Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Wiadomości z frontu tuningowego :-F

Po długim i krwawym boju udało mi się poskładać karabin i gearboxe :mrgreen: ale nie wiem czy działa :???: bo dopiero ładuję batke (FaierFox 9,6 V 4000 mAh - ktoś wie ile powinienem ją ładować ?). po pierwsze wielkie dzięki dla Cyr4x-a twoje wsparcie moralne i techniczne jest nie ocenione szczególnie knif z wygieciem spręzynki Anti reversa :-F gdyby nie to to bym nie poskładał. Sprawdziłem łożyska wszystkie sa oky winą za nie wsoczenie ponosi zębatka - zgróbienie na główce potraktowałem paierem ściernym teraz wchodzi i kręci się swobodnie. Wymieniłem kable na głośnikowe w Gearboxie te na których jest bezpiecznik zostawiłem i tu prawdopodobnie dałem ciała na całej lini bo nie sprawdziłem jakiej grubości sa stocowe i jak kupowałem kupiłem najcięsze :wink: sa bardzo ciekie i teraz martwie się czy dadzą rade jak popłynie prąd względnie nie wiem co mi grozi :-o Jak będę musiał otwierać znowu Geara to sie popłacze choć pewnie za chwil kilka i tak to bedzie trzeba zrobić wydaje mi się, że stockowy tłok na m140 nie pożyje długo, zębatki też nie napawają nadzieją na bezawaryjną prace, najpewniej moje okablowanie jest o kant dupy roszczaść :-F Reasumując mój beznadziejny i laicki wywód dużo się nauczyłem smutne jest to, że ta nauka najpewniej zwróci się przy nastepnym karabinku bo ten coś czuje, że dzięki mojej szerokiej interwencji będzie sypał sie co strzelankę, żałuję,że tuning giwery postanowiłem rozłożyć na raty a nie przy jednej okazji zlecić to serwisowi podczas zakupu samego karabinku :!: Jestem pełen obaw przed jutrzejszym strzelaniem testowym :evil: pzd

Wzruszyła nas Twoja historia.

Pisz poprawnie po polsku. Z normalnym podziałem na zdania i bez błędów. Nie zastępuj interpunkcji emotkami. Stosuj konsekwentnie polskie znaki. Taki post jak ten jest średnio czytelny, jak słowotok. Pisz czytelniej.

Inaczej posty niechlujne będą usuwane. [P]

• Replies 486
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Wiadomości z frontu tuningowego :-F

Po długim i krwawym boju udało mi się poskładać karabin i gearboxe :mrgreen: ale nie wiem czy działa :???: bo dopiero ładuję batke (FaierFox 9,6 V 4000 mAh - ktoś wie ile powinienem ją ładować ?). po pierwsze wielkie dzięki dla Cyr4x-a twoje wsparcie moralne i techniczne jest nie ocenione szczególnie knif z wygieciem spręzynki Anti reversa :-F gdyby nie to to bym nie poskładał. Sprawdziłem łożyska wszystkie sa oky winą za nie wsoczenie ponosi zębatka - zgróbienie na główce potraktowałem paierem ściernym teraz wchodzi i kręci się swobodnie. Wymieniłem kable na głośnikowe w Gearboxie te na których jest bezpiecznik zostawiłem i tu prawdopodobnie dałem ciała na całej lini bo nie sprawdziłem jakiej grubości sa stocowe i jak kupowałem kupiłem najcięsze :wink: sa bardzo ciekie i teraz martwie się czy dadzą rade jak popłynie prąd względnie nie wiem co mi grozi :-o Jak będę musiał otwierać znowu Geara to sie popłacze choć pewnie za chwil kilka i tak to bedzie trzeba zrobić wydaje mi się, że stockowy tłok na m140 nie pożyje długo, zębatki też nie napawają nadzieją na bezawaryjną prace, najpewniej moje okablowanie jest o kant dupy roszczaść :-F Reasumując mój beznadziejny i laicki wywód dużo się nauczyłem smutne jest to, że ta nauka najpewniej zwróci się przy nastepnym karabinku bo ten coś czuje, że dzięki mojej szerokiej interwencji będzie sypał sie co strzelankę, żałuję,że tuning giwery postanowiłem rozłożyć na raty a nie przy jednej okazji zlecić to serwisowi podczas zakupu samego karabinku :!: Jestem pełen obaw przed jutrzejszym strzelaniem testowym :evil: pzd

Wzruszyła nas Twoja historia.

Pisz poprawnie po polsku. Z normalnym podziałem na zdania i bez błędów. Nie zastępuj interpunkcji emotkami. Stosuj konsekwentnie polskie znaki. Taki post jak ten jest średnio czytelny, jak słowotok. Pisz czytelniej.

Inaczej posty niechlujne będą usuwane. [P]

Jak z wymiana body?

Jakies porady? czy standardowe mozliwosci?

Mam ten GB w doma ... w trakcie prac :P musza pojechać po MOSFETA do sklepu ale chory ( grypa żołądkowa )

Ale okablowanie masakra :/ całe do wymiany . ( jutro ruszam z tym dziś nie byłem w stanie )

To tam jest 140 % jak patrze spring o 1 cm dłuższy od 130% DF .

Odpale go w trybie testowym ( tak żeby sprawdzić ) i dam znać .

na razie pozdro

ida do łużka ...

Ciekawe czy HK16 Paula jeszcze działa?

416 ma już 4-ciego właściciela i nadal działa. Giwera jest średnio co 1-2 tyg. na strzelaniach a jej przebieg sięga już 70-75tys. kulek... Tak przynajmiej wynika z informacji dostarczonych przez kolejnych właścicieli.

Niestety prędkość spadła już do 381fps. Jak by kto pytał to aku został wymieniony na samym początku. Zurzyciu uległa także gumka HU.

Gdy dokonywaliśmy pierwszych testów tej repliki nie spodziewaliśmy się z Paulem, że będzie tak żywotny. Jestem zaskoczony tak długą bezawaryjną pracą repliki będącej dziełem małych, żółtych rączek.

Postaram się do KOŃCA monitorować przebieg życia tego egzemplaża. Sam jestem ciekaw jaki będzie finał.

Edited by luglo

Udało mi się złożyłem w końcu 2 GB.

W pierwszym tylko BoreUp + MOSFET. Z drugim już większa zabawa.

Sprężyna m140 Guardera. Pierwsze podejście karabin nie potrafił naciągnąć tej sprężyny. Myślałem po prostu, że za słaby silnik. Naciągał tak na 98% … i nie umiał już dalej.

Nie wiedziałem, dlaczego wiec pomyślałem, że za mocna sprężyna. Kupiliśmy, 130 z DeepFire. I To samo:/

Przyjrzałem się sytuacji i widzę, że sprężyna nie ma jak się ścisnąć bardziej. Okazało się, że użyta w karabinie prowadnica sprężyny jest podwójnie łożyskowana i nie ma miejsca sprężyna jak się ścisnąć.

Wymieniliśmy od razu na stokową i włożyliśmy sprężynę m140.

Chronopuszkowy test. Na akumulatorze 9, 6 3 Ah.

Rolf przyzwoity.

BOTTOM (CENTRAL) •420 to 450fps

BOTTOM (EDGE) •450 to 480fps

TOP (EDGE) •480 to 510fps

TOP (CENTRAL) •520 to 540fps

Test spód puszki na wylot. Bok puszki na wylot i przecięcie ścianki po drugiej strony jak by chciała, ale nie umiała się przebić.

Góra bok … nie udało się jej. Góra środek na wylot.

Tak + - VAT Max 480 Fps.

Na zmienionej baterii, łożyskach, sprężynie i cylindrze pełnym.

Teraz właśnie zdałem sobie sprawę, że test był robiony na kulkach 0, 25 g!

Zobaczymy ile ten GB wytrzymie katowania.

Potwierdzam :D Przyszłościowo planuje jeszce BoreUp najprawdopodobniej przy nastepnym otwarciu serwisowym albo awaryjnym. Na razie ciężko będzie o jakieś przyzwoite testy w boju bo jakoś na rzadną strzelankę się nie wybieram ale w 100 % potwierdzam, że karabin kopie jak muł ;) i na pewno udało się osiągnąć 460 fps pzd PS:Cyr4x jeszce raz dzięki za fachową pomoc :D

Mam :) zobaczymy jak długo to wytrzyma. Wstawiony mosfet, łożyska stalowe DF, M140 DF, gumka silikon Guarder, prec lufa DF 510 mm, cylinder pełny, wszystko chodzi na FaierFoxie 9,6 V 4000 mAh, rof bardzo przyzwoity, nie robiłem z braku czasu ani dobrej pogody testów na zasięg itp pożyjemy zobaczymy. Jak wspominałem wyżej z czasem BoreUp. Pzd :)

Panowie, mam stockowego HK416 od roku, wystrzeliłem na nim koło 20-25 tyś kulek i stwierdziłem, że trzeba go przejżeć. Miał po tym czasie 350 fps (na początku 420), jedyne co zmieniłem, to lufe i gumkę hopa. Po roku czasu (bez awarii). W stocku mam głowicę tłoka łożyskowaną, prowadnicę jakąś wzmocnioną (full metal), zębatki torque up. Wszystkie części chodziły na stockowej baterii 8.4v 1500mAh oraz na m120 (stock) Wszystkie części są jak nowe, począwszy od dyszy kończąc na szkielecie, zębatkach i tłoku.

SZOK !

ja na tych zębach mam teraz m120 w m4 boyi, ale full auto (dosłownie do końca midcapa) i nie mierzona szybkostrzelność. Na chrono madbulla przy mierzeniu szybkostrzelności pokazuje mi error ... Na oko mam 30-35 kulek. Zebatki mają kilka rysek, bo podkłądek mi zabrakło.

Edited by zwierzu93
Na chrono madbulla przy mierzeniu szybkostrzelności pokazuje mi error ... Na oko mam 30-35 kulek.

Jak masz error to znaczy, że chrono poszedł się je...(popsuł się). Ale spox: jak mi chrono padł to pokazywał na stokowym AEG'u, który normalnie powinien mieć 325-330fps wskazał 880-1100fps :wink:

"Na oko" to masz powiedzmy, hmm... dużo.

Ale teraz serio zapytam: jaki masz tam silnik i aku? Bo przy M120 to musi być kombajn.

A jaki szkielet?

Jak masz error to znaczy, że chrono poszedł się je...(popsuł się). Ale spox: jak mi chrono padł to pokazywał na stokowym AEG'u, który normalnie powinien mieć 325-330fps wskazał 880-1100fps :wink:

"Na oko" to masz powiedzmy, hmm... dużo.

Ale teraz serio zapytam: jaki masz tam silnik i aku? Bo przy M120 to musi być kombajn.

A jaki szkielet?

FPSy mierzy poprawnie, chrono madbull 395 FPS, chrono guarder 395 :)

Co do szybkostrzelności, to chrnono madbulla zmierzyło (w innej giwerze) 27 kulek na sekundę, wynik taki sam jak guarder. Z tymże tego guardera oddałem koledze i nie mam jak zmierzyć w kosiarce...

Silnik Stock JG III gen., Szkielet STOCK Boyi, zębatki JG, Łożyska kulki 7mm guarder, wszędzie łożyska (prowadnica, głowica tłoka), m120 niejednolity zwój, szlifowana apple, akumulator żelowy 12v 7200mAh, kable głośnikowe niskooporowe 1,5mm2, brak bezpiecznika.

Silnik Stock JG III gen., Szkielet STOCK Boyi, zębatki JG, Łożyska kulki 7mm guarder, wszędzie łożyska (prowadnica, głowica tłoka), m120 niejednolity zwój, szlifowana apple, akumulator żelowy 12v 7200mAh, kable głośnikowe niskooporowe 1,5mm2, brak bezpiecznika.

No cóż... namówiłeś mnie :killer: I zmierz wreszcie tą szybkostrzelność!