Wolf.Tns Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Edytować już nie mogę - Dobra, powiem szczerze, to GB od Mini jest faktycznie inne, wydaje mi się, że już odkręciłem wszystkie śrubki na GB, ale on dalej się nie chce "rozpaść" czy coś mi może umknęło, czy teraz wystarczy już trochę siły ? Quote Link to post Share on other sites
killa Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Wyciągnij sprężynę, w otwór włóż śrubokręt i delikatnie spróbuj rozłożyć GB, ona ze sklepu wychodzą sklejone w okolicy zatrzasku prowadnicy, żeby urzytkownicy nie mogli łatwo sprężyny zmienić na mocniejszą. Ostrzegam że nie koniecznie musi chodzić akurat o to, tak że nie rób tego na siłę. Quote Link to post Share on other sites
Salsa Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 Panowie, padł mi silnik... i mam w domu silnik EG 700 SUPER CUSTOM TM`a będzie pasował? Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 Jeśli krótki, to będzie pasował. Quote Link to post Share on other sites
killa Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 (edited) Przykłady jak by się kolega nie orientował: Silnik długi - http://asgshop.pl/produkt.php?id=1357 Silnik średni - http://asgshop.pl/produkt.php?id=1946 Silnik krótki - http://asgshop.pl/produkt.php?id=1358 Ten ostatni typ pasuje do minimi. Edited June 25, 2008 by killa Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted July 9, 2008 Author Report Share Posted July 9, 2008 Mam pytanie, które z ogólnie dostępnych okablowań można zainstalować do minima, bez zabawy z lutownicą? Słyszałem, że u krakmanów pod koniec lipca ma się pojawić okablowanie do M249. Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted July 9, 2008 Report Share Posted July 9, 2008 Mam pytanie, które z ogólnie dostępnych okablowań można zainstalować do minima, bez zabawy z lutownicą? Słyszałem, że u krakmanów pod koniec lipca ma się pojawić okablowanie do M249. pewnie będzie droższe od kabli w elektrycznym,lepiej kupić kostkę stykową razem z kablami właśnie w elektrycznym,sądzę że zmieścimy się w 10 zł,ale jak kto już tam woli ;-) Quote Link to post Share on other sites
killa Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 Zabawy z lutownicą jest tyle co nic, jak sie uprzesz to wcale nie trzeba lutować, tylko pozaciskać złączki na kablach. Nawet GB nie trzeba otwierać żeby całe okablowanie wymienić. Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted July 10, 2008 Author Report Share Posted July 10, 2008 Dobra, a jakiej grubości okablowanie polecacie? 1mm, 1,5mm może 2? Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 Dobre 2mm, beztlenowa miedź, dostaniesz takie w sklepach z car audio. Do tego kup pozłacane konektory na silnik i kostke stykową i porządne wtyczki tamiya i będzie koszer. Quote Link to post Share on other sites
aNaRkI Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Zamiast wtyczek tamiya polecam Deansy potocznie nazywane T konektorami dostaniesz np tutaj www.rcskorpion.pl , zresztą nie tylko wtyczki bo kabelki też. Quote Link to post Share on other sites
grzelus007 Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Kupiłem nową m249 mk2 i mam problem takowy, że strzela cały czas na sucho. wie ktoś co może być nie tak? dzięki za odpowiedź :) Quote Link to post Share on other sites
UrkHart Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Kupiłem nową m249 mk2 i mam problem takowy, że strzela cały czas na sucho. wie ktoś co może być nie tak? dzięki za odpowiedź :) na sucho, znaczy jak :?: kulkami nie "pluje" :?: może po prostu źle komorę HU wsadzili, znaczy źle jest ustawiona, bo ma otwór, którym dostają się kulki do środka. wystarczy rozebrać gun, znaczy wyjąć lufę zewnętrzną i lekko przekręcić/ustawić w odpowiedniej pozycji i jeśli to jest to, to masz chłopie po kłopocie. aha, nie zapomnij założyć z powrotem lufy zewnętrznej na miejsce :ok: Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted July 14, 2008 Author Report Share Posted July 14, 2008 Ale strzela Ci na sucho od razu jak podpinasz batkę? Czy po podpięciu jej jak naciskasz spust to nie chce przestać? Quote Link to post Share on other sites
Lechu2K Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 A ja mam pytanie z innej beczki. Czasem podczas strzelania mój SAWik "blokuje" się, tzn, strzelam, puszczam spust a giwera dalej strzela. Po ponownym wciśnięciu i puszczeniu spustu przestaje strzelać. Nie rozkładałem go jeszcze na czynniki pierwsze więc nie wiem co może być przyczyną. Ktoś wie ?? Quote Link to post Share on other sites
killa Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 Przełącznik spustu. http://asgshop.pl/produkt.php?id=1482 Takie coś jak to czerwone na zdjęciu, tylko że w P&J jest koloru czarnego. Quote Link to post Share on other sites
sasza Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 Albo sprawdź strzelając przy otwartej klapie, czy GB Ci sie nie cofa, albo telepie na boki, jeśli tak, to dokręć imbusy z boku i powinno być ok. Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted July 19, 2008 Author Report Share Posted July 19, 2008 (edited) Ostatnio robiłem tuning i w tym celu rozbierałem GB. Złożyłem i wszystko działało ślicznie. Ale niestety chyba poszło jedno łożysko i to już przy stockowej sprężynie wcześniej. Wyjmuję z łożyska taką tulejką małą i generalnie ta tulejka trzyma się bardziej zębatki niż łożyska. Da się coś z tym zrobić, czy muszę kupić nowe łożysko? Przez to "wadliwe" łożysko zębatka się przyblokowała raz. Edited July 19, 2008 by headshooter Quote Link to post Share on other sites
killa Posted July 20, 2008 Report Share Posted July 20, 2008 Koniecznie, bezzwłocznie kup nowe łożysko. Ono po prostu się rozpadło i w bieżniach nie ma już kulek. Łożysko w tym momencie nie daje już żadnych profitów, wręcz odwrotnie, powoduje olbrymie tarcie i zmiany osiowości zębatki. Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 Ja mam pytanie z innej beczki, w moim minimi mam problem z tłokami, w zeszły weekend poszedł mi chyba 5 :poddanie: , i czy ten tłok http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2612 wytrzyma sprężyne 150? Poprzedni był madbulla wzmocniony i wszystkie zęby dosłownie zostały ścięte. Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 (edited) Kup tytanowego deep-fire'a. Jakie tłoki udupiłeś? I na jakich zębach? Edited August 12, 2008 by men3L Quote Link to post Share on other sites
kerth Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 Kup tytanowego deep-fire'a. Jakie tłoki udupiłeś? I na jakich zębach? Wybierałem między dwoma tłokami, właśnie tym, który wkleiłeś i tym: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2323 Po rozmowie w specshopie, doradzili mi ten drugi. Na razie przestrzelał 2-3tyś kulek (był tylko raz na strzelance) i jest OK. Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 (edited) Mój stockowy przemielił 50k. na M130 :) Więc jak mawiają, 3k wiosny nie czyni :P Edited August 12, 2008 by men3L Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 (edited) Kup tytanowego deep-fire'a. Jakie tłoki udupiłeś? I na jakich zębach? Miałem kolejno systemy wzmocnione i madbulla, ten ostani miał 7 zębów metalowych, średnio wytrzymywały 2 miesiące i trzeba było wymienić, dzisiaj kupiłem w specu JBU ze wszystkimi metalowymi zębami, ciekawe ile ten wytrzyma ;-) , jak też pójdzie to wtedy zdecyduje się na deep fire. @ Kerth miałem do ostatniej niedzieli też ten tłok i poszły mi wszystkie zęby, wystrzelałem na nim z jakieś + - 10k. Edited August 12, 2008 by Tebow Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 Jak ci gearbox się kręci bez włożonej sprężyny? Głośno, coś haczy, trze, czy cicho i płynnie? Bo to nie normalne żeby tak tłoki zabijać, chyba że faktycznie kładziesz boxa do dna jedną serią. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts