nieznajoma Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 Witam... Tak jak w temacie jakiego shotguna wybrać, różnica w cenie to zaledwie 4zł, wygląd podobny, tylko jaki ma lepszą celność?? http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=813 - 79zł http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=531 - 75zł Pozdrawiam... Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 (edited) Jak dla mnie to AGM, ładniejszy, regulowany hop-siup, niewystający mag i bebechy DE w środku, więc wiadomo co się popsuje i jak naprawić. Ale to jak dla mnie :). Edziu: co do celności, po zmianie lufy ale w DE M47D na 20-30m 4 na 5 strzałów w celu typu wróg :). Powyżej do około 35 - maks 40m 2 na 5, dalej to jak kulka doleciała to już fuks był :). Edited November 25, 2007 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
nieznajoma Posted November 25, 2007 Author Report Share Posted November 25, 2007 A wiesz może jak wygląda celowanie w tej replice, bo nie dostrzegłam żadnych przyrządów celowniczych na zdjęciach... Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted November 25, 2007 Report Share Posted November 25, 2007 Nie wiem czy ma przyrządy, poczytaj w tematach o tej replice. Osobiście w szitganie DE naumiałem się celować po szynie RIS, a jak zdemontowałem, to po body i lufie ;). Z raz miałem fazę i założyłem koli, ale się nie sprawdził (z powodu zbyt giętkiego połączenia lufy z body). Kolega ma dwie sztuki takich i na jednym założył kolimator, a na drugiej przeróbce, na deerHuntera ma lunetkę BSA, zresztą bardzo ładnie działającą. Na to, na ile go oglądnołem na fotach, da radę założyć szynę podobną do DE i jakąś optykę. Quote Link to post Share on other sites
vasco666 Posted December 8, 2007 Report Share Posted December 8, 2007 Long' a 003 mam osobiście. Przyrządów celowniczych nie ma, szyny R.I.S. również brak. Do celowania służy wyżłobienie na szczycie (nawet się sprawdza:]) Raczej celność ma dobrą, ok. 25 metrów i przeciwnik trafiony na 99%. Co do tej drugiej broni, to się nie wypowiadam. Nie miałem z nią styczności. Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 To ja dorzucę do porównania TO. Która z tych trzech pompek będzie lepsza w roli broni bocznej/zapasowej, jak i do tuningu zewnętrznego (metalizowanie body, otwierany wyrzutnik łusek itp, bebechów raczej ruszać nie bedę)? Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 (edited) Panocek opis tego masz tu: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=43954 Edited February 19, 2008 by Aliant Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 (edited) Ten temat to znam, najlepiej, jakby sie wypowiedział (były) właściciel wszystkich trzech modeli :roll: . Zakładając, że taki istnieje ;-) . Edited February 19, 2008 by Panocek Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 Jak na razie mogę się wypowiedzieć na temat DE i AGM`a, z tej dwójki AGM zdecydowanie. Robiłem pomiary, na stokowym gunie, zmierzone 35m 5/10 strzałów w celu prawie A4. z 40m cel obramowany dookoła niestety. Źle się poprawki na wiatr brało, bo kulki znikały w kolorycie kartki ;). Jak na razie AGM`a mam 2 miesiące i jeszcze w nim nie grzebałem, bo to i tak głównie na półkę było nabyte, ale osiągi zadziwiają wiele osób. Ostatnio było 59 zeta za guna, wyraz twarzy 3 trafionych z niego osobników z markowymi replikami bezcenny :D. Quote Link to post Share on other sites
Vetius Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 Czytałem kiedyś temat o shotgunie JT i o shotgunie AGM.W shotgunie JT właściciele się skarżyli, że pękały im ząbki przyczepione po bokach cylindra dzięki czemu cylinder ruszał się po takiej szynie, gdy to pęka to nie można strzelać, a sklejanie tego nie ma sensu więc potrzeba nowego cylindra,więc jakbym miał wybierać to bym wybrał AGM (ja posiadam M47 DE). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts