Cyr4x Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 ja musze troche "wpychać " ale ułamało się to samo z siebie :/ ten element przezemnie nie był w jakiś sposób odbijany używany . To nie jest temat o tuningu, ani do robienia sobie jaj, J. Quote Link to post Share on other sites
mysiorov Posted April 22, 2008 Report Share Posted April 22, 2008 Mi pękł gearbox ale juz przysłali mi nowy karabin.Mam w domu 3xHk416 przebieg z 20k+ na każdym i jak na razie nic sie nie dzieje. Quote Link to post Share on other sites
dadiii Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 jak myślicie zamówić teraz HK416 [JG6622] ze zbrojowni czy poczekać na nową generacje (nie wiadomo ile) Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 (edited) Tym tokiem myślenia możesz czekać w nieskończoność. Nowe generacje są wypuszczane nieraz z dużym opóźnieniem (w stosunku do zapowiedzi), a jak są nowe, to mają wygórowane ceny. Wtedy pojawia się pytanie, kupić teraz, czy poczekać aż za miesiąc-dwa stanieją o 20%? A jak stanieją, to pojawią się zapowiedzi następnej generacji. I tak w kółko ;). Wszystko zależy od tego, czy masz z czego strzelać... Poza tym, jak by na to nie patrzeć, następna generacja, jeśli będzie miała nowe rozwiązania, to nie będą one za darmo, więc średnio widzę sens w czekaniu. Równie dobrze można zrobić upgrade tej generacji. Najlepiej nie kupować HK416 :P. Edited April 23, 2008 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Drogi Viamortisie, czemuż szerzysz takie herezje :-F Ale serio. Logicznie rozumując - następna generacja będzie miała metal body (prawdopodobnie komorę hopka też), co jest niewątpliwym plusem. Zastanów się, czy chcesz czekac, czy wolisz miec giwerę od razu. Musisz się również liczyc z tym, że może trafic Ci się gówniany egzemplarz. Jeśli masz się "czym" obecnie strzelac, to dozbieraj na coś markowego. W końcu HK może i jest "niezawodny", ale to ciągle chińczyk. Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Ja bym czekał. Choćby ze względu na samo body, które będzie trwalsze od plastikowego i w zasadzie niedostępne w handlu. Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Metalowa komore Jg mozna juz kupic wiec body jak mniemam tez beda sprzedawac Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 (edited) Pasti czemu uważasz, że będzie niedostępne? Skoro Boyi wypuszcza body do swoich replik, to czemu JG miałoby zrobic inaczej. Zwłaszcza, że jeśli repliki FM okażą się bez oznaczeń HK to wypuszczenie body z oznaczeniami (nawet bez numerów seryjnych) będzie taktycznym strzałem w dziesiątke. Nie tylko uszczęśliwi posiadaczy wersji z plastikowym body, ale również będzie stanowic tańszą alternatywę dla body Guardera. To duży kawałek toru i JG może miec w nim swój udział. Nie należy tracic więc nadziei. Edited April 23, 2008 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Mortis szerzy herezje, bo jest upartym posiadaczem pejota ;) Ogromną wadą hk416 w obecnej wersji jest właśnie ta umiarkowana kompatybilność z body m4 - jeżeli pojawi się u nas wreszcie ta mityczna IV czy V gen. JG z metalowymi body (ciekawe też jakiej jakości będzie samo body?) to faktycznie hk416 będzie ciekawą alternatywą dla vfc. Na razie luzy na foregripe są sporym minusem :< Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 (edited) Tasma umiejetnie uzyta kadzdego luza usunie no i plastkowe koleczki tez sie przydaja. Pomaga tez wymiana imbusa na dluzszy. Edited April 24, 2008 by VonHusarz Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 (edited) Drogi Viamortisie, czemuż szerzysz takie herezje To ryzykowne stwierdzenie w poście kogoś, kto moje herezje umieścił w sygnaturze ;) :D. Mortis szerzy herezje, bo jest upartym posiadaczem pejota No widzisz. Prawdę powiedziawszy kupiłem PeJota II gen. żeby go tuningować. Dołożyłem do niego dużo, dużo więcej niż sam kosztował i już go kończę. Ale w marcu zobaczyłem Boyie podrasowane przez Krakmana (to jest ta III gen. PJ???) i pomyślałem: "50 zeta drożej a tak niewiele do robienia + 400-420 fps w stocku". Trochę żal dupę ścisnął ;). Ja bym czekał. Choćby ze względu na samo body, które będzie trwalsze od plastikowego i w zasadzie niedostępne w handlu. Niedostępne w handlu? Co Ty opowiadasz? A do eMek i MP5 to niby metal body JG jest niedostępne? Poza tym JG w ten sposób wyruchałoby rzeszę posiadaczy hk416 z plastikowym body, którzy tylko czekają na możliwość upgrade'u swojej repliki. A przecież na takim metal body zarobi i Jing Gong i pośrednicy, bo się towar sprzeda. Poza tym zgadzam się z Zombie Snake, w tym momencie chyba lepiej zaczekać... Jeśli to musi być HK 416 :) Edited April 24, 2008 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Niestety zawsze będzie tak, że jak kupisz replikę to zaraz żal dupę ściśnie, gdyż się coś ciekawego co chwilę pojawia... Takie spr short a&k vel acm na przykład - prawie jak hk416 a jednak ładniejsze :P http://www.gunfire.pl/product-yid-1152191047-SPRMOD1.html Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 (edited) To ryzykowne stwierdzenie w poście kogoś, kto moje herezje umieścił w sygnaturze ;) :D. Po prostu spodobał mi się Twój tekst ;-) Czy te ACM ładniejsze, kwestia gustu. Niemniej najbardziej nurtujący jest fakt, że w body do HK nie pasuje emkowy upper reciever. Gdyby JG wypuściło sam ten element to, już byłby duży krok naprzód. Edited April 24, 2008 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 (edited) Po prostu spodobał mi się Twój tekst ;-) Bardzo dziękuję drogi Zombie Snake'u 8) To mi schlebia. Czy te ACM ładniejsze, kwestia gustu. Cóż, jak dla mnie nic specjalnego. Widać, że ktoś chciał coś obłego i niezbyt długiego. Taka espeerka do pomieszczeń :roll: Niemniej najbardziej nurtujący jest fakt, że w body do HK nie pasuje emkowy upper reciever. Gdyby JG wypuściło sam ten element to, już byłby duży krok naprzód. Wybacz tę nieufność, ale czy to sprawdzona informacja? Pierwszy raz spotykam się z takim twierdzeniem (zwłaszcza, że sprzedawca z Taiwangun przy mnie mówił klientowi coś innego). EDIT: Czytam te nasze posty i myślę, że może źle zrozumiałem. Upper reciever z emki nie pasuje do lower rec. HK416? Czy w ogóle upper rec. od emki nie pasuje do HK416 nawet jak się założy lower rec. od emki? :) Edited April 24, 2008 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
graber89 Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Upper receiver pasuje tylko że HK jest "wyższe" od zwykłej m4 i szyny ris i na body nie są na tej samej wysokości (różnica ok 3-4 mm ). Było pytanie czy komuś pękł gearbox. Mi pękł (w lutym br. ) ale już mam wstawiony nowy :wink: Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Mozna chyba wstawić LowerReciver z metalu zostawiając plaikowego uppera Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 (edited) Wybacz tę nieufność, ale czy to sprawdzona informacja? Pierwszy raz spotykam się z takim twierdzeniem (zwłaszcza, że sprzedawca z Taiwangun przy mnie mówił klientowi coś innego). Może źle sformułowałem stwierdzenie i sie pogmatwało. Chodziło mi o to, że jak wiadomo upper rec. jest wyższy od tego z M4. Czyli GDYBY Jg wypuściło sam ten element, to może spasowałby do zwykłej dolnej części body z m4. Aczkolwiek głowy nie dam. Ostrą wersje M4 można przerobic na HK416 dokupując właśnie upper rec., lufe i risy gotowe do założenia, więc czemu w wersji AS tego nie można by zastosowac? Sorki za zamieszanie. Edited April 24, 2008 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted April 25, 2008 Report Share Posted April 25, 2008 (edited) Mozna chyba wstawić LowerReciver z metalu zostawiając plaikowego uppera Tylko po co, jak najczęściej problemy są na łączeniu (które w większości body wychodzi z upper rec.), a lufa i cały front opiera się na upper rec. Nie można być w połowie w ciąży a w połowie nie. Albo metal body, albo nie! :-F Nie dobijajcie mnie :roll: :lol: EDIT: Poza tym jak wejdzie do sklepów metal body do HK416, to będziecie kupować tylko upper reciever'y??? Wszyscy będą narzekali, że JG nie wypuściło samych metal upperów i znowu będzie się temat zaśmiecał. A jak nie bedą pasowały do lower'ów od eMek (już wstawionych), to następne tematy się posypią w dziale z problemami ;) :P. Edited April 25, 2008 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
Sebek18 Posted April 25, 2008 Report Share Posted April 25, 2008 dobra... co warto na wstępie wymienić w tym karabinie aby był godnym przeciwnikiem dla CA, G&p, ICS itd??? ps: czy bore-up od CA do M15 podejdzie do niego? Quote Link to post Share on other sites
Walduś_18 Posted April 25, 2008 Report Share Posted April 25, 2008 Biohazard offtopować, to sobie możesz w domu, tutaj jest temat o H&K 416! Więc lepiej tutaj nie wchodź, jak masz pisać bzdety! Sebek. Wymień sobie łożyska na metalowe, potem wstaw sobie precke i gumę hu silikonową, wystarczy w zupełności. Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted April 25, 2008 Report Share Posted April 25, 2008 (edited) Sebek. Wymień sobie łożyska na metalowe, potem wstaw sobie precke i gumę hu silikonową, wystarczy w zupełności. No i niech zrobi sobie downgrade. Sprężyne M110 bądź M100. Wtedy powinna zwiększyc się żywotnośc repliki, a ludzie nie będą się czepiac, że używasz ponad 400 fpsów, np.w budynkach. Edited April 25, 2008 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted April 26, 2008 Report Share Posted April 26, 2008 Dobra tak to wygląda z body od m4 i acogiem A ostrej m4 nie przerobisz zmieniajac tylko kilku detali bo wewnątrz Hk tez znacznie sie rozni. Quote Link to post Share on other sites
Walduś_18 Posted April 26, 2008 Report Share Posted April 26, 2008 Mam swoją z body M4 i ACOG(kolimator) xD tylko kolba zwykła, a nie SF. No, Zombiak ma racje, downgrade jeszcze trza zarypać. Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted April 26, 2008 Report Share Posted April 26, 2008 Heh moje to narazie fotomontaz, a ty acoga masz maksymalnie do przodu? Wrzuć fotke jeśli możesz. Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted April 26, 2008 Report Share Posted April 26, 2008 Czy wasze Hk tez krusza ściany? Sprawdzalem nastawienie celownika i postrzelałem troche do pudełeczka po cukeirkach opartego o ściane z dystansu około 12 metrów,puściłem serie podszedłem sprawdzić jak celność podnosze pudełko a za nim dziura... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts