kozakio Posted January 31, 2013 Report Share Posted January 31, 2013 Dzięki za odpowiedź. Chyba faktycznie wyślę go do GunFire. Szkoda tylko że ominie mnie jutrzejsza strzelanka :icon_evil: . Quote Link to post Share on other sites
lol987 Posted July 17, 2013 Report Share Posted July 17, 2013 Może odświeżmy temat ponownie. Zastanawiam się nad kupnem sig'a 552 JG. Jak się trzymają Wasze repliki teraz? Quote Link to post Share on other sites
drus7 Posted September 19, 2013 Report Share Posted September 19, 2013 Niech mi ktoś pomoże. Kupiłem dwuletnią replikę siga z defektem : selektor tylko z jednej strony. W dodatku strasznie rozklekotany. Ciężko trafić w semi. I co do strzelania. Pod nacisnieciem spustu czasem strzela i czasem nie. Z przewagą na nie. Czego to jest wina i co mam zrobic/wymienic? Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted September 22, 2013 Report Share Posted September 22, 2013 Oddaj replikę do serwisu. Zbyt wiele może być przyczyn takiego działania żeby Ci pomóc bez oglądnięcia repliki. Quote Link to post Share on other sites
Firefox Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Ostatnio na gunfire zauważyłem ciekawe repliki: http://gunfire.pl/product-pol-1152201101-Replika-karabinka-JG081.html http://gunfire.pl/product-pol-1152202506-Replika-karabinka-JG082-RAS.html?rec=101002109 Według sklepu te repliki mają nareszcie metalowe body(plastikowe często pękało w sigach 550). Miał ktoś styczność z tymi replikami? Różnią się czymś jeszcze poza body, blow backiem i frontami? Quote Link to post Share on other sites
Dzidan14 Posted April 27, 2014 Report Share Posted April 27, 2014 Odświeżam temat i ponawiam pytanie Firefoxa Czy ktoś mial styczność z tymi replikami z gunfire a szczególnie z ta krótsza wersją ? Jeżeli tak jak sie spisuję i jakie ma osiągi ? Link http://gunfire.pl/product-pol-1152202506-Replika-karabinka-JG082-RAS.html?rec=101002109 Quote Link to post Share on other sites
pasti1906 Posted June 23, 2014 Report Share Posted June 23, 2014 Witam. Orientuje się ktoś gdzie obecnie można kupić kolbe do Siga 552? Ewentualnie da się podpasować jakąś inną kolbe? Quote Link to post Share on other sites
bbandi Posted September 18, 2014 Report Share Posted September 18, 2014 (edited) Witam. I jak tam Panowie sprawują się wasze SIGI?, w poniedziałek zamówiłem sobie takiego, temat widzę założony w 2008r. tzn do dziś je produkują?, nie wie ktoś czy są jakieś zmiany obecnie w stosunku do pierwszych wersji czy produkują tym samym schematem?. EDIT: Sig tak się prezentuje Mam potwierdzenie że ma 380fps, może i ma ... nie wiem:). http://www.youtube.com/watch?v=d3-PF5BnMsc&feature=youtu.be Witam W linku filmik lepszej jakości https://www.youtube....eature=youtu.be Edited November 5, 2014 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted October 3, 2014 Report Share Posted October 3, 2014 Czy ktoś kto robił tuning SIG-a JG jest w stanie podać jakiej firmy będzie pasowała uszczelniona dysza? Quote Link to post Share on other sites
bbandi Posted October 19, 2014 Report Share Posted October 19, 2014 Mała rozbudowa:) Quote Link to post Share on other sites
Czerwony Baron Posted December 7, 2014 Report Share Posted December 7, 2014 Mam pytanie ile około ładować stokową baterie do pełna i jeszcze czy wpakowywaliście do niego lipola? Jeśli tak to moglibyście mi napisać jakiego. Quote Link to post Share on other sites
slawusb Posted March 31, 2015 Report Share Posted March 31, 2015 jak cicho tu, ponowię pytanie do użytkowników SIG-ów firmy JG, jak sprawują się w/w egzemplarze, czy warto kupić JG czy markowego ICS, prosze o info. Quote Link to post Share on other sites
Head Crusher Posted March 31, 2015 Report Share Posted March 31, 2015 Miałem 551 z JG, po tuningu śmigał bezproblemowo, przed też :) Tyle że mechanizm w hicapie lubi się popsuć. No i łatwo ułamac kolbę w miejscu, gdzie się zaczepia do korpusu. Ale ponoć to samo dzieje się w SIG-ach ICS-a, a kosztują ponad 2-krotnie więcej. Quote Link to post Share on other sites
slawusb Posted April 1, 2015 Report Share Posted April 1, 2015 dzięki za odpowiedz, z tego co się dowiedziałem SIG JG, "pracuje" dobrze, mam nadzieję że ten który zamówie będzie spisywał się poprawnie :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Musley Posted May 8, 2015 Report Share Posted May 8, 2015 Kupiłem Siga 552 od JG od jednego z użytkowników WMASG jako drugą replikę (do budynków, ze względu, że ten jest leciutki, zgrabny i ma około 360fps). Muszę przyznać, że wrażenia są bardzo pozytywne, nie jest tak "plasticzany" jak by się mogło wydawać, świetna ergonomia. Jedyny minus - dostępność magazynków, czekam właśnie na mid capy z Chin. Btw. czy ktoś z Was próbował zmienić kolbę na inną, np taką od M4? Macie może jakieś adaptery samoróbki? Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 Witam , Akurat stałem się szczęśliwym nabywcą nowej sztuki z gunfire. Mam pytanie do tych którzy grzebali w tym cacku Jaką największą baterie da rade wstawić do frontu no i jak było z miejscem po zmianie wtyku i okablowania na nisko oporowe Bezpiecznik od razu do wywalenia ? I Jak zamontować tą nieszczęsną szyne ris na górze . Quote Link to post Share on other sites
sensu Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 Montaż ris http://www.evike.com/products/32895/ Co do baterii to ja w swojej lipo 2200 rozdzieliłem ogniwa i zrobiłem nunchako bo nie chciałem kupować nowej. Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 (edited) I jeszcze jedno mnie ciekawi bo z tego co widze Rof na stock batka + druty stok i tamijka jest dosyć spory ciekawi mnie czy Replika spokojne na dłuższy dystans pociągnie na tym 7,4Lipo 20C 2200 + t deans + nisko opory czy rof szybko dojedzie tę replike ? Dzięki za wskazówke odnośnie montażu ris Edited January 2, 2016 by Driver2503 Quote Link to post Share on other sites
sensu Posted January 3, 2016 Report Share Posted January 3, 2016 Z JG to trochę loteria. Jak fabrycznie dobrze złożone to na stokowej sprężynie i lipo 7,4 podziała nawet kilka lat. Na pewno w końcu pojawią się nieszczelności na dyszy i tłoku ale to bardziej wina przebiegu niż rof. Quote Link to post Share on other sites
JestemBartosz Posted August 23, 2016 Report Share Posted August 23, 2016 Witam, posiadam siga 552 metal od tygodnia, zauważyłem, że kulki po ok. 20 metrach znosi na prawo (pogoda bezwietrzna). Czego to może być przyczyna? Quote Link to post Share on other sites
lukasb13 Posted August 24, 2016 Report Share Posted August 24, 2016 Witam, posiadam siga 552 metal od tygodnia, zauważyłem, że kulki po ok. 20 metrach znosi na prawo (pogoda bezwietrzna). Czego to może być przyczyna? Jeżeli przekręcisz karabin na lewy bok i bedą leciały prosto to znaczy ze jest włożony krzywo dystanser. Możesz też wyczyścić lufę. Witam, posiadam siga 552 metal od tygodnia, zauważyłem, że kulki po ok. 20 metrach znosi na prawo (pogoda bezwietrzna). Czego to może być przyczyna? Jeżeli przekręcisz karabin na lewy bok i bedą leciały prosto to znaczy ze jest włożony krzywo dystanser. Możesz też wyczyścić lufę. Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted September 8, 2016 Report Share Posted September 8, 2016 Już przez lufe przeleciało 10k i mały tuning poszedł zaskakująco słabo . Osiągi mierzone w dzień bez wiatru na odcinku mierzonego taśmą . Każdym razem Cel -> Płyta drewniana wielkości człowieka Stock -> 0.20 [Rocketsy ] Single 35m Auto 40m Stock -> 0.25 [Rocketsy] Single 50m skuteczny / 55m coś jeszcze wleci Auto 60m . Maksymalny zasięg gdzie coś ledwo wleci to 65m na auto Po tuningu : Kable niskoopory i wtyczki Guarder 3 letni ale nowy 120% Lufa zmieniona ze stoka na stok od kwa ta sama długość Hopka stock Cyma , [ zielona G@G umarła po 10 strzałach ] Zasięg skuteczny Z pojedynczego 55metrów , full auto 60metrów Zasięg maksymalny 65m Po rozebraniu szkieletu zero oznak zużycia . Lipo 7,4 1400 mieści sie bez problemu Teraz wstawione jest Lipo 11,1 Zobacze ile wytrzyma tłok i jak padnie zdam relacje ;-) Quote Link to post Share on other sites
HaSen Posted August 21, 2017 Report Share Posted August 21, 2017 Hej widzę że dawno tematu nie ruszano więc ktoś ma cos do dodania o swoim starym/nowym sig'u? Fajnie byloby odswieżyć temat gdyż sam zastanawiam sie nad kupnem tej repliki Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted August 21, 2017 Report Share Posted August 21, 2017 Krótki Jak i Długi Sig dają rade . Jak nie przeraża Cię faktura budy w tych replikach i kiepskie Hi capy to można polecić . Wdzięczna replika . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts