mykail Posted March 4, 2015 Report Share Posted March 4, 2015 (edited) No nie zauważyłem. Wynika z tego, że jednak jest prześwit bo inaczej sobie nie wyobrażam. A to może, żeby już było w jednym poście obok siebie: wspomniany Stormwerkz Edited March 4, 2015 by mykail Quote Link to post Share on other sites
delin0m Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Nie wiem czy ktoś już to widział ale znalazłem kawał dobrego sprzętu (niestety drogiego :icon_cry:). Przeglądając sobie stronkę Russian Optics natknąłem się na dolny chwyt B-11 produkcji ZenitCo. Cena powala. 4500rubli co daje ponad 250zł. Link do sklepu Jeśli nie masz znajomego w Rosji, który Ci to sprowadzi, nie kupisz tego chwytu w rublach tylko na russian thunder w dolarach (drożej) Dziś przeglądając sklepy z chińszczyzną natknąłem się na to samo tylko dużo taniej - ZOT ZB-11 Handguard for AKS-74U Airsoft Gun. Idąc dalej znalazłem fajną szynę/podstawkę pod Trijicon RMR'a, która wpasowuje się w szczerbinkę - Hephaestus Mount Base for AKS-74U / AKMSU Series. Mam łoże B-30 oraz B-31s do AK-74M produkcji ZOT i jakośc jest zadowalająca, pokrycie nie schodzi łatwo, aluminium jest nieco elastyczne, co może sądzić o przeciętnej jakości stopu (można nieco wygiąć w rękach, ale przy użyciu dużej siły). Ale co ważne, lepsze elastyczne niż twarde i kruche! Są oznaczenia producenta (poprawne). Dopasowanie do Cymy i Boyi fatalne. Idzie to jednak sztywno zamontować (w przypadku B-30 i B-31s) szlifując elementy repliki, a nie szyn. Oryginalne Zenitco jest wykonane z porządnie utwardzonego aluminium i jest po prostu niezniszczalne. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 No ładne to to, ale funkcjonalnie działa tak samo jak to: Przy czym koszt kawałka szyny picatinny i 2 śrubek to grosze. Ale fakt, trzeba nawiercić i nagwintować, a to już ingerencja w pokrywę. Można zamontować tam micro t-1 i w zasadzie tyle. Wróciłem do mojej starej suczki, która służyła mi z konwersją ghk, a później jako aeg kumplowi w ekipie. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Można zamontować tam micro t-1 i w zasadzie tyle Ano właśnie. W temacie o szynie od beryla do aksu zarzucając propozycją jak z Twojego posta, pojawiło się stwierdzenie, że eota już tam nie zamontujesz. Więc w tym względzie szyna Zenita byłaby bardziej użyteczna (chociaż nie wiem jak dużo miejsca poniżej linii szyny eot zabiera). Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Dolar jest wysoki, więc to Twoje "dużo taniej", to... 195zł. Faktycznie, lepiej kupić kopię, niż dopłacić 70zł do oryginału. O panie, gdzie można oryginały Zenita kupić z wysyłką do Polski i jeszcze zapłacić w rublach? Bo takie rzeczy to tylko w Erze chyba. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 5, 2015 Report Share Posted March 5, 2015 Nie wiem, nie interesowałem się tym. mykail napisał o 250zł i tyle :P Przeglądając sobie stronkę Russian Optics natknąłem się na dolny chwyt B-11 produkcji ZenitCo. Cena powala. 4500rubli co daje ponad 250zł. Quote Link to post Share on other sites
mykail Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 (edited) Przy czym koszt kawałka szyny picatinny i 2 śrubek to grosze. Ale fakt, trzeba nawiercić i nagwintować, a to już ingerencja w pokrywę. Rozwiązanie takie jest dobre jak się ma pokrywę, która kiepsko się na nitach trzyma i lata (jak moja). Druga sprawa, zawsze można nity zastąpić śrubami, które zarazem będą trzymać szynę. Edited March 7, 2015 by mykail Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted March 13, 2015 Report Share Posted March 13, 2015 (edited) Doszła dzisiaj do mnie Turnigy nano 1200 7.4, mieści się idealnie w atrapie rury gazowej i podstawie zawiasu. Zależało mi na tym żeby nie wystawała pod dekiel, bo suwadło już mi zgrzewkę nimha przetarło. Wymiary: 17x14x115mm, mierzone bez kabla https://picasaweb.go...CI38r_yDvNvPPw# Edited March 13, 2015 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
soldium Posted March 27, 2015 Report Share Posted March 27, 2015 Do kałachów nie wchodzą lipole powyżej 1400 mAh i 7,4V. Czyli 11,1V nie zmieścicie. Ja mieszczę na ścisk GE power 11.v 1500mAh 20C trzy listki pod dekiel i w miejsce po rurze gazowej w moim aksu. Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted March 27, 2015 Report Share Posted March 27, 2015 U mnie spokojnie mieści się Turnigy 3-listkowa (25-50C) 11.1V 1200 mah i to z dużym mosfetem, jakim jest merf 3.2. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 Panowie, jaką batkę do RK-01 polecilibyście? Ktoś wie, ile stockowa wytrzyma na strzelance? Nie miałem okazji sprawdzić, więc nie wiem. Oczywiście bez żadnych mosfetów, po prostu jakieś LiPo. Póki co, nie chcę się bawić z wymianą okablowania, bo nie wiem "jak". No i jaka byłaby dobra ładowarka do takowej batki? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 Dżizas, chłopie. Było sporo razy. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 Wybacz, ale nie mam ochoty przekopywać 59 stron w poszukiwaniu tego, czego szukam. :) Zapytałem uprzejmie, więc? W czym problem? Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 (edited) @Ślepak Istnieje takie coś jak szukajka na dole strony. http://scr.hu/484/b8h7i Wystarczy wpisać batka/bateria i zaraz znajdziesz odpowiedź.. Taki lipol mieści się bardzo fajnie pod dekiel http://allegro.pl/lipo-turnigy-25c-50c-1300mah-7-4v-stick-i5175541933.html . Edited March 29, 2015 by Puloman Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 O, dzięki Puloman. :) Akurat o tej szukajce nie miałem pojęcia. Następnym razem ją wykorzystam. ^^ A co do batki. Ona jest na to samo złącze, co złącze w replice? A jak to jest ze zmianą okablowania? Na czym to polega? Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 Tak, ma złącze tamiya. Od siebie polecam ładowarkę redox alpha v2. Zmiana okablowania polega na wymianie kabli na niskooporowe i wtyczki na np t-connect Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 O, a właśnie miałem zapytać się o ów ładowarkę, bo znalazłem Alphę i Betę, ale już wcześniej mi polecano właśnie Alphę. Jeśli chodzi o okablowanie, to jeszcze będzie czas, by to zmienić. Także wielkie dzięki Puloman za pomoc. :) Quote Link to post Share on other sites
mykail Posted April 10, 2015 Report Share Posted April 10, 2015 Ma ktoś namiary na poradnik dot. przeróbki rury i nakładki z palnego AKM/AKS do suczki? Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted April 10, 2015 Report Share Posted April 10, 2015 Zauważyłem, że moja eRKa czasami na semi pluje dwiema kulkami? Czy to jakiś problem, czy replika już tak ma? Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted April 10, 2015 Report Share Posted April 10, 2015 No jasne, że tak ma. Czasami jeszcze lufy wypadają, silniki się palą a znal się topi od słońca. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted April 10, 2015 Report Share Posted April 10, 2015 Post dałeś bez sensu, za co Mody albo Admini powinno go skasować i upomnieć. Nie chcesz pomóc - nie pisz. :) Ponawiam pytanie. Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted April 11, 2015 Report Share Posted April 11, 2015 (edited) Jeśli słychać dwa cykle pracy gearboxa, to coś z układem elektrycznym, a jeśli jest jedno psiu a dwie kulki lecą to z dyszą albo popychaczem/przerywaczem/ tą listwą co jest na dyszy i zębatce tłokowej EDIT: silnik może się spalić, a lufa może wypaść. Kumplowi po 4 latach wysunela się lufa, muszka i przedni ustalacz (M4 V-Ltor/ S-System od Boyi), wiec Ci żarcik tak średnio się udał Edited April 11, 2015 by Seterus Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted April 11, 2015 Report Share Posted April 11, 2015 Ooo. No to ciekawie. Zdaje mi się, że słychać jedno psiu i lecą dwie kulki. Co mogę z tym zrobić? Jak się tego pozbyć? Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted April 11, 2015 Report Share Posted April 11, 2015 Jeśli na GB sie znasz to mozesz rozlozyc i zobaczyć czy ta listwa dobrze z dyszą wspólpracuje. Jesli sie nie znasz badz chcesz zachowac gwarancje to daj na serwis, pare dych dasz a bedzie spokoj, przy okazji niech smary i podkladki zrobia Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted April 11, 2015 Report Share Posted April 11, 2015 Seterus, a nie jest może to wina komory HU? Dopiero jak dziś wypiąłem magazynek (pusty), zauważyłem, że w komorze już tkwiła kulka, no więc ją wystrzeliłem w pudełko, okazało się, że siedziały tam dwie kulki. Może to też wina magazynka? Słabe doszczelnienie? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts