kazik_ Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 Masz późniejszą serię kałaszy DBoy'a Quote Link to post Share on other sites
Setan Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 To też było... :D Sam miałem takie pytanie. To, co masz to jest nowsza wersja też taką posiadam. Mi się podoba bardzie niż ta bez dziur. Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 To co musze znowu czytać temat ? ;) Quote Link to post Share on other sites
Setan Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 Ja mam pytanko. Może nie do końca o karabinie ale o low-capie do niego. Czy lowCapy trzeba również smarować silikonem jak Midy? Quote Link to post Share on other sites
KaczorLsm Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 Low capy działają na tej samej zasadzie co midy więc także powinno się psiknąć do nich olejkiem silikonowym raz na jakiś czas. Quote Link to post Share on other sites
lesiulodz Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 A czy ktoś z was używa może magazynków G&P ? Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted May 29, 2008 Author Report Share Posted May 29, 2008 Koledze pożyczałem. Poza standardowym spiłowaniem zaczepu przy gnieździe, nie uskarżał się na wadliwe działanie. Quote Link to post Share on other sites
Bushec Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 http://taiwangun.com/?str=product&prId=895 myślicie, że wytrzyma z tym "tuningiem"? Quote Link to post Share on other sites
Marek Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Jakby nie wytrzymywał tego "tuningu" to w ogóle sklep by go nie przeprowadzał. Wytrzyma spokojnie. Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Wytrzyma spokojnie, ale fabryczna bateria nie da dobrego ROF'u. Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 Witam !!! Czy taki Akum http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=200 wejdzie?? Quote Link to post Share on other sites
boziu Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 A chciałbyś go pod ten dekiel zamontować? Mogę się mylić, ale wygląda na to, że baterii do SF nie da się ułożyć "w jednej linii"? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 To są ogniwa large więc zapomnij o tym aku. Pod pokrywą zmieszczą się wszystkie sticki do 12V, ewentualnie możesz pokombinować i przeprowadzić batkę na zewnątrz na kolbę. Quote Link to post Share on other sites
rewo999 Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 Mam problem ! Strzelam dziś na strzelance( 3 mojego ak74 ) i nagle nie reaguje na naciśnięcie spustu. Wyjołem akum i podłączyłem inny i działa,a w zepsutym odkeiłem " taśmę z góry i przycisnołem styk (również z dołu) i nic dalej nie działa. Jak to naprawić(serwis nie wchodzi w grę?? Ps:A zauważyłem również,że co niektóre baterie są nieco przekręcone względem innych. Quote Link to post Share on other sites
Papuaz Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 (edited) Dzisiaj dotarł do mnie mój Ak od Krakmanów z tuningiem na 400 fps(aktualnie w ofercie Taiwanguna). Wykonanie SUPER. Zero luzów! Wszystko siedzi bardzo dobrze na swoim miejscu :lol: . Kolba siedzi sztywno. Działanie GB jest baaaaardzo ładne. Praca mechanizmu jest taka...mało chińska ;-)(ładnie dudni). Narazie oddałem pare strzałów więc co do osiągów nie będe się rozpisywał... jedyne co narazie moge powiedziec to to, że należy wymienic gumke Hop Up ;-)(choc może jeszcze się dotrze). Chwyt przedni jest troszkę..."plastelinowy" tzn. plastiki w chwycie łatwo się wyginają. Przy okazji kupiłem szynę montażową pod optykę, idealnie współgra z karabinkiem ;-). Mam nadzieję, że niedługo sprawdze go w boju ;-). Narazie powiem tyle.... to najlepiej wykonany "chińczyk" jaki mam zaszczyt posiadac ;-). Pozdro! Edited June 10, 2008 by Papuaz Quote Link to post Share on other sites
Magic9219 Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 Rewo999 miałem ten sam problem na strzelance, ale po lekkim potrząśnięciu zniknął :-F Quote Link to post Share on other sites
KaczorLsm Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 Rewo999 miałem ten sam problem na strzelance, ale po lekkim potrząśnięciu zniknął :-F Powiedziałbym raczej, że to problem przepalających się styków, a nie baterii tak jak u Rewo999. Jeśli faktycznie tak jest to z tygodnia na tydzień niestety będzie coraz gorzej. Z początku wystarczy dłużej przytrzymać spust, później potrząsnąć repliką aż w końcu styki całkowicie odmawiają posłuszeństwa i trzeba otworzyć replikę. Mam nadzieję, że się mylę. Kiedy miałeś taką sytuację? Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 O problemach pisze się tu - http://wmasg.pl/forum/index.php?showforum=211 Jest tam parę tematów o AK74 Boyi ... Proszę moderatora o usunięcie mojego postu i przeniesienie postów wyżej np do : http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=49546 Z góry dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted June 20, 2008 Report Share Posted June 20, 2008 Witam w poniedziałek będę zamawiał w customie RK-02. Mój dylemat polega na tym, czy od razu zmieniać gumkę hop - up na silikonową? (na customie nie mają guardera, tylko tą czerwoną - zabijcie mnie, ale zapomniałem nazwy firmy :poddanie: ) No i cały czas się zastanawiam, czy wziąć RK-02 z abs-owymi okładzinami czy RK-03 z "tanim" drewnem - jak to sprawuje się w praktyce? mnie trochę od wersji pseudodrewnianej odrzuca kiepski kolor magazynka. Będę wdzięczny za Wasze opinie Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 (edited) Wchodzę na http://www.customs.pl/produkty.php?cat=40 i nie mają tam żadnych gumek HU w ofercie, ale jak jednak mają to lepiej wymienić. W lato może niektórzy nie odczuwają większej różnicy po wymianie (choć wg mnie i znajomych używających RK-02 z gumką HU sylikonową systemy lub guardera celność i skupienie się polepszyło), ale na pewno odczujesz w mniejszy temperaturach. Ogólnie w większości chińczykach gumka HU nie jest zbyt dobra jakościowo i wymiana jest często wręcz zalecana. Wybór co wybrać między drewnem a plastikiem to już nikt Ci nie pomoże. W "praktyce" nie ma szczególnego znaczenia materiał z jakiego są wykonane okładziny. Na logikę to może przeszkadzać co najwyżej bardziej widoczny "pomarańczowy" mag. Sam wybierzesz co Ci się bardziej podoba. Edited June 21, 2008 by RED (Lone Wolf) Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 szczerze mówiąc, wolę czarny abs od okładzin z prasowanych wiórów :evil: co w połączeniu z żarówiastym magazynkiem nastraja mnie na czarną wersję kałasza. a co do gumki hop - up - zadzwonię do customsów w poniedziałek i się dopytam. na internecie jedyna czerwona gumka to prometheus, ale wydaje mi się, że to nie ta była. Koszt 39 zł za gumkę to jeszcze nie dramat chyba... Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 Ej, grisza, nie masz tej repliki, więc skąd możesz wiedzieć jak wygląda drewno AKSa, że tak na nie wrzucasz? Według mnie jest ok, wcale nie ze sprasowanych wiórów, a jak zetrzesz tą gównianą farbkę zmywaczem do paznokci i pomalujesz bejcą + lakierem bezbarwnym (koszty ~15-20 pln) to efekt jest naprawdę niezły. A co do gumki to bierz systemę za 25 pln. Quote Link to post Share on other sites
Marek Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 A pomarańczowy mag to nie problem, zawsze można przemalować lub zaopatrzyć się w czarny. Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 co do malowania okładzin i magazynka - nie, dziękuję - czarny mi też pasuje 8-) a co do gumki hop - upa - ponieważ ja się nie znam na elektrykach, wymienią mi to na starcie w customs. Stąd muszę brać to, co mają do dyspozycji.... Quote Link to post Share on other sites
boziu Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 (edited) No i cały czas się zastanawiam, czy wziąć RK-02 z abs-owymi okładzinami czy RK-03 z "tanim" drewnem - jak to sprawuje się w praktyce? mnie trochę od wersji pseudodrewnianej odrzuca kiepski kolor magazynka. Będę wdzięczny za Wasze opinie szczerze mówiąc, wolę czarny abs od okładzin z prasowanych wiórów :evil: co w połączeniu z żarówiastym magazynkiem nastraja mnie na czarną wersję kałasza. co do malowania okładzin i magazynka - nie, dziękuję - czarny mi też pasuje 8-) Nie rozumiem...drewno (według Ciebie) do kitu, kolor magazynka (według Ciebie) do kitu...więc gdzie tkwi problem z wyborem? nie pasuje - bierzesz czarny. Ja mam rk-03 i jestem zadowolony zarówno z magazynka jak i z drewna, ale jeżeli Tobie się nie podoba, nikt nie każe takiego Ci kupować...powiedziałeś jakie masz wątpliwości i otrzymałeś rzeczowe odpowiedzi... btw...pomału offtopem to pachnie pozdrawiam Edited June 22, 2008 by boziu Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts