tomekpl Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 paka opuszcza HK średnio po 10 dniach od chwili nadania, spokojnie ;-) Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Potem idzie około 3 dni z HK do PL, czasem nawet 2, ale to nie jest reguła :) Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 no niech sobie idzie ile chce, ale złożyłem zamówienie i zapłaciłem paypalem w poniedziałek a jest sobota i nie dostałem żadnego info, że wysyłka została zrobiona, ani odpowiedzi na maila co jest grane... Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 no niech sobie idzie ile chce, ale złożyłem zamówienie i zapłaciłem paypalem w poniedziałek a jest sobota i nie dostałem żadnego info, że wysyłka została zrobiona, ani odpowiedzi na maila co jest grane... nic nie jest grane. kupujesz, płacisz - czekasz 5-7 dni, wysyłasz maila: "How about my order # (i tu podajesz numer orderu)" nastepnego dnia dostajesz odpowiedź: "#(numer orderu) RA(numer trackingowy)HK You can check it on http://app3.hongkongpost.com/CGI/mt/enquiry.jsp You will receive it soon cordially, Jesse^_^" to wszystko... po nastepnych 5-7 dniach paczkę masz u Siebie :) Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 U mnie nic nie działa... ponad tydzień minął i zero odpowiedzi od nich... pisałem do nich na wszystkei podane maile - bo coś mają kłopot z okresleniem się i jeszcze z formularza na stronie wysyłałem i cisza... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Masz jakiegoś pecha, ja zrobiłem jak pisał JarekM i dostałem numer nadania. Czekam na paczuche. :> Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted April 24, 2009 Report Share Posted April 24, 2009 po 9 dniach się odezwał, paka wysłana, doszla, ale 50% towaru tylko... wspaniałomyślnie wyśle drugą rzecz inna paczką, żebym nie płacił dużego cła, mimo, że i tak za takei drobiazgi cła by nie było...oby się ryżem zadławił... wole dać już 50$ za wysyłkę i mieć maila i info zawsze na bierząco oraz wszystko w paczce... Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted April 24, 2009 Report Share Posted April 24, 2009 no jestem dziwny - wymagam profesjonalnego podejścia do klienta, takiego jakie jest w cywilizowanych krajach, skoro takie WGC obok może, to EB też - chcieć to móc! mogą nie mieć na stanie, mogą mieć opóźnioną wysyłkę, mogą wysyłać jedną rzecz w 4 paczkach - ale trzeba o tym poinformowac klienta, zwłaszcza jeśli sie afiszuje na głównej stronie Buyer who sent email within office hours will be replied within 1.5 hours ja czekałem 9 dni na taką "reply"... jedni są dziwni i wymagają poważnego traktowania,a inni przyjmują wszystko co im się wciśnie :) jak to mówią - jeden lubi śledzie, drugi jak mu z gęby jedzie... :) Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 Pierwsze zamówienie u nich. Zamówienie zrobione dnia 17go kwietnia. Po 5 dniach wysłany e-mail do nich. Szybka odpowiedź wraz z numerem listu przewozowego. 5 dni później (3 dni robocze) paczka zawitała u mnie. Nie płaciłem cła. Zadowolony :) Quote Link to post Share on other sites
giwo Posted April 28, 2009 Report Share Posted April 28, 2009 Kontakt ze sklepem przeciętny ( 2 dni czekanania na odpowiedź na maila ), ale poza tym wsyzstko w jak najlepszym porządku, Paczka doszła do mnie w 7 dni, wszystko zgodne z zamówieniem, brak opłat celnych. Szczerze polecam. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 Czy ktoś praktykował dogadanie się z ebb w kwestii obniżenia deklarowanej wartości przesyłki (VAT)? Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 Ja ich się kiedyś pisałem, ale nie odpisali. Ale najczęściej dzielą zamówienie na kilka paczek, tak żeby nie budzić podejrzeń, wysyłają jako GIFT i wpisują wartość chyba 15 usd. Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 Czy ktoś praktykował dogadanie się z ebb w kwestii obniżenia deklarowanej wartości przesyłki (VAT)? jak robiłem pierwsze zamówienie, to nawet o tym nie pamiętałem. Ale robią to 'defaultowo', przesyłka dzielona na kilka paczek i zanizona wrtość do ok. 30% Quote Link to post Share on other sites
Ghosty Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Drobne zakupy dla znajomego na 118$. Zamówienie złożone w czasie ich urlopu. Szybki kontakt i wysyłka. Ogólnie wszystko trwało jakiś tydzień. Niestety... paczka nie spodobała się celnikom. Musiałem im dostarczyć koszty towarów, dowód wpłaty oraz tłumaczenie co kupiłem (nie wiedzieli co to bowman i serpa) Nie uniknąłem cła i trzeba było zapłacić prawie 100zł. Nie wiem czy zakupy udane i opłacalne bo to nie dla mnie :język2: Quote Link to post Share on other sites
Yuri Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 Wiem że każdy chce wiedzieć ile zapłaci mniej więcej, ale od tego jest FAQ dotyczący opłat celnych, nie ważne gdzie kupujecie zasady są TAKIE SAME !! To jest temat o OPINIACH dotyczących sklepu EBB, a nie o pierdołach !! Quote Link to post Share on other sites
Trupus Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 Realizacja zamówienia trwała ponad miesiąc, konieczne było dosyłanie dokumentów dla UC i uiszczenie stosownych opłat. "Pomoc" ebaybanned może narobić wam dodatkowych problemów, w odpowiedzi na pytanie co podali na przesyłce wstawiają jakieś losowe liczby plus link do rachunku sklepowego a wartość podana na paczce jest jeszcze inna... Jeden z przedmiotów dotarł uszkodzony, a żeby uszkodzić metalową pokrywę lufy z risem trzeba się postarać. Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted June 3, 2009 Report Share Posted June 3, 2009 Pisz do Nich, rób zdjęcia, strasz Paypalem to jedyne co możesz zrobić. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 Drobne zamówienie 22.08, wysłane 26.08, u mnie dzisiaj (1.09). Bez cła, vatu itp. Kompletna paczka. Zadowolony :) Quote Link to post Share on other sites
Kacper_ol Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 (edited) Średnio 2-3 zamówienia w miesiącu, czas realizacji przeważnie nie dłuższy niż 7 dni. Nigdy mnie nie zawiedli, czasami jak nie mają tego co zamawiałem to dostawałem droższy zamiennik. Edited September 1, 2009 by Kacper_ol Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted September 11, 2009 Report Share Posted September 11, 2009 Acog i HK416 Dboys. Czekałem jakieś 2 tygodnie.przyszlo w idealnym stanie.Jest ok Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted September 11, 2009 Report Share Posted September 11, 2009 Acog i HK416 Dboys. Czekałem jakieś 2 tygodnie.przyszlo w idealnym stanie.Jest ok a jak cena na fakturze w kontekście opłat celnych i vatu ?? Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted September 12, 2009 Report Share Posted September 12, 2009 tutaj ja pomoge, bo fakturka została u mnie. Wartość zaniżona do 67$ i od tej kwoty UPS naliczył oplaty. Wyszło 60pln. Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted September 12, 2009 Report Share Posted September 12, 2009 tutaj ja pomoge, bo fakturka została u mnie. Wartość zaniżona do 67$ i od tej kwoty UPS naliczył oplaty. Wyszło 60pln. dzięki bardzo. Quote Link to post Share on other sites
GTI Posted September 29, 2009 Report Share Posted September 29, 2009 Polecam !!! Towaru zamawianego dla mnie i kolegów było już na ponad 6000zł . Zawsze na czas , nigdy nie oclone. Kontakt mailowy, odpowiedzi maximum do 2 dni roboczych. Kody paczek przesyłane zaraz po nadaniu. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Steiner Posted September 30, 2009 Report Share Posted September 30, 2009 Drobne zamówienie na 40 USD. Trwało 5 dni zanim wysłali z HK, potem dodatkowe 7 dni na przesyłkę. Bez cła. Zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts