Shadow Posted November 11, 2007 Report Share Posted November 11, 2007 Witam! Miał ktoś z szanownych maniaków styczność z tym sklepem? Za ok.2 miesiące ja i parę innych osób będziemy robić zamówienie na maksymalne 1500$ i nie wiemy, czy można na tym sklepie polegać. Mile widziane opinie osób, które tam już kiedyś zamawiały. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
runer11 Posted November 21, 2007 Report Share Posted November 21, 2007 Ja robiłem i teraz robie drugie.Wszystko OK Jakby co to wal na pw w razie pytan Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted December 27, 2007 Report Share Posted December 27, 2007 Jak wygląda ich kontakt z klientem? Wysłałem im maila z zapytaniem i już przez dłuższy czas nie dostałem odpowiedzi, może przeoczyli tylko maila? Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted February 9, 2008 Author Report Share Posted February 9, 2008 GRSW_Szreder Ja odpowiedzi na maile dostawałem po ok.2 dniach. Quote Link to post Share on other sites
szuli Posted April 19, 2008 Report Share Posted April 19, 2008 polecam ten sklep. bardzo szybki kontakt, przesyłka o wartości 240$ zaniżyli do 69$ do tego fikcyjna faktura, więc bez płacenia cła się obeszło. Quote Link to post Share on other sites
mausser Posted September 4, 2008 Report Share Posted September 4, 2008 (edited) właśnie przedwczoraj doszła mi kolejna paczka od nich. Zamawiałem z tego sklepu juz 2 razy. raz mialem paczke po tygodniu a drugi po3 bo ja na cło wzieli. W chwili zamawiania warto w komentarzu wpisać aby zanizyli wartosc faktury na 30% zamówienia (nie robia kłopotów zaniżaja jak leci) aby nie płacic wielkiego cła. W ogole to mój ulubiony sklep. Zajebiscie bezproblemowo i w ogole. Edited September 20, 2008 by Foka Quote Link to post Share on other sites
gvd Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 (edited) Zrobiłem ostatnio zamówienie na 17kg (w tym 3 repliki) i cena za przesyłkę 260$ (7-10 days) przyzwoicie zwłaszcza ze w innym sklepie za mniejsze zamówienie życzyli sobie 380$ Towar dotarł, zgodnie z opisem, zaniżona faktura, szybka dostawa. Polecam w 100% Edited October 14, 2008 by gvd Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Polecam w 100%, również dlatego, że: There are some misunderstanding and mistakes in our staffs about productupdate status V-Tech Hybrid Stock Base For Marui G36C was Out of stock and Discontinued actually... Would you mind to change to other items ? Or you prefer refund the difference and ship the rest first? Looking forward to your final decision zdecydowałem się na zamianę i pomimo różnicy w cenie o 28USD nie musiałem nic dopłacać. Wartość przesyłki to 153 USD (towar) + 54,5 przesyłka. Wartość na fakturze zaniżona do 55 USD Zamówienie wysłane 16.10, 21.10 było w Polce, 22.10 u mnie w domu. Quote Link to post Share on other sites
Redrad Posted February 2, 2010 Report Share Posted February 2, 2010 Zamówienie złożone 18.01.2010 paczka na miejscu w domu 02.02.2010, szybko i solidnie ( tydzień w Polsce wędrowała)polecam, tak na marginesie chciałem podziękować Viamortisowi za podpowiedź w sprawach UC, dzięki niemu sprawę cła załatwiłem w 1 dzień :-). Quote Link to post Share on other sites
Shemag Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 Paczka wysłana 19.02 w Polsce 24.02 u mnie 26.02. Zamówienie zapakowane w karton, a w środku każda rzecz osobno owinięta folią bom-belkową i taśmą. Replika dodatkowo zabezpieczona "pianką". Faktura zaniżona o połowę, brak uwzględnienia kosztów przesyłki. Na druku nadania paczki brak oznaczeń, że wysyłał to sklep. Wartość wpisana ta z faktury, zawartość opisana jako "zabawki, prezent urodzinowy". Oczywiście wszystko się zgadza z tym co było zamawiane, nic nie dotarło uszkodzone. Polecam gorąco wszystkim ten sklep. Quote Link to post Share on other sites
bender Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 Właśnie dzisiaj odebrałem paczkę. Generalnie kontakt bezproblemowy. Paczka zapłacona 11.06 i tego samego dnia wysłana. W Polsce 15 albo 16.06. Z powodu niedopatrzenia ze strony sklepu, UC mnie dopadł i dzisiaj ją dostałem. Pojawił się jeden zgrzyt, który zaowocował zapłaceniem przeze mnie cła(dość wysokiego w każdym razie). -_- Poprosiłem o zaniżenie faktury do 30% całości. Parę dni temu dochodzi do mnie list z UC, że potrzebują potwierdzenie zakupu albo potwierdzenie przelewu. Okazało się, że nie dołączyli mi paragonu do paczki, przez co byłem zmuszony pokazać dokumentację transakcji. Celnicy w swej wielkiej mądrości dołożyli mi od razu podatek i cło za koszta przesyłki. Czy ktoś może wie, czy jest szansa, że to nie sklep zawinił tylko celnicy się wycwanili i widząc niską kwotę na fakturze zabrali ją sobie i udawali przede mną, że jej nie było w środku? Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 Kenmi, sprawa jest dziwna, ale obstawiam, że sklep nie dodał dokumentu z wartością towaru. Celnik nie ma prawa kwestionować wartości na fakturze. W przypadku podejrzeń może wszcząć procedurę wyjasniającą - łącznie z żądaniem pokazania dokumnetów dotyczących transakcji (np. przelewów i potwierdzeń zamówień). Jak duża była paczka ? Quote Link to post Share on other sites
bender Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 (edited) Właśnie przejrzałem całą paczkę i znalazłem fakturę. Była ukryta pod stertą naklejek urzędu celnego. Zwracam honor sklepowi, faktura jest w porządku, na życzenie zaniżyli tak jak chciałem. Celnicy widocznie podejrzewali coś, bo wszczęli procedurę wyjaśniającą. Tak jak ty napisałeś. Pewnie gdybym się skontaktował ze sklepem najpierw i dowiedział czy wszystko się zgadza, a potem dopiero z UC mogłoby się udać ominąć procedurę celną. Nauczka na przyszłość, by nie być w gorącej wodzie kąpanym. Zawsze mogę się czuć lepiej, że spełniłem obywatelski obowiązek i zapłaciłem podatek. -_- Paczka to był pistolet i dwa magi. edit:Przypomniało mi się, że dzwoniłem do UC i pytałem czy tam przypadkiem w paczce nie ma faktury, bo ja jako takiego potwierdzenia nie mam. Powiedzieli mi, że nic nie ma. Trzeba uważać, bo jak widać Panowie w UC nie mają problemu, żeby oszukiwać klientów. Edited June 26, 2010 by kenmi Quote Link to post Share on other sites
Belfer Posted February 8, 2011 Report Share Posted February 8, 2011 Sklep OK, polecam z czystym sumieniem. Nie było problemu z zaniżeniem wartości itp. Cała operacją trwała 10 dni (PayPal, realizacja, wysyłka,paczka w domu). Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 Porządny sklep, szybka realizacja, zmawiałem tylko kilka tanich części więc vatu i cła nie było pozdr kostek Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted September 10, 2011 Report Share Posted September 10, 2011 (edited) W sumie to już kupiłem replikę u nich odbieram ją osobiście. Powiem, że kontakt telefoniczny jest świetny, spokojnie po angielsku bez żadnych problemów można się porozumieć, wszystko załatwione perfekcyjnie, poszło bardzo sprawnie. A replika to Cheytac m200. Edited September 10, 2011 by Tomaszek123 Quote Link to post Share on other sites
mysiorov Posted July 21, 2012 Report Share Posted July 21, 2012 Jak by ktoś od nich zamawiał to bym się podłączył Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted March 31, 2014 Report Share Posted March 31, 2014 Poszukuję kogoś kto by mi coś tam zamówił z tego sklepu, dogadamy się, kontakt najlepiej poprzez PW Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted May 4, 2014 Report Share Posted May 4, 2014 Będę składać zamówienie, chętnych zapraszam: http://forum.wmasg.pl/topic/147110-airsoftglobalcom-szybkie-zamowienie-maj/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts