gregor1984 Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 Ja sprawdziłem moją na EXTREME PRECISION, sorka że zapomniałem dodać. Uważam, że jeszcze troszkę musi się rozgrzać i precke zamontuje i będzie tip top :) Ostatnio na strzelance niektóre osoby były zaskoczone celnością HK (sami mieli repliki Klasy I) No teraz tylko 3eba żywotność sprawdzić :) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 czy wyskosc tego body http://www.wmasg.pl/aktualnosci/nowosci_ga...vltor_type/559/ by pasowala do HK ? mowa o wersji body "S" Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 Jaka jest różnica w długości luf zewnetrznych pomiedzy wersją ze stałą kolbą, a tymi ze składanymi. Bo widze że jest krótsza, ale o ile..? Ponadto - jakie lufy zewnetrzne pasują? Takie od jakiegoś innego M16/M4 pasują? (TM, CA etc). Ponawiam pytanie - da sie wstawić inną lufe zewnętrzną? chciałbym coś dłuższego, niż mam, żeby móc założyć dłuższą precke. Pozatym tak mis ie bardziej podoba ; ). Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 Da radę.Abo wkładasz całą lufę zew. dłuższa ale zakładasz przedłużkę ( na gwint tłumika) cena 30 zl przedłużkę i ok 100 za całą lufę. Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 Przedłużke to wytocze sobie bez problemu - ładna, ze stali, etc, no ale co lufa to lufa, czyż nie? Pozatym mój gwint na końcu lufy nie ma sie najlepiej... ;) Pasować bedzie dowolna lufa od eMki typu M16, czy coś? Czy tylko lufa od HK416 będzie pasować? Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 Każda lufa wewnętrzna - czy to precka czy nie precka - będzie pasowac. Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 Viamortis chodzi tu o lufę zewnętrzną :) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 Obawiam się że Viamortis o Zombie_Snake to dwie różne osoby ;) A'propos luf zewnętrznych, jest coś takiego: http://taiwangun.com/?str=product&prId=386 Ktoś to może próbował montować? Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 Dla ciekawych pochronowalem swoj egzemplarz (prosto z pudelka, czyli bez zadnych zmian). Kulki excel 0,20, hopup wyzerowany. 429 429 394 428 395 401 392 423 391 393 431 396 414 409 Czyli wyniki pomiedzy 390-430 fpsow. Srednia wychodzi ok 410 fps, a odchylka paremetrow to +/- 5%. Quote Link to post Share on other sites
gregor1984 Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 hymm to tylko ja mam takie małe osiągi na swoim (fakt że wystarczające ale...) :P 375 +/-13 FPS Quote Link to post Share on other sites
korytkos Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 Da radę.Abo wkładasz całą lufę zew. dłuższa ale zakładasz przedłużkę ( na gwint tłumika) cena 30 zl przedłużkę i ok 100 za całą lufę. Gdzie znajdę tą przedłużkę za 3 dychy? Na gunfire jedynie za 5 dyszek widziałem. Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 Obawiam się że Viamortis o Zombie_Snake to dwie różne osoby ;) A'propos luf zewnętrznych, jest coś takiego: http://taiwangun.com/?str=product&prId=386 Ktoś to może próbował montować? Fajna, tylko bardzo krótka. A ja chce zmienic lufe zewnętrzną po to żeby móc włożyć dłuższą precke, bez maskowania tłumikiem. Chociaż, efektywnie, zobaczy sie. Moze i dam przedłużki z 10cm Gdzie znajdę tą przedłużkę za 3 dychy? Na gunfire jedynie za 5 dyszek widziałem. Moge Ci zrobić w Inventorze projekt, pójdziesz do tokarni, pierwszej lepszej, u siebie w mieście (są takie, są - trzeba poszukać dobrze pod usługami ślusarskimi itp). i Ci tokarz wytoczy dokładnie coś takiego jak chcesz - z zadaną długościa i kształtem. A taki kawałek rurki to pewnie grosze ;). Pzdr Quote Link to post Share on other sites
korytkos Posted June 16, 2008 Report Share Posted June 16, 2008 W mojej HK jest cylinder jak tu. http://img182.imageshack.us/my.php?image=dsc05516vg5.jpg Po drugiej stronie jest gładki, na dole i górze też. Jeden otwór. Lufę o jakiej maksymalnej długości mogę wstawić? Jak będzie skutkowało, gdy zamontuję dłuższą niż się przyjmuje na dany cylinder? Quote Link to post Share on other sites
mag Posted June 16, 2008 Report Share Posted June 16, 2008 Masz cylinder Typ "2" do zakresu 210-360mm długości lufy. Jeżeli założysz za długą lufę, to kulki zaczną Ci "wypadać" z lufy (drastycznie spada zasięg i fps'y). Quote Link to post Share on other sites
Valek Posted June 16, 2008 Report Share Posted June 16, 2008 Rozgorzała dyskusja o FPS'ach, wszyscy chwalą i chełbią.. Ja musze niestety ponarzekać trochę na ten model. Wybitnie dziwne rzeczy się z nim dzieją. Dla jasności mam HK416 ze stała kolbą = lufą 390mm. Generalnie posiadam ją jakiś tydzień. Replika jak na moje oko słabiutko dmucha. Kolega z oddziału posiada 3 gen JG M4 CQB, lecz w jego wersji osiągi są nieporównywalne i lepsze niż zadowalające. Stwierdziłem, że dam jej czas na przestrzelanie, ale po jednej strzelance, ( obecnie ma przebieg jakieś 2 - 2,5k pestek) i masie straconych nerwów nie odczułem różnicy. Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak zdiagnozować co niedobrego się dzieję ? Replika nie reaguje na podkręcenie hopa i podaje po dwie kulki na semi (maga przesmarowałem sylikonem, ale bez zasadnie, bowiem był sprawdzany na replice wcześniej wspomnianej M4 CQB i wydaje się działać bez zarzutu). Quote Link to post Share on other sites
gregor1984 Posted June 16, 2008 Report Share Posted June 16, 2008 (edited) sprawdź komorę hopka możliwe że dystanser źle się ułożył i blokuje. a co do siągów tak to jest z chinolami nigdy nie wiesz co trafisz mój HK ma 375 FPS w stocku a inni piszą że mają nawet po 450 FPS .. ja akurat na to nie narzekam bo uważam że max FPS to 400 jaki potrzebny w ASG :) Pozdrawiam i powodzonka :) Edited June 16, 2008 by gregor1984 Quote Link to post Share on other sites
Valek Posted June 16, 2008 Report Share Posted June 16, 2008 (edited) Hop był pierwszym elementem jaki sprawdziłem. Gumka przy podkręcaniu wybrzusza się równo i zapewniam, że jest ustawiona poprawnie. Niestety nie mam możliwości sprawdzenia elementu hopa na innej replice, bo to zapewne rozwiało by moje wątpliwości.. Wychodzę z założenia, że replika była przestrzelana przez serwis Gunfire.pl, bo jeśli tak się nie stało, to usprawiedliwiam część ich winy. Jeśli tak, mam do ich serwisu podwójny żal za tak poważne uchybienia. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś sensowne sugestie, to śmiało. Edited June 16, 2008 by agnastos Quote Link to post Share on other sites
wbohun Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 gunfire nie przestrzeliwuje replik,chyba ze dodatkowo za to zaplacisz...dostales poprostu slabsza wersje. Gumka w h416 jest kiepska,w 3 egzemplarzach jakie widzialem(i mialem jeden :P ) naprawde slabiutko,mocno sie ja dokrecalo,przez co spadala predkosc,a kuleczka slabo podkrecala Quote Link to post Share on other sites
Valek Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 Czyli sprawa gumki powinna rozwiązać sprawę. Dzięki za podpowiedź. Wrzucę chyba sylikona Guardera i spokój. Quote Link to post Share on other sites
mag Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 Sugestia - w zasadzie tylko mała korekta. Stała kolba w H&K 416 = 363mm lufy ;) Quote Link to post Share on other sites
gregor1984 Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 Ja jestem ciekaw jak sprawdzi się moje HK z 470 mm precką KM :killer: (lufe przedłużam tłumikiem dzwięku) dotego gumka hopka systema :) :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Valek Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 Sugestia - w zasadzie tylko mała korekta. Stała kolba w H&K 416 = 363mm lufy ;) Raczej chciałem podkreślić dłgość lufy zewnętrznej, ale skoro się upierasz to okaaaay :lol: Właściwie łatwiej człowiekowi kojarzyć to co widzi, niż to co jest przysłonięte.. Bynajmniej bardziej konstruktywnej odpowiedzi na mój problem nie otrzymałem :lol: Quote Link to post Share on other sites
mag Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 Sugestia istotna dla osiągów, bowiem przy lufie 390mm musiałbyś wymienić cylinder. A na problem zasięgu ciężko coś wymyślić "zdalnie" bo przyczyn może być sporo (gumka HU, komora, szczelność, itp.) Jeżeli nikt na miejscu nie jest w stanie Ci tego sprawdzić, to pozostaje Ci serwis. gregor1984 Ja jestem ciekaw jak sprawdzi się moje HK z 470 mm precką KM maniak_killer.gif (lufe przedłużam tłumikiem dzwięku) dotego gumka hopka systema Mam nadzieję, że wymieniasz również cylinder na odpowiedni? Quote Link to post Share on other sites
gregor1984 Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 mam w planach :) ale wszystko w swoim czasie póki co czekam na te części z WGC po troszku po troszku i coś powstanie :P Quote Link to post Share on other sites
mag Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 No cóż nie zdziw się tylko jak kulki zaczną Ci "wypadać z lufy". Znajomy zrobił taki eksperyment i bez zmiany cylindra wpakował lufę 509mm no i z 430fps wyszło 200fps, a zasięg był w okolicach 20 metrów. Po wymianie cylindra na typ "0" wszystko wróciło do normy, a osiągi i celność rewelacja :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts