bluebols Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 ja mam dwa mid-capy z Capri ułożenie dwurzędowe to porażka... szczeguólnie że przed wyjsciem z maga sa pocno zakrecone... kulki potrafią się blokować. Jedyne co trzeba zrobic to przesmarować i rozruszać sprężyne. z 20-30 razy trzeba je naładować i rozładowac aby podawały tak w miare dobrze.. czasem wylatują dwie kulki a reszta sie nawet nie przesunie ku wylotowi.. komedia :P ale po kilku strzelaniach z nich działają coraz lepiej :) po za tym mam swojego SIGa już prawie 4 miesiące i nadal sprawuje się cacuśnie (poza hi-cap'em :D ) wczoraj zmieniłem Gume na Guardera bo stokowa cos mi szwankować zaczęła ... zanim zacząłem dobrze strzelać musialm z 20 kulek wypluć bo na max hopie leciały jak bez hopa.. teraz powinno być lepiej .. o 18 ide na strzelańsko wiec jak wroce powiem co i jak :) za błedy przepraszam ciężka noc ... :D Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 W midach to oczywiste, że musisz najpierw przesmarować a później powoli ładować aby sprężynę rozruszać :P Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted August 10, 2008 Report Share Posted August 10, 2008 (edited) Czy ktoś już zgubił ten zatrzask do składania kolby? I jak sobie z tym poradził? Edited August 10, 2008 by tafi Quote Link to post Share on other sites
Genneth Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 zatrzask raz mi wypadł, ale włożyłem i siedzi sztywno na miejscu... a co do lufy - nie przejechałem jej ani razu, nie grzebię w tej broni od środka bo się na tym nie znam. Preclufę zakładałem nie ja, oddam temu samemu człowiekowi i zobaczymy co z tego wyniknie. Quote Link to post Share on other sites
Gru102 Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 Siema mam pytanie ile ładuje się baterie która jest w zestawie ??? kompletnie rozładowana :P? Quote Link to post Share on other sites
Gru102 Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 Aha i jeszcze jedno jaki magazynek kupić najlepiej nowy bo w moim urwała się czy odczepiła plastikowa zębatka.... i nie podaje kulek i czy da się naprawić mój stary magazynek Quote Link to post Share on other sites
Wolo_ Posted August 17, 2008 Author Report Share Posted August 17, 2008 Da się naprawić, rozbierz, to nic skomplikowanego, a o czasie ładowania są tematy na forum. Quote Link to post Share on other sites
Marek Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Aha i jeszcze jedno jaki magazynek kupić najlepiej nowy bo w moim urwała się czy odczepiła plastikowa zębatka.... i nie podaje kulek i czy da się naprawić mój stary magazynek Najlepiej kup nowy low-cap TM. Są dostępne na specshopie. Chyba że nie chcesz low-capów i bardzo zależy ci na h-capie to spróbuj tego naprawić ewentualnie nowy zakupić. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Czy ktoś wstawiał batkę 9,6 to Siga? Ciekaw jestem, czy taka bateria zmieści się do środka? http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=1192 Quote Link to post Share on other sites
Wolo_ Posted August 27, 2008 Author Report Share Posted August 27, 2008 taka raczej nie wejdzie. Batki 9,6 do siga były mniej więcej w takim kształcie (trzeba było wykręcić to plastikowe łoże na baterię) ale już ich na sklepach nie widać. Z mojej strony to wsadź lipola 7,4. Wyjdzie taniej i lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted August 27, 2008 Report Share Posted August 27, 2008 Lipol 7,4 - mógłbyś jaśniej? :) Quote Link to post Share on other sites
99TOMCAT Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 bateria litowo-polimerowa. Najpopularniejsze mają 11,1v i 7,4v. Bez tuningu to racej sig się rozsypie na 11,1v. Bateria 7,4v jest zamiennikiem dla 8,4 i 9,6v. Baterie są lekkie i bardziej pojemne przy tej samej wielkości co nihm. Problem to mała dostępność batek do asg- większość ludzi kupuje batki do modeli zdalnie sterowanych odpowiednich wymiarach- wystarczy zmienić wtyczkę oraz kupić ładowarkę- to i tak wyjdzie taniej niż batka 9,6v i ładowarka mikroprocesorowa. Swoja drogą lipo w Polsce są bardzo drogie- http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/u...20C_Lipoly_Pack Do swojej giety lipo prawdopodobnie kupię sobie tutaj.... Przy wysyłce z hongkongu opłacało by się jednak wziąć pare sztuk np z kumplem i do tego ładowarkę/ładowarki. Quote Link to post Share on other sites
Silk Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Czy ma ktoś siga z granatnikiem??(jak tak mógłbym prosić o fotki) Co będzie praktyczniejsze Luneta czy Kolimator?? Quote Link to post Share on other sites
Codename666 Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Kolimator praktyczniejszy :) Z Sig'a snajpy nie zrobisz ;) Quote Link to post Share on other sites
ghilliefan Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 (edited) Czy ktoś widział w jakimś sklepie te zatrzaski/kolby?Niestety wypadł mi i poleciał w trawę. :poddanie: Edited September 6, 2008 by ghilliefan Quote Link to post Share on other sites
mati127 Posted October 1, 2008 Report Share Posted October 1, 2008 Ma problemy z magazynkiem o których już ktoś wcześniej pisał tzn podaje ok 10 kulek i znów trzeba nakręcać. W związku z tym mam pytanie, czy popsikanie silikonem pomogło? Quote Link to post Share on other sites
NikonCZWA Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 Szkoda że pośród SIGów jest taki mały wybór. Albo TM albo JG. TM jest zbyt drogi jak na to co oferuje, a żeby zrobić coś mocniejszego i celniejszego z JG to trzeba sporo dołożyć. No i te magazynki - od JG podobno się zupełnie nie nadają, za to z TM są tylko low-capy 4x kulek i hi-capy 2xx kulek, w dodatku strasznie drogie. Pytałem "madonionów" ale na razie nie wiadomo kiedy pojawią się SIGi od ICSa. Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Swojego czasu był też Sig sprzedawany pod marką Cybergun. Quote Link to post Share on other sites
kombat69 Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 W takim razie zapraszam do lektury , i chyba pozostaje nam czekać aż się pojawi w sklepach i ukaże się kosmiczna cena, którą imcho, myślę ze warto będzie dać za Metal body od ICS-a. http://www.wmasg.pl/aktualnosci/ics:_full_...51_i_sg552/959/ Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
kombat69 Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 Panowie. Dla uściślenia, rozbierał już ktoś swoją Niunię , mówię oczywiście o Sigu 552 . Powiedzcie mi proszę jaki Gearbox w nim siedzi V2 czy V3? Bo już straciłem rachubę , w opisach jest V2 i V3 więc już się gubię. A krakman odpowiada że V2 ... Z góry dzięki! Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Wolo_ Posted December 5, 2008 Author Report Share Posted December 5, 2008 V 3, ja mam gdzieś zdjęcia, jak mojego rozbierałem. Quote Link to post Share on other sites
Pradi Posted December 6, 2008 Report Share Posted December 6, 2008 Mam pytanko. Czy da się na górnej szynie R.I.S zamontować kolimator? Quote Link to post Share on other sites
Codename666 Posted December 6, 2008 Report Share Posted December 6, 2008 Po to ona jest ;-) Quote Link to post Share on other sites
Pradi Posted December 6, 2008 Report Share Posted December 6, 2008 PS. Czy wybralibyście Sig'a 552 od JG czy G36c od JG i czy do giety da się wsadzić kolimator. Quote Link to post Share on other sites
Wolo_ Posted December 6, 2008 Author Report Share Posted December 6, 2008 wszędzie można, gdzie tylko masz szynę ris. Mam oba i wziąłbym gietę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts