Turi Posted August 14, 2010 Report Share Posted August 14, 2010 Najbardziej obawiam się, że to nie będzie wina sprężyny :( Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted August 15, 2010 Report Share Posted August 15, 2010 BAATT57 proponuje jak już zrobić Ci jak ja, poszukaj używanej lufy Km Head'a. Ja swoja kupiłem w cenie tańszych luf. Nie wiem kiedy się doczekam tego zestawu modify, dostawa na capri miala byc w polowie lipca, a do teraz nie ma niestety. Spodziewam się dość znaczącej poprawy powtarzalności, a co za tym idzie wiekszy powinien być zasięg skuteczny. Stockowy zestaw cylindra nie jest jakiś kompletnie zły z dyszą DF, ale szczelność na głowicach cylindra i tłoka jest ledwo dostateczna i wnioskuje, że to jest skutkiem takiej powtarzalności a nie innej. Turi. Miałem podobnie, rozkładaj i składaj GB tak długo aż będzie działać. 1. Albo za ciasno spodkładkowane i zębatki stawiają opór. 2. Albo druga możliwość, że zamieniłeś śrubki, a jeden otwór jest na wylot i za długa śrubka ociera o zębatke i wtedy analogicznie do zaciasnego spodkładkowania. 3. Coś nie tak z silnikiem Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted August 15, 2010 Report Share Posted August 15, 2010 Co do dostaw na Capri. Jeden z Panów tam pracujących powiedział mi co należy zrobić w takiej sytuacji. Należy zamówić dany przedmiot nawet jeśli go nie ma i po prostu czekać na dostawe. Czasem właśnie dlatego te części nie pojawiają się na stronie, bo po prostu są już wyprzedane. Quote Link to post Share on other sites
Turi Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 Miałem podobnie, rozkładaj i składaj GB tak długo aż będzie działać. 1. Albo za ciasno spodkładkowane i zębatki stawiają opór. 2. Albo druga możliwość, że zamieniłeś śrubki, a jeden otwór jest na wylot i za długa śrubka ociera o zębatke i wtedy analogicznie do zaciasnego spodkładkowania. 3. Coś nie tak z silnikiem 1-2: Po wstawieniu sprężyny stockowej replika działa, więc problem leży albo w silniku, albo sprężynie, albo batce. Baterie mam stockową + układ Mosfet. Jutro jeszcze raz wstawię M130 Guardera i spróbuję u znajomego na innej batce, ewentualnie silniku. Jeżeli to nie będzie to.. to poddaje się i sprzedaje replikę. Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 Stawiam na baterie. U mnie na tej samej konfiguracji co podajesz mosfet, stock batka i m130 nie ciągnęło. Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 U mnie jeszcze był motyw, że sprężyna miała chyba za mało miejsca by się cała złożyc i mimo, że silnik naciągał to nie był w stanie złożyć sprężyny. Po przypiłowaniu tego elemetu wewnątrz tłoka do którego jest przykrecona głowica tłoka wszystko zaczeło działać. Próbować trzeba do skutku. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 (edited) Turi - mówiłem nie rób sam tylko przynieś mi replikę ;) Wina na 90% leży w silniku, jakie ja mam części możesz przeczytać parę stron wcześniej. Stock batka ciągnie, średnio bo średnio ale ciągnie, z tym że na silniku Boyi z RK. Mało tego, silnik z Boyi + zębatki DT powodują że strzał na singlu pada nawet jeśli zbyt szybko puszczę spust i sprężyna jest naciągnięta niemalże do końcówki cyklu. Po wstawieniu dla testu silnika Cymy, silnik nie dał rady naciągnąć mechanizmu nawet do połowy. Złe podkładkowanie, regulacja silnika, coś z MOSFETem itp to mogą być jeszcze dodatkowe problemy powodujące że replika nie strzela. A to że Guarder był dłuższy o 5-6cm od stocka to już jakieś szarlataństwo, u mnie różnica wynosiła może 1cm (a nawet chyba mniej z tego co pamiętam). Edited August 26, 2010 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted September 18, 2010 Report Share Posted September 18, 2010 (edited) No i projekt kolejnej M14 rozpoczęty , cel maxymalne wyciszenie i 440-450 FPS na M130 guardera . Jak na razie wrzucona głowica i prowadnica łożyskowana + M115 elemnta , jak się dało zmierzyć to pokazało 415 FPS . Za to trafiłem na ciekawy problem , bez względu na gumkę BB cięły się co chwila na kołnierzu , o dziwo pomogła zmiana dyszy na dłuższą z M4 JG 2 gen :wink: za to strata 30 FPS , ale przynajmniej da się strzelać . Macie pomysł co można przykleić na głowic cylindra ? Znajomy wykorzystał otulinę do rur do podobnego projektu i efekt jest bardzo dobry . Edited September 18, 2010 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted September 26, 2010 Report Share Posted September 26, 2010 Po dłuższej przerwie nie ciekawe wiadomości. Czekam na zestaw guardera - okazało się, że w asgshopie nie mają niestety - pozostaje krakman. Kupiłem kuleczki MB 0.3g. Spadła ogólna celność jak i zasięg repliki. Wpierw myślałem, że problem tkwi w hop-upie repliki, wymieniłem przy okazji dystanser na elementa H czarnego i troche pomógł. Wróciłem do G&G 0,28g i wyniki porównywalne z poprzednimi. Zawiodłem się co nie miara. Przyjrzałem się im bliżej i praktycznie każda ma jakąś skaze na powierzchni. Dodałem lunete bloga 3,5-10x40mm i sobie chwale, łatwiej dojrzeć na ostatnich metrach czy sie trafiło czy nie. Ostatnią deską ratunku jest ten zestaw cylindra i chyba Biovale 0,3g ale nie miałem z nimi nigdy styczności, a jak nie to będe używać G&G 0,28g. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
PioutrP Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 (edited) Witam, Posiadam m14 Cymy. Wstawiłem w GB zestaw Cylindra FTK Guardera, gumkę Systemy i preckę Deep Fire a jadę na batce 9.6 Firefox-a. Planuję wstawić jeszcze springa m120 Guardera i prowadnicę firmy Ultimate. Moje pytanie brzmi: Czy stockowy silnik i zębatki dadzą radę naciąnąć m120-stke?? Prowadnica: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3945 Sprężyna: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=881 Pozdrawiam :wink: Edited October 17, 2010 by PioutrP Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 (edited) Bez problemowo , udało mi się okazyjnie kupić zębatki prometheusa więc robię ostry test stokowych , na razie jadą na M135 elementa ( na moje oko zaniżone oznaczenie , dał bym jej coś ciut więcej niż M140 guardera ,w innej replice dało 523 FPS ) przebieg 3200 BB przy li-pol 11.1 i seriach 5-8 BB . Edited October 17, 2010 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 Mam bardzo zły dzień więc może to zabrzmieć nie uprzejmie. Jakbyś wykazał choć trochę inicjatywy i przeczytał choćby ostatnie 10 stron tematu to byś wiedział, że 3/4 ludzi ma wsadzone sp140. Quote Link to post Share on other sites
.Klś. Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 Mam m14 socom cm, w nie wymienione mam: Łożyska kulkowe 6mm Prowadnica szyny Sprężyna m120 JBU Komora i gumka hu ( element ) Lufa precka G&G 6,04 510 mm. Co muszę jeszcze wymienić, żeby uzyskać ok 490fps. Nie chcę przekraczać 500 fps :P Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 (edited) U mnie Elementy (podobno słabsze) ciągną m130 więc stockowe m120 powinny spokojnie uciągnąć o silnik się nie martw. @Klś wymień sprężynę i poczytaj temat... Edited October 17, 2010 by snup dogg Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted October 18, 2010 Report Share Posted October 18, 2010 Stockowe zębatki spokojnie pociągną SP130 a nawet i SP140. Stock silnik to szajs - już od sprężyny SP130 potrzebuje REAKTORA żeby to jakkolwiek sensownie strzelało. Kiś - naucz się czytać. Quote Link to post Share on other sites
PioutrP Posted October 18, 2010 Report Share Posted October 18, 2010 ok spoko.... dzięki panowie :happy: Quote Link to post Share on other sites
Toke Posted October 22, 2010 Report Share Posted October 22, 2010 Mam problem z moją M14 , wszystko było pięknie cacy odkąd ją kupiłem , był to pełny stock z wymienioną jedynie gumką na przeźroczystego Guarderka. W pewnym momencie karabin zaczał się dziwnie zachowywać - albo nie strzelał a,a wydając przy tym taki odgłos jakby kulka blokowała się w komorze , albo pluł kulkami na 5 m , by za moment strzelać pięknie i ładnie , potem znów problemy. Pomyślałem że to pewnie gumka HU , więc rozebrałem karabin , przy okazji wymieniłem prowadnicę sprężyny , oraz sprężynę na M130 Deep fire , gumkę na czarnego Guerdera - wszysrtko wyczyściłem z fabrycznego smaru , wypodkładkowałem odpowiednio , nasmarowałem i złożyłem w kupę , kable wymieniłem na głośnikowe 2.5mm , wywaliłem bezpiecznik , dodałem baterię firefox 9.6 mini.Wtyczki wymieniłem na wsówki pozłacane. Po złożeniu okazało się że problem pozostał , jeśli to nie wina gumki , to co może być winne?? Może dysza?? Dodam jeszcze że karabn jeśli strzela dobrze , to kuleczki latają naprawdę szybko i daleko ;) Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted October 22, 2010 Report Share Posted October 22, 2010 (edited) Ja bym powiedział że albo cała komora hop up albo co jest mało prawdopodobne dysza ;) Też mam taki problem, rozwiązaniem było odpowiednie ustawienie komory przy dyszy itd. Komora poruszała się pod oddaniu każdego strzału przez co raz się kulki blokowały, a raz leciały normalnie Edited October 22, 2010 by snup dogg Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted October 22, 2010 Report Share Posted October 22, 2010 Za krótka dysza po prostu . Quote Link to post Share on other sites
Toke Posted October 23, 2010 Report Share Posted October 23, 2010 Za krótka dysza po prostu . Tak jak pisałem ,dysza i komora stockowa , ale to chinol więc może faktycznie wadliwa dysza. Rozebrałem cały zespół komory jeszcze raz , obejrzałem go dokładnie i okazało się że element który bezpośrednio dociska dystanse ma malą nadlewkę i blokuje się w pozycji hup up na 0 ,albo nawet po lekkim dokręceniu wskakuje odrazu na maxymalne podkręcenie - usunąłem tą wadę , dziwne że nie zauważyłem jej wcześniej w działaniu repliki.e , Bo nie sądze żę hopek był winny dubletom , bądź blokowaniu się kulek - zwłaszcza że do pewnego momentu działało wszystko ładnie , choć jak teraz sobie myślę to blokowanie kulek zdarzało się praktycznie od początku , i to niezależnie na jakich kulkach - pj , Guardery czy G&G Quote Link to post Share on other sites
Daysleeper Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 Ja mam pytanie techniczne bardziej. Czy ktos z posiadaczy M14 Cymki miał może do czynienia z magazynkami King Arms? Pytam, bo mogę kupić w okazyjnej cenie a nie wiem czy będą dobrze "współpracować". Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Farmer1288 Posted December 14, 2010 Report Share Posted December 14, 2010 Ja też mam pytanie czy łoże od m14 Ca będzie pasowało do CYMY jak nie to jakie pasuje ? Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Było to wiem ze precki Src to gówno............ Ale czy od biedy można ją brać to tylko 100zł czy uzbierać to 50zł i guardera/deppfire.......? Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 A co wybór precki ma wspólnego z M14 Cymy?? :sciana: I skoro było i znasz odpowiedź to po jakiego penisa zadajesz pytanie?? :sciana: Quote Link to post Share on other sites
LiuKas Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 Pytanko w związku z dyszą Dostałem do zamontowania dyszę elementa do m14, jednak jest kilka mm za długa (~24,8mm) stockowa dysza ma ~21,4mm Czy dysza DF również jest dłuższa kilka mm od stockowej? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts