Walduś_18 Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 Czytać umiem! I powiem ci, że nie pasuje! Ja pytałem o body H&K do H&K! A nie M4 do H&K! Czy takowe body H&K zrobią DO MODELU H&K Z SZYNAMI NA CACY I WSZYSTKIM NA CACY...?... ... ... ... Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 Nie. Quote Link to post Share on other sites
marqs_2005 Posted March 21, 2008 Report Share Posted March 21, 2008 ello, assassinRPG zajefajna lufa+tlumik, napisz co to za (lufa,Tlumik gdzie kupione itp:) ) bo chce zrobic sobie cos podobnego ...wczoraj dostalem swoje Hk416-(moja pierwsza bron z przygoda AEG) ze Zbrojowni kurierem nie poczta jak pisali(paczka dosarczona zostala w 24 godz po przelewie za to WIELKI+) jestem mile zaskoczony replika,nic sie nie rusza wszystko poskrecane kolor czarny,magazynek metal,dzis jak znajde chwile czasu to postrzelam troche by ocenic celnosc zasieg (brrr tylko snieg i mroz za oknem :) Hk ktory otrzymalem ma 400fps wiec nie mam zamiaru narazie nic przy nim zmieniac oprocz wczesniej wspomnianej lufy precyzyjnej+ tlumik Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted March 21, 2008 Report Share Posted March 21, 2008 Panowie o co byście powiedzieli o takiej prec lufie? http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3549 Była mowa że inne prec lufy są albo za długie albo za krótkie, ta by była wymiarowo w sam raz, tylko jak z jej jakością? Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted March 21, 2008 Report Share Posted March 21, 2008 Ja mam SYSTEME 287 mm i wcale za krótka nie jest, ale nigdy dłuższej lufy niż stockowa nie chciałem. :-F Quote Link to post Share on other sites
marqs_2005 Posted March 21, 2008 Report Share Posted March 21, 2008 ello, pogoda nie dopisala wiec wybralem sie do piwnicy przetestowac celnosc giwerki.Na poczatek zmierzylem i oznaczylem dl tj 5;10;15;20;23 m strzelalem do kartki A4 podzielonej na 4 cz kulki XTREME PRECISION 0,25g Wyniki testu(bron wyciagnieta prosto z pudla)+ male korekty na szczerbince, strzelalem na semi strzal za strzalem,pozycja stojaca, kartka na wys 170cm -5m- 25strzaly / 22 w kartce skupione w odl 5 cm w prawo od srodka, celowalem w sam srodek -10m- 10strzal/9 w kartce skupione w odl 5-7 cm w prawo od srodka, celowalemw lewy brzeg kartki -15m- 10 strzal/7 w kartce skupione w 2 miejscach na prawym brzegu kartki, celowalem 5cm od lewego brzegu kartki -20m-20strzal/12 w kartce skupione na 15 cm,celowalem ok 10 cm od lewego brzegu kartki -23m-10 strzal/5 w kartce, brak skupienia kulek, celowalem ok 10-15 cm od lewego brzegu kartki wynik -kulki leca w prawo, probowalem przesunac szczerbinke na max w bok i rezultat jak wyzej, na kazdych 5 m sciaga 5 cm, strzelilem kilka razy na dworze i widzialem ze znosi mocno w prawo(wial wiatr) Pytanie jak skorygowac ten lot kulki w prawo? Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted March 21, 2008 Report Share Posted March 21, 2008 Spróbuj sprawdzic ustawienie hopka. U mnie lecą prosto na 30-35m, a potem parabolą w dół. W człowieka trafiałem najdalej z 30m. Poza tym z doświadczenia wiem, że na semi strzały mają gorsze osiągi - dopiero od drugiej/trzeciej kulki na auto (przynajmniej u mnie). Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted March 21, 2008 Report Share Posted March 21, 2008 A oto mój HK416 SF którego mam od dzisiaj :] Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Ładne, ładne, ale czy ten m203 nie powoduje większych luzów na risach? Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Ładne, ładne, ale czy ten m203 nie powoduje większych luzów na risach? Hehe, właśnie co jest najdziwniejsze, jak siedzi ten m203 to w ogóle się szyna nie rusza i nie luzuje, i to bez oklejania pierścienia izolką Quote Link to post Share on other sites
ICAC Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 RISy trzeba dokręcic. Ja rozkręciłem je do cna, została sama lufa i później trza dokręcać każdą śrubke porządnie i nic nie goni. Ja tak zrobiłem bo już mnie wk*****ło to, że wszystko goniło Quote Link to post Share on other sites
marqs_2005 Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 ello, dzis testowalem sprzet na dworze po malej korekcie szczerbinki wynik z 35m na 20 strzalow - 10 w kartce a 4 :) musze teraz kupic jakis kolimator bo napewno bedzie latwiej celowac narazie nie krece hop-upem bo nie wiem o co w tym biega , dam to zrobic komus kto sie na tym troszke zna wtedy podpatrze co i jak :P jestem zielonym nowicjuszem:) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Hopa się ustawia w ten sposób, że kulka ma nie wzlatywać do góry i lecieć jak najdalej - kręć i próbuj, to nie jest trudne ;) Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Ari@ pamiętaj, że uszy body są z plastiku jak i całe body. Przy takim obciążeniu nie wróże długiej wytrzymałość... Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 ello, dzis testowalem sprzet na dworze po malej korekcie szczerbinki wynik z 35m na 20 strzalow - 10 w kartce a 4 :) musze teraz kupic jakis kolimator bo napewno bedzie latwiej celowac narazie nie krece hop-upem bo nie wiem o co w tym biega , dam to zrobic komus kto sie na tym troszke zna wtedy podpatrze co i jak :P jestem zielonym nowicjuszem:) Gdyby się przeczytało instrukcje dołączoną do repliki to by się wiedziało o co chodzi z HU i jak go regulować i jak prawidłowo powinien być ustawiony Quote Link to post Share on other sites
marqs_2005 Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 Gdyby się przeczytało instrukcje dołączoną do repliki to by się wiedziało o co chodzi z HU i jak go regulować i jak prawidłowo powinien być ustawiony -narazie nie znam jezyka krzaczkow(chinskie bazgroly) wiec nie przeczytam o hop upie i po drugie wole by ktos mi to pokazal wiec nie wiem po co te nauki o czytaniu:P :wink: lepiej napisz na priva jak wiesz o co w tym biega pozdro :) Quote Link to post Share on other sites
korytkos Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 gunfire leci sobie i wysyla ludziom szare wersje,na allegro tak samo,nie kupujcie tych tanich hk416 z allegro ,bo to slabe wersje Mam z szarym body i atrapą kupioną na allegro od gunfire. Wynik dzisiejszego chronowania: 377fps na zerowym hu kulkami 0,25. Zmieniłem tylko gumkę na systemę. Dla kogoś może i słaba, ale mi wystarczy. Quote Link to post Share on other sites
karcz0ch Posted March 29, 2008 Report Share Posted March 29, 2008 Jak by to kogoś interesowało: Wysłałem niedawno mail do gunfire Witam, zamówiłem niedawno HK416 dlatego chciałbym się zapytać Czy body w wersji HK416 z atrapą lasera http://www.gunfire.pl/product-yid-11521900...416-JG6622.html ma kolor czarny jak na zdjęciu, czy szary? ODP: Witam Jest czarny, zdjęcia są rozjaśnione. Wynika z tego że jednak mają jeszcze wersję czarne. Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted April 1, 2008 Report Share Posted April 1, 2008 Wpadłem na pewien pomysł co zrobić by ris z emkowego body nie raził roznica wysokosci otoz: Kupujemy metal body http://gunfire.pl/product-yid-1152190445-M...STER-DO-M4.html oraz http://gunfire.pl/product-yid-1152190823-K...-typu-ACOG.html Zakładamy acoga na szynie maksymalnie z przodu dzieki czemu maskujemy różnice wysokości szyn. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted April 2, 2008 Report Share Posted April 2, 2008 Tylko powiedz geniuszu w jaki sposób chcesz go tam zamontować? Jeżeli szyna body i szyny chwytu nie współgrają idealnie to takiego ACOG'a nie zamontujesz. Chyba, że to je czegoś tutaj nie rozumiem. Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted April 2, 2008 Report Share Posted April 2, 2008 ACOG'a pewnie chce zamontować na samym końcu RIS'a body, a nie łączyć oba RIS'y ACOG'iem. Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted April 2, 2008 Report Share Posted April 2, 2008 (edited) Dokładnie a jako ze montaz acoga jest dosc wysoki ladnie zasloni nizsza szyne. Dzieki za komplement Hawk. Edited April 2, 2008 by VonHusarz Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted April 2, 2008 Report Share Posted April 2, 2008 Aha, już rozumiem ;) Już myślałem, że chcesz je połączyć w jakiś sposób. Linia celowania była by dosyć nisko. Ale i tak było by widać różnicę :/ Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted April 3, 2008 Report Share Posted April 3, 2008 Roznica bylaby zaslonieta jednak przez montaz od acoga gdzies w polowie a sam acog jest dosc dlugi wiec nie bedzie sie to tak rzucac w oczy. Quote Link to post Share on other sites
mysiorov Posted April 3, 2008 Report Share Posted April 3, 2008 to nie lepiej w jakiś magiczny sposób przerzucić szyne RIS ze starego body do nowego? jest to możliwe lub nie ... ?!?!? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts