kubasekekek Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 czyli9 nie trzeba odrazu wymieniać łożysk Quote Link to post Share on other sites
Potf0r Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Potf0r jakie części proponował bys wymienić?? (odrazu powiem żeby krakmani wstawili:P) Jeśli coś bym miał z nim nie tak dało by rade Ci go podrzucić?? ewentiualnie ile by mnie taka przyjemność kosztowała :lol: dzieki za odp. Na starcie wymienić - gumkę HU i zapodać preclufę. Resztę można olać. Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Kuba- wszystko jest napisane w tematach o AKS i AKSU. Ja mam AKS-74U, ale wszystko w środku i na zewnątrz do foregripa to jeden czort. Różnice to tylko przód. Gall- Ciebie w ogóle nie rozumiem... Willard- co znaczy "za te pieniądze"? Za 4 i pół stówy replika full stal + drewno to drogo? Poza tym łożyska wyglądają dosyć dosyć, ale jednak swoim wyglądem mnie nie przekonują i według mnie to są zwykłe, może wysokoudarowe, plastiki. Quote Link to post Share on other sites
Abdul Syn Pustyni Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 Może ktoś powiedzieć czy ta rzekoma "druga seria" AK Boyi na Specshopie to rzeczywiście jakieś zmiany, czy tylko pic na wodę? Widział ktoś low-capy coby pasowały do tego AK? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Pionier Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 Mam wersje z Gunfire, nie wiem czy to jest 1 seria, czy 2, ale wszystko jest idealnie spasowane. Być może miałem farta... albo i nie. 8) Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 Raczej mało dokładna ocena i nic nie wnosząca do tematu. Kałasz boyia jest fajny, ale luzów/nadlewek/niedokładności w wykonaniu to on ma sporo ;), choć na szczęście ani mi ani replice to nie przeszkadza w działaniu/strzelaniu. Co do "drugiej wersji" Napisali: "Jest to druga wersja tej repliki, w której poprawiono jakość drewna zastosowanego do produkcji chwytu przedniego, pokrycia zewnętrzne - jest bardziej matowe oraz spasowanie elementów." - czemu miałbym im nie wierzyć, nie wiem ;). Poza tym to nie są jakieś istotne "rzeczy", które miały by wpłynąć na ocenę czy wybór tej repliki np. pomiędzy Cymą. Po prostu drewno lepsze, ewentualnie grubsza warstwa lakieru. To samo body, lakier dokładniej położony o innej gęstości, fakturze może i tyle. Po prostu następna seria z wprowadzonymi poprawkami w produkcji. Quote Link to post Share on other sites
Abdul Syn Pustyni Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 Racja, wygląda na to że ten drugi sort jest tylko lekko przypicowany, ot co ;-) W takim razie, lepiej wstrzymać sie z zakupem, poczekać aż długa wersja pojawi się na customs.pl, z tego co wiem, w połowie lutego. Quote Link to post Share on other sites
Cavern Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 Witam witam Wyczytałem że gumka hop up do wymiany i lufa. A więc: taka gumka będzie dobra? http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=193 Lufa, właśnie, ktoś wie jaką ma długość? Jeśli tak to czy byłby tak dobry i pokazał jakąś fajną dobrą lufę, najlepiej na taiwangunie bo chciałbym wszystko w jednej paczce mieć Dzięki, pozdrawiam wszystkich! ;) Quote Link to post Share on other sites
Potf0r Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 (edited) Wszystko było pisane na forum, a jak nie było napisane to sam dałem linka do tekstu gdzie jest napisana długość lufy wew. Ale dobrze, dla ludzi którzy jednak nie osiągnęli pełnej samodzielności w pozyskiwaniu informacji. Lufa wew w AKS74N produkcji Boyi ma długość ---werble--- 502mm (tolerancja +/- 1mm) --- fanfary ---. Osobiście polecam lufę z kremem, jest fajna i dobra ale nie na taiwangunie, ale w autoryzowanych cukierniach. A tak na poważnie: dłuższa lufa będzie widoczna w tłumiku płomienia, więc trzeba brać ciut krótszą. Dokładniejszych informacji należy szukać w temacie o --- werble --- AKS74N produkcji VFC --- fanfary --- Dzięki, pozdrawiam wszystkich! Idący po rozum, pozdrawiają cię. Edited January 13, 2008 by Potf0r Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 Nie wiem czemu narzekacie na hopka- mój od nowości ślicznie podkręcał nawet na mrozie. Chciałem zmienić na silikon systemy, ale zrezygnowałem, ponieważ stockowy jest naprawdę dobry. Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 (edited) Tyle, że kolega zapewne pytał o różnicę pomiędzy AKS74U a AKS74N firmy boyi :). Kumpel ma en-ke i na pierwszy rzut oka (gb nie wyciągnałem całkiem, tylko obejrzałem tyle ile się da bez rozbierania) to jeden i ten sam kit- w sensie gearbox. kolor, faktura, dzwiek :P. Nie rozbieralismy, wiec pewności nie dam, ale wg mnie to to samo (tak na logikę to po co mieli by robic inny GB? Zreszta na Specshopie sprzedają gearbox właśnie ogólnie do kałaszy boyi - niezaleznie czy N czy U(wygląda jak ten kumpla i mój). Ps. Jak znajdę chwilę to porobię fotki mojego GB (AKS74U), niestety super szybko to nie będzie - kwestia raczej paru dni. Ps2. Z drugiej strony widziałem na którymś z linków podanych tutaj lub w temacie o U dokładne fotki gearboxa. Edited January 14, 2008 by RED (Lone Wolf) Quote Link to post Share on other sites
starszy szeregowy Posted January 15, 2008 Report Share Posted January 15, 2008 Pytanie z innej beczki.... Mam NIEPRZESTRZELANEGO AK, wymieniłem w nim lufe na 6,04 CA, i jest lipa, bo co któryś strzał na auto jest coś w rodzaju uderzenia metal o metal, i kulka leci 50% bliżej niz koleżanki, potem znów 3-4 kulki normlanie i to samo... Wina stockowego HU czy nie przestrzelania? Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted January 15, 2008 Report Share Posted January 15, 2008 Może złe kulki i co któraś blokuje się w lufie a następna uderzając ją wystrzeliwuje ją na parę metrów. Jaki Hu? (firma/stok) Jaki dystanser do HU (firma/stok) Jakie kulki Jaki magazynek (inny niż stokowy hicap?) Jeżeli coś o coś w środku "uderza" i nie jest to kulka o kulke to już nie wiem. To idzie z Gearboxa czy np dysza gdzieś tłucze w komorze HU? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Zamówiłem AKS74, jaką szynę na boczny montaż kupić? Na górze musi mieć koniecznie żeberka RIS - a nie optykę ;) Jak zdemontować przednie łoże? Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 (edited) 1. Zobacz do instrukcji bo pamiętam, że było narysowane. 2. Jest też w linku podawanym 2 razy przez Potf0ra - http://rus.mil.pl/forum/comments.php?Discu...p;page=1#Item_6 Lenistwo oj lenistwo :P. Co do montażu/szyny, to na allegro za 150 widziałem oryginalne montowane na nasza "jaskółkę" z Pikantiną/ris-em na górze. Edited January 17, 2008 by RED (Lone Wolf) Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Zamówiłem AKS74, jaką szynę na boczny montaż kupić? Na górze musi mieć koniecznie żeberka RIS - a nie optykę ;) To zależy ile chcesz wydać bo boczny montaż cymy kupisz już za 50 dyszek http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=529 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 No i gites, dzięki ;) Takie pytanie na przyszłość już - próbował ktoś zamontować GP30 do tego? Quote Link to post Share on other sites
Witos Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Gunfire zmierzyło mi 409fps. Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Te opisy na stronach są wzięte z pudełek. A one zaś nie mają wiele wspólnego z rzeczywistością. Dlatego też 400FPS jest całkiem możliwym wynikiem zwłaszcza ze Witos nie jest pierwszą osobą która taki wynik deklaruje. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
RzezniQ Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 No to powiem, że widziałem na własne oczy mój kałach ma ok 393 i rozbierzności -+3 fps. Postaram się napisać jakąś dłuższą recenzję do poniedziałku. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 Dzis dostałem moją panienke i musze pzyznac że co do osiągów jestem mile zaskoczony :mrgreen: . Kulka leci zdecydowanie szybciej i nieco dalej niż AUG JG (jednak AUG jest celniejszy, obie bronie mają wymieniony HU na sylikon)... Ale strasznie mnie wQ#wili z tłumikiem płomienia :cry: ... Był tak jakby czyms sklejony, jak go odkrecałem okazało sie ze ma całkowicie zjechany gwint (od lufy). Magazynki Mid-cap od P&J na 120 kulek trzeba niezle podpiłować żeby wchodziły (i tak na opór troche wchodzą, mam nadzieje że sie wyrobi) więcej piłować nie bede bo jeszcze zatrzask nie wytrzyma... Niedługo porobie testy na 0.23 i 0.25 bo dziś tylko 0.20 miałem pod ręką... Może to wina niedotartego HU ale od czasu do czasu jakaś kulka leciała zupełnie nie tam gdzie powinna :-F. Repliczka zamawiana u krakmanów... Napisałem im moze wymienią ten tłumik ;-) (niedługo i tak tłumik płomienia od beryla... i poszukiwanie okładzin oraz kolby :-F ) Ogólnie polecam, moze szału nie ma ale za 450 zł to naprawde dobry sprzęt... :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Potf0r Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 Takie pytanie na przyszłość już - próbował ktoś zamontować GP30 do tego? Miałem w rękach aks74n boyi z gp30, pasuje jak trzeba, nic nie kolebocze i ogólnie wrażenie robi jak najbardziej pozytywne (i ciężkie), nie pamiętam niestety jakiej firmy to był granatnik - ale wyglądał jak ten -> LINK :D. Ale strasznie mnie wQ#wili z tłumikiem płomienia :cry: ... Był tak jakby czyms sklejony, jak go odkrecałem okazało sie ze ma całkowicie zjechany gwint (od lufy). Teraz to się dopiero wkurzysz, tam są dwa gwinty, tłumik ma prawoskrętny a przejściówka lewoskrętny - a da się odkręcić tłumik kręcąc tak jak by był lewoskrętny, mieląc tym samym gwint na lufie (bez większego wysiłku) :D Magazynki Mid-cap od P&J na 120 kulek trzeba niezle podpiłować żeby wchodziły (i tak na opór troche wchodzą, mam nadzieje że sie wyrobi) więcej piłować nie bede bo jeszcze zatrzask nie wytrzyma... Trzeba było spiłować zatrzask :) Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 )nie pamiętam niestety jakiej firmy to był granatnik Jeśli to był granatnik Ząbka, to jest on produkcji CA. Może to wina niedotartego HU ale od czasu do czasu jakaś kulka leciała zupełnie nie tam gdzie powinnaNiedotarty HU oraz za lekkie kulki. Quote Link to post Share on other sites
Potf0r Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 Jeśli to był granatnik Ząbka, to jest on produkcji CA. Tak, to jest Ząbka - czyli się wyjaśniło GP30 które widziałem jest produkcji CA. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 (edited) :-F To wesoło... sam zrypałem tłumik płomienia :-F ... chociaż dzieki mnie ktos może uniknie tego samego :wink: ... Pamietajcie to co powiedział Potfur: Tam są dwa gwinty!!! Dziś troszke postrzelałem na dużym wietrze ale mimo to celność i zasięg jest bardzo zadowalająca :uśmiech: ... Jednak drewno na replice Potfora niezbyt mi sie spodobało... Widocznie nie jestem fanem drewienka :lol: ... Nie wiem ale wydawało mi sie jakby chińczyki lakieru żałowali :-P .... Zobaczymy jak długo pociągnie mój kałaszek... Edited January 19, 2008 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts