Lamberdt Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 Rozumiem, że w środku będzie napęd sprężynowy? Ya wohl herr hellmans. Mechanizm sprężynowy. Trochę inna warjacja ale jak już wspominałem - nie musi wszystko zadziałać od początku - okaże się. Z innych moich przemyśleń - gdybym miał wsadzić GB jakiś na baterie to sprawa cała by się uprościła do minimum. Zachciało mi się w całości zrobić costam i niech już tak zostanie. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted February 26, 2008 Author Report Share Posted February 26, 2008 (edited) Osobiście myślałem nad GB od minimi i M190. Jak możesz, rozłóż to i cyknij parę fotek :) Edited February 26, 2008 by Marcinek83 Quote Link to post Share on other sites
NeOcRoN Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 Na początek gratki dla załozyciela tematu za chęć zrobienia tego samemu. Ja również buduję sam baretta ze względu na to że mam bardzo dobry dostęp do parku maszynowego zarówno tokarek CNC i frezarek numerycznych jak i parku laserów do metalu. Projekt mam już praktycznie narysowany, teraz myślę nad napedem i jestem na 100% pewien że będzie to napęd spręzynowy Jako dowód wkleję tylko zżut ekranowy z kompa jak to wyglada (oczywiście tylko część) : Na ten temat więcej nie powiem bo tak na oko do pierwszego palenia blach to jeszcze około pół roku ze wzgledu na to że w tym momencie buduję inną replikę, a dokładnie cały jej napęd, który potem będzie również odwzorowaniem dla Barretta. To co narysowane mam teraz w kompie po przeliczeniu waży ponad 9kg + to co pójdzie do środka i bedzie praktycznie idealna waga. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Yuber Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 Czyli masz wszystkie niezbędne wymiary M82? Bo widze projekt jest a pewnie wielu tutaj budujących by potrzebowało dokładnych danych... Quote Link to post Share on other sites
NeOcRoN Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 Zbieranie wszystkich danych, gromadzenie dokumentacji, przekładanie tego na wymiary itp, zajęło mi prawie 3 miesiące..... to nie jest łatwa praca i sama sie nie zrobiła, dlatego nie chciałbym teraz wszystkiego udostępniać, przynajmniej do czasu kiedy go zbuduję. Quote Link to post Share on other sites
Zoff Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 NeoCron wymiary zdobyłeś na podstawie własnych obliczeń ze zdjęć i rysunków poglądowych czy dysponujesz orginalnymi plnami w 100% identycznymi z orginałem? Teraz z innej beczki pomysł gearboxa z M249 jest niewykonalny ze względu na boczne zasilanie z magazynka,w jaki sposób chcesz przystosować go do M82?Gearbox V2 pasuje idealnie do bryły Barretta. Quote Link to post Share on other sites
NeOcRoN Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 100 % to chyba byś musiał od producenta Barretta ściągać wymiary a raczej wątpię żeby ci je udostępnił. Wymiary zdobywałem z dokumentacji jakie udało mi się zdobyć, ze zdjęć elementów, posługując się specjalnymi programami do skalowania zdjęc i wyliczania wielkości wedłóg skali.... troszkę to zamotane. Ogólnie wymiary obudowy i długośc sa w 98 % zgodne z orginałem. Środek i napęd to już zupełnie inna bajka. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 Zasilanie boczne z maga... A co za problem zamontowac komore HU z czegoś z zasilaniem "odspodnim" i odpowiednio dobrac dyszę? Quote Link to post Share on other sites
kamera Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 Zapraszam do obejrzenia jednej z najlepiej wykonanych w Polsce replik tego karabinu http://img113.imageshack.us/my.php?image=dsc0095wo5.jpg http://img340.imageshack.us/my.php?image=dsc0096sg5.jpg http://img340.imageshack.us/my.php?image=dsc0097jv3.jpg Jak juz pisalem sprzet moze zmienic wlasciciela. Quote Link to post Share on other sites
szatan Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 przeciez to jest konwersja hurricana, jesli sie myle to sorry (podejzewam ze odkupiona od konara) 8) Quote Link to post Share on other sites
mieciu-saper Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 Szatan i pewnie to co masz w avatarze to sprzedawany Barrett :] Co do GB można też zapytać ludzi z asgshopu w końcu mają trochę doświadczenia. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted March 5, 2008 Report Share Posted March 5, 2008 2- jeden Hurricana i jeden na podstawie gazowego Smokeya. Do tej pory tyle wiem. Quote Link to post Share on other sites
kamera Posted March 6, 2008 Report Share Posted March 6, 2008 Replia nie zostala od nikogo odkupiona. Tylko zakupiona jako nowa. I faktycznie jest wykonana na podstawie konwersji Hurricana. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted March 10, 2008 Author Report Share Posted March 10, 2008 Kamera, przysłuż się nam forumowiczom i zrób piękne fotki od środka konwersji. Jak możesz połóż linijkę :) Jeśli chodzi o zakup, za cenę 4000zł można samemu ją sklecić itd. Quote Link to post Share on other sites
NeOcRoN Posted March 10, 2008 Report Share Posted March 10, 2008 4000 ?? Nie mam zamiaru wydać na tą replikę więcej jak 1500 - 2000 pln... i nie śmiejcie się, ale to jest mozliwe, wersja droższa w wersji elektrycznej. Quote Link to post Share on other sites
kamera Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 (edited) Jak bede mial taka mozliwosc, to podesle fotki z wymiarami, moze komus sie przyda. Za 4tys? 4.5 to z tego co wiem cena samej konwersji (body) do tego dolicz long BG, ktore na wytrzymac 720fps na czesciach systemy, 2 mag, luneta, pas etc i montaz wykonany przez FACHOWCOW wybacz, ale jestem przekonany, ze nie zejdzie ponizej 5.5 za wszystko, a podejrzewam, ze wyjdzie nawet sporo wiecej. Oczywiscie mozna probowac samemu wykonac takowa replike, ale smiem watpic, zeby efekt byl nawet w polowie tak przyjemny dla oka i samego uzytkownika, jak replika wykonana na podstawie naprawde porzadnej konwersji. Edited March 11, 2008 by kamera Quote Link to post Share on other sites
kamera Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 Cena samej konwersji to 2.5tys $ Jakby ktos nie wierzyl http://www.evike.com/Merchant2/merchant.mv...=CONVERSIONKITS Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 Na redwolfie i uncompany ceny wynoszą około 1700$ za konwersję. Za 2300$ można mieć komplentą replikę z baterią z uncompany. Quote Link to post Share on other sites
kamera Posted March 11, 2008 Report Share Posted March 11, 2008 Co i tak daje, zeby osiagnac 700fps+przesylka+clo+vat+luneta+2mag sporo ponad 6tys. Quote Link to post Share on other sites
kupolud231 Posted March 14, 2008 Report Share Posted March 14, 2008 Kamera wypowiadasz się w taki sposób jak byś za wszelką cenę chciał zniechęcic domorosłych konstruktorów i pozbyc sie konkurencji.Ale to tylko takie moje spostrzeżenie ;-) Quote Link to post Share on other sites
kamera Posted March 14, 2008 Report Share Posted March 14, 2008 Jak mam byc szczery to podziwiam ludzi, ktorzy sa w stanie sklecic cos takiego samemu, przy uzycia wlasnej wiedzy. Co nie zmienia faktu, ze maszyn numeryczne i tak nie przebijesz. Quote Link to post Share on other sites
NeOcRoN Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Kamera to jak przysłuzysz się domorsłym konstruktorom i zapodasz nam jakieś fotki i wymiary ?? Bedziemy na bank wdzięczni... a najbardziej z dobrych fotek wnetrza, mocowań lufy, komoru hu itp... Quote Link to post Share on other sites
kamera Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 Jutro na 100% takowe wykonam. Jako, ze bedzie to ostatnia taka opcja, bo replika jutro odemnie wyjezdza bardzo prosze o napisanie co was interesuje i jak mam wykonac dane zdjecie. Quote Link to post Share on other sites
NeOcRoN Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 Przede wszystkim wnętrze body, mocowanie komory hop-up, gnizado magazynka, jak możesz przyłóż miarkę do body tak żeby można odczytać szerokość i grubość ścianek. Jak możesz podaj podstawowe wymiary, takie jak długość body, lufy, tłumika ognia. Ważne jest jeszcze mocowanie lufy w body, gnizado magazynka, wymiary magazynka. Zrób zdjęcia wszystkiego co tylko możesz i spakuj je i wrzuć na jakiś wyślijto.pl lub coś podobnego. NIe żałuj aparatu :) No i jak najwięcej wymiarów..każdy jest ważny :) Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted March 29, 2008 Report Share Posted March 29, 2008 Ludzie... Nie prościej wyskalować zdjęcie prawdziwego 8O ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts