Tony Halik Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 (edited) NA mp5k wydasz 240zł za replike i jeszcze 300zł zeby chodził przez 1-2 lat. ja stawiam na vz61 scorpion z well pierwsze zdanie bylo do mp5k gdyby się ktoś nie domyślił Proszę zajrzeć choćby do tematu o tej MP5-tce i dobrze sobie poczytać, jak bardzo jest to mylna opinia. Sam się o tym przekonałem, gdy to raz za razem moja nowa markowa replika nawalała co jakiś czas, gdy tymczasem kurz kupiony okazyjnie za 1/10-tą ceny głównej repliki nie miał po dzień dzisiejszy ani jednej awarii. A używany był swego czasu bardzo często, przez ponad rok (a i tak replika kupiona jako używka!) No i jakie wydawanie na niego kasy? Ten sprzęt będzie najlepiej chodził wtedy, gdy się do niego nie będziemy w ogóle dotykać - bo i nie ma potrzeby by choćby kiwnąć w gearboxie palcem. Stock starcza, co najwyżej wywalić bezpiecznik, włożyć jakąś dobrą batkę i ewentualnie wstawić lepszy dystanser (gumka hop - up o dziwo jest dobra). Tyle tylko, że jak dla mnie na broń boczną się toto nie nadaje, gdyż jest zwyczajnie za duże. No chyba, że potrzebujemy coś, czym będziemy wymiatać w budynkach - wtedy kurz jak najbardziej się nada. No i tam mamy normalną V3-czkę w zasadzie, więc części to nie problem. Edited February 17, 2010 by Tony Halik Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 wszystko czytałem na wmasg i dajcie już spokój bo każdy ma inny gust Spoko, mogę mieć gust poczytam o Ferrari i go "mam" :wink: Proponuję coś więcej niż poczytanie to może wyciągniesz troszkę inne opinie niż dotychczas, chociaż tych dotychczas nie można nawet nazwać opiniami... Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
bass21 Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 to co napisałeś nie ma sensu i nie czepiaj się wypowiedzi innych chodzi mi o to że ja nie kupie mp5k galaxy tylko scorpiona Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 19, 2010 Report Share Posted February 19, 2010 Wolny rynek- bierz co Ci się podoba. Jednak nieco bardziej "doświadczeni" proponują coś innego. Czasem warto się ich posłuchać. Daj znać proszę, jak Scorpion przemieli 30.000 kulek. Quote Link to post Share on other sites
bass21 Posted February 19, 2010 Report Share Posted February 19, 2010 ok Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted February 19, 2010 Report Share Posted February 19, 2010 Scorpion ma tak samo denny gearbox jak mp7. Jak cos padnie nie kupisz praktycznie nigdzie czesci zamiennych. A kupic uzywany tez jest ciezko. Mialem mp5 galaxy ... strzelalo zajebiscie. Wlasnie troche ciezkie jako boczna i nie bardzo da sie to sprytnie zamontowac ... ale scorpion jest jeszcze gorszy. Zwlaszcza z bebnowym hicapem. Przeciez tego sie nijak nie da nosic. A jeden biedny low cap to nie starczy na duzo ... Do mp5 kupisz magazynki i lowy i midy (te dlugie) i hi capy, i nawet podwojne hicapy. Do Scorpiona gdzies masz magazynki ? Starczy ci jeden low ? A jak hi padnie to co zrobisz ? :) Oczywiscie jezeli planujesz uzywac go raz na pol roku to styknie ci na dlugo. Ale sa gusta i gusciki. Sam bym wciagnal uzywke galaxy mp7 nie dla osiagow tylko dlatego ze mi sie podoba. Ale znalesc ciezko. Quote Link to post Share on other sites
bass21 Posted February 19, 2010 Report Share Posted February 19, 2010 w sumie masz racje ale jeszcze nie wiem co kupie bo oglądam się już za m4a1 g&p Quote Link to post Share on other sites
cokeqx Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 (edited) Witam wszystkim, mam prośbę, podrzucicie mi linki do baterii li-po 7.4v ok.800-900mAh które mieszczą się w mp7 galaxy po jej przerobieniu na li-po? A byłoby super jakby sklep był w warszawie, chodź to nie konieczne :) Edited March 2, 2011 by cokeqx Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Turnigy long sie mieszcza i pakiety do heli lama. Quote Link to post Share on other sites
cokeqx Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Pakiety Lamy widziałem, a te turnigy mógłbyś podesłać linka?:) Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=turnigy+long Po prostu szukasz Turnigy long ... Prosciej sie nie da ;p Plus taki ze maja 2S. Na extreme fire widzialem jak ktos upchnal to nawet do glocka cymy wiec do mp7 tym bardziej sie wcisnie. Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted July 29, 2011 Report Share Posted July 29, 2011 Czy hi-capy Well od MP& będą pasować do TM MP7? Quote Link to post Share on other sites
piotox Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 Witam wiem że odgżewam temat ale niewiem czy wybrać mp7 galaxy czy wybrać glocka cymy? Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 Mp7 galaxy chyba ciężko będzie kupić. Glock jest mniejszy. Mp7 fajniej wykonane. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 Fpsy podobne więc ostatecznie glock najwygodniejszy. Quote Link to post Share on other sites
Ferdynand Kiepski Posted July 15, 2015 Report Share Posted July 15, 2015 Witam mam pytanie której firmy MP7 jest lepsza Well czy Umarex http://gunfire.pl/product-pol-1152207157-Replika-pistoletu-maszynowego-R4-Metal-Version-.html http://gunfire.pl/product-pol-1152199916-Replika-pistoletu-maszynowego-H-K-MP7-A1.html Ferdziu, wracaj na fotel, a nie tematy odkopujesz :> A co masz jakiś problem ??? :maniak_jezyk2: :maniak_killer: :maniak_OK: :hahaha: :maniak_luzik: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts