VasiLiev Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 No tak jak wiadomo mamy zime za oknami biało i na polu bitwy też biało. I tutaj pojawia się problem zamarzające gumki hop-up. No jakby to powiedzieć żeby nie było dwuznacznie..... sztywnieją ;) Czy da się jakoś załatwić aby takowa sytuacja nie powstałą ? =] próbowaliśmy obwiązywać czymś nasze "bajery" =P ale jakby to powiedzieć chyba nie wyszło ^^ Z góry Bardzo Dziękuje za odpowiedzi, VasiLiev ;) Quote Link to post Share on other sites
czachor Posted November 27, 2007 Report Share Posted November 27, 2007 (edited) Wymień gumkę na silikonową np. guardera. Jest o tym sporo na forum, poszukaj. Edited November 27, 2007 by czachor Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 Rany boskie, gumki hop-up obwiązywaliście? Czym? Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted November 28, 2007 Report Share Posted November 28, 2007 Skarpetami pewnie :P A tak serio: Stock= gumka gumowa Zmieniasz na gumke silikonową i po krzyku, hu działa jak należy. Temat do zamknięcia bo coś czuje, że nie długo każdy będzie się nabijał itp i się syf zrobi. Quote Link to post Share on other sites
turbo94 Posted November 29, 2007 Report Share Posted November 29, 2007 (edited) a jeżeli nie wymian hop-up na silikona to psiknij silikon na kulki tak sporo a potem przeszczel pare razy i masz 12 godzin bez zmartwień :killer: i koledzy będą tak wyglądali :-F Edited November 29, 2007 by turbo94 Quote Link to post Share on other sites
militarius5 Posted November 29, 2007 Report Share Posted November 29, 2007 I pożegnaj się z zasięgiem AEGa... Quote Link to post Share on other sites
VasiLiev Posted November 30, 2007 Author Report Share Posted November 30, 2007 Tak próbowałem obwiązać gumkę HU -.- ..........chodziło o gana =P czyli wymiana gumki no sie zobaczy ;) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted November 30, 2007 Report Share Posted November 30, 2007 gumka gumowa dobre :D Tak poważnie: obwiązywanie "gana" jest ok, ale tylko po to żeby go trochę "wybielić". W sensie że maskujemy go. Obwiązywanie w kwestii zimna nic nie zmieni :( Quote Link to post Share on other sites
szymaniak Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 Zamontuj żaróweczkę pod/nad/obok komory, która będzie ogrzewała gumę :D Quote Link to post Share on other sites
jaxiu Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 (edited) Moje nowe M4 special operation Boyi się o nową gumkę prosi (jak to chińczyk) i zastanawiam się nad taką. Czy ktoś się natknął na jakąś recenzję albo opis tej gumki, albo ma doświadczenia z użytkowania? Gumka http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2973 Bo się chwilowo motam przed zakupem :wall: Podobno bardzo szczelna ale w specu mi powiedzieli, że jeszcze jej nie testowali :( jedyne co znalazłem to lakoniczna informacja na WGC - V-shaped hop sector for greater accuracy- Improves chamber air sealing Edited December 13, 2007 by jaxiu Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 hmmm,jakiej to firmy ?Bo nigdy nie widziałem tak naciąganej :D Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 hmmm,jakiej to firmy ?Bo nigdy nie widziałem tak naciąganej icon_biggrin.gif Może dlatego po to nowość ? A linka do sklepu podał. Gumkahttp://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2973 Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 KM Head czyli laylax czyli prometheus. Podają dosyć dziwną rgumentację: zwiększenie szczelności dzięki złożeniu z 3 elementów - dziwne bo ja do tej pory sądziłem, ze to monolit jest najszczelniejszy... Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted December 13, 2007 Report Share Posted December 13, 2007 Od kiedy KM Head to Prometheus? Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted December 14, 2007 Report Share Posted December 14, 2007 sorki - mój błąd - faktycznie. Wydawało mi się, że właściciel to ten sam chińczyk, ale jednak inny :P Quote Link to post Share on other sites
jaxiu Posted December 14, 2007 Report Share Posted December 14, 2007 (edited) Gumka założona. Ta mosiężna część służy tylko do wbicia tego białego pierścienia, który fantastycznie usztywnia mocowanie lufy i uszczelnia komorę (wszystko fajnie, tylko raczej montowane raz na stałe, nie widzę możliwości wyciągnięcia tego bez poharatania gumki). Gumka b. dobrej jakości. Na zdjęciu nie widać, ale na końcu ma standarodowe zwężenie jak zwykła gumka, jest tylko odrobinę krótsza, przedłużona tym białym czymś do długości standardowej. Nie wiem jeszcze jak podkręca, zanosi się, że będzie dobrze. Dystanser dość mocno ją wypycha i ładnie się w lufie układa. Gumka dość miękka i elastyczna, absolutnie bez nadlewek czy innych skaz. Dystanser dośc duży super miękki i elastyczny - nie powinien zbyt mocno kulek wyhamowywać. Jak dopadnę chrono sprawdzę miałem 390FPS przed operacją. Skupienie - sprawdzałem w garażu 15m - rewelacyjne. Bardzo dobra powtarzalność strzału na singlu. Jutro sprawdzę ją w ogrodzie pod kątem podkręcania a w niedzielę test bojowy. PS: to co wyjąłem z repliki (Boyi) to najgorsza gumka jaką w życiu widziałem - sztywna poskręcana z nadlewkami i do tego z bardzo sztywnym dystanserem bez dziurki w środku. To nie miało prawa działać. Edited December 14, 2007 by jaxiu Quote Link to post Share on other sites
jaxiu Posted December 15, 2007 Report Share Posted December 15, 2007 Gumencja podkręca jak złoto i działa na zimnie :D polecam. Jeden minus - podkręca już od zerowego położenia hopka, ale na szczęście nie za mocno :D Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted December 15, 2007 Report Share Posted December 15, 2007 To zmien dystanser na mniejszy ;) Ja w 2 gietkach JG jak dałem silikon guardera z dodanym dystanserem to nawet na 0,25 nie dało się strzelać na 0hu ;) Zmiana na mniejszy dała radę. Quote Link to post Share on other sites
Placek Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 A ja mam pytanie z innej beczki. Ale proszę o odpowiedź tych, którzy sprawdzili swoją odpowiedź. czy gumki stockowe TM sztywnieją w zimie? bo dobiegał mnie teoria, ze działają jak silikon. Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 Moja podkrecala znacznie gorzej na chlodzie, wiec sztywnieja. Quote Link to post Share on other sites
danielosik Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 Zamontuj żaróweczkę pod/nad/obok komory, która będzie ogrzewała gumę :D ale wy macie pomysły ludzie gumka hu to ok 30zł to nie duzo nie lepiej uzbierac niż tak wymyślac Quote Link to post Share on other sites
ozzi5 Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 (edited) QUOTE(szymaniak @ 4/12/2007, 16:49) quotecZamontuj żaróweczkę pod/nad/obok komory, która będzie ogrzewała gumę QuoteEndQuoteEEndale wy macie pomysły ludzie gumka hu to ok 30zł to nie duzo nie lepiej uzbierac niż tak wymyślac Przecież on to powiedział z ironią i żartem . Edited January 12, 2008 by ozzi5 Quote Link to post Share on other sites
Krypton Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 Co do gumek TM , to moja działa świetnie. Nie zaobserwowałem żadnej różnicy między strzelaniem na +15C i -7C :) Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 Krypton, tylko sie nie obrazaj, ale czeka Cie wizyta u okulisty. Quote Link to post Share on other sites
Darkwind Posted January 15, 2008 Report Share Posted January 15, 2008 Ja po prostu tak jak większość proponuje kupiłem gumkę silikonową Systema i działa jak należy ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts