Pasti Posted November 29, 2008 Report Share Posted November 29, 2008 OMG :o . Zjechali z mocą do 350fps? :| Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted November 29, 2008 Report Share Posted November 29, 2008 no ale to są bebechy IV gen (widać po mosfecie i kablach niskooporowych) czytaj wkładasz m130/m140 i jedziesz :D Bardzo ładny karabinek jak będę nie miał na co wydawać to go kupię :D Pozdrawiam Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted November 29, 2008 Report Share Posted November 29, 2008 Ciekawe kiedy ta wersja trafi do Polski ;) :roll: Może bym se ją kupił? Pozdrawiam serdecznie, F4RR3LL Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted November 29, 2008 Report Share Posted November 29, 2008 (edited) Tylko żeby body osobno było... Na szczęście z tego co widać na gunnerze JG wypuściło body i inne akcesoria tak więc możemy odetchnąć z ulgą i czekać. Edited November 29, 2008 by VonHusarz Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted November 29, 2008 Report Share Posted November 29, 2008 próbował ktoś już wsadzać 300mm lufę do HK w krótszych wersjach (z puszką albo kolbą SF)? Nie wystaje za bardzo? Bo przed chwilą wyjmowałem stockową lufę i wyszło, ze ma ok 290mm. Teraz zastanawiam się, jaką preckę kupić - 285 czy 300... Tak, było w tym temacie, nawet umieszczałem zdjęcie jak to wygląda. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted November 30, 2008 Report Share Posted November 30, 2008 Wersja, która dojdzie do Polski pewnie będzie kosztować na GF 750zł :roll: Quote Link to post Share on other sites
VonHusarz Posted November 30, 2008 Report Share Posted November 30, 2008 I tak to 2x mniej niż VFC Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted November 30, 2008 Report Share Posted November 30, 2008 OMG :o . Zjechali z mocą do 350fps? :| I bardzo dobrze. Te 430 fps w karabinku szturmowym jest idiotyczne. Tak czy inaczej super że jest alternatywa dla kruchego AGM'a w tej klasie cenowej. Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted November 30, 2008 Report Share Posted November 30, 2008 O co chodzi z tymi 430fps? Ja latam ale w kategorii snajperskiej Semi Only z 480fps ponad i nie narzekam :-F Rozumiem, jakby do budynków ale ja mam ponad 1m20cm karabin. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted November 30, 2008 Report Share Posted November 30, 2008 Cóż, jakby nie patrzeć HK416 z stockową lufą 260/360 mm nie ma wiele wspólnego z "kategorią snajperską". Nikt nikomu nie broni, można i mp5 podkręcić na 500 fps i lunetę założyć ale wypuszczanie fabrycznie takich konfiguracji (430 fps/260 mm lufy) jest trochę bez sensu. Dlatego bardzo się cieszę, że będzie 350 - mocne części i słaba sprężyna to znakomity mariaż :) Gdyby jeszcze w wersji JG był tak mało awaryjny jak real steel :) Quote Link to post Share on other sites
Cyr4x Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Hmmm... Wruciłem wczoraj z Nu Pagadi . Z swoim HK 416. Wysypalem z niego 2,5 tyś kulek na strzelance. Katowałem krabin niemiłośiernie. Aż w końcu pod koniec akcji Usłyszałem dzwięk Rrrrrrrrrrrr................ I wiedziałem że to koniec dla mnie zabawy... W domu okazało się że to nie flaki tylko śruba dociskająca silnik się poluzowała ( SU A !!!) i Zębatka silnika jak szlifierka na zasilaniu 9,6 V jechała po innej zębatce :/ Skręciłem do kupy zabawke dokręciłem śrube silnika i STRZELA NADAL ! Co do nowego HK. Widać że ktoś pomyślał nad latającą szyną ris :D i całym przodem . Plus na nich . Co do mocy , mało Fps też dobra zabawa . Ale gdy spotkasz się z kolesiami po 500 + to juz nie jest tak super :/ Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Jakbyś czytał temat drogi michallleee to byś wiedział, że mam zamontowaną lufę Prometheus o długuści 590mm/6.03mm więc wiesz. Pozdrawiam serdecznie ślepych ludzi na tym forum. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Jakbyś czytał temat drogi michallleee to byś wiedział, że mam zamontowaną lufę Prometheus o długuści 590mm/6.03mm więc wiesz. Pozdrawiam serdecznie ślepych ludzi na tym forum. Drogi Farelu, obawiam się że mam w serdecznym poważaniu Twoją lufę, gdyż piszę o konfiguracji stockowej repliki. Tak jak pisałem, i z mp5 można robić "sznajpe", wszystko się da... Sporo już takich potworków widziałem. A efekty takiej mocy w stocku, szczególnie w wersji 10-calowej są nietrudne do przewidzenia. Pozdrawiam negatorów myślenia! I na forum, i w Chinach. Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 A przepraszam w takim razie, myślałem że akurat piszesz o moim przypadku Co do ogółu to się zgodzę. Wydaje mi się że cena 800PLN jak ktoś podawał jest na razie nie do przyjęcia. Jakby zeszli do 700 :roll: coż jest jak jest. Mi na razie z body się nic nie dzieje i jest wypas dla mnie. Zastanawie mnie czy na M130 + bore-up Systemy nie będzie za duża moc + lufa 590mm. Jakiej mocy mogę się spodziewać przy M130 + Bore-Up Systemy? Pozdrawiam serdecznie, F4RR3LL Quote Link to post Share on other sites
Cyr4x Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 M130 + Bore-Up Systemy - + 500 - 510 Fps. Ja teraz mam około 480. ( sprawdzałęm na chrono ) Czyli kuleczka już zrobi dużo szkód Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 To dużo. Jednak jakbym włożył M120 było by 450fps pewnie. Nie wiem czy kupić to. Układ stockowy jest bardzo szczelny ale kusi mnie ten cichy dźwięk wystrzału przy M130 :-F Też mam 480 około. Na zasięg nie narzekam. To wziąć M120 i bore-up? Pozdrawiam serdecznie, F4RR3LL Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 500 fps na m130 i BU to zakrawa na zjawisko paranormalne - nominalnie m130 to ok. 420 fps + 30 fps z BU = 450. Bardzo dobre osiągi to 470-480 fps. Nie przeczę że może się zdarzyć 500, ale bardzo dużym fartem. Zakładał bym zdecydowanie mniej. No i dużo tu zależy od uszczelniania się dyszy w komorze. Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Przy tej lufie to będą trochę wyższe osiągi. A czy te 30 fps to się odczuje chyba tak w stosunku 480fps (chyba dobrze to ująłem). Czy zasięg się tak super zwiększy? Mam M130 Systemy i mam około 470fps więc nie wiem. Przy M120 jest upgrade 30fps. Czytałem że przy M130 Bore-Up Systemie przy*ebie równo. Chociaż wcale tak być nie musi... Pozdrawiam serdecznie, F4RR3LL PS. Ręka mnie boli od tego pozdrawiania :-F Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Trochę wyższe - o kilka fps. 30 fps różnicy w bardzo nikłym stopniu przekłada się na zasięg. Można przyjąć że +100 fps to jakieś 5 metrów więcej zasięgu. Odpowiednio 30 fps - ok. 1,5 metra. Jeżeli masz teraz na m130 zmierzone 470 to być może będzie i 500 fps, ale czy warto na te 30 fps wydawać 250 zł to nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Zależy mi też na trochę cichszym dźwięku wystrzału. Może bym się zamiast tego pokusił o metalowe body Guardera za 400PLN? Pasuje ono? Pozdrawiam serdecznie, F4RR3LL Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 (edited) Przy m130 różnicy dużej w dźwięku nie ma - sam się o tym przekonałem i ludzie piszą podobnie. Koledze w zeszłym tygodniu praktycznie zupełnie odpadł front grip. Ciekaw jest co serwis z tym zrobi... Edited December 1, 2008 by michalll Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Ale zawsze się zmieni barwa dźwięku. Co do front gripa to nie zazdroszczę. Mi się dzielnie trzyma na razie i nie woła o pomstę do boga. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Jakoś tam może i zmieni się, ja nie zauważyłem. Wcześniej były standardowe głowice G&P. Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Ale kumpel na Bore-Up Classic Army w HK416 SF na M100 to cichutko. Miał łożyska wymienione i tłumik 10cm (sam robiłem). Ja wypodkładkowałem. Pozdrawiam serdecznie. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 1, 2008 Report Share Posted December 1, 2008 Widzisz - na m100. Im mocniejsza sprężyna tym słabszy efekt wyciszania. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts