przemek10 Posted December 18, 2008 Report Share Posted December 18, 2008 Chłopaki sprawdzał już ktoś midcapy kings arms ? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Sam jestem ciekaw jak z tymi magami KA, szukałem info na forum ale nie ma za bardzo. Montaż dotarł, kupę kasy za kawałek szyny (absurd) ale to jest to, trzeba przyznać :) Sonic - im dłuższa lufa, tym większe straty będą. Ale to w granicach kilku/kilkunastu fps, więc nie widać nawet. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 A jak się ją z przodu montuje ? Pozatym moja M14 już zaliczyła awarie , wyłamał się ten metalowy ząb blokujący osłonę spustu , na szczęście miałem to od KARTa . PS.żebyś się nie zdziwił z tą lufą , znajomy taką włożył do repliki z cylindrem 0 i 350 FPS spadło do 210 . Inny znajomy do SR25 maxymalnie podkręconej włożył lufę 705 i z 640 spadło do 580 .Długo sie zastanawiałem na lufą do M14 i najdłuższą jaką bym wkładał to 590 mm . Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 michalll możesz zrobić dokładniejszą fotkę tej szyny (tzn. z bliska ;) ) ? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 Jakoś w nocy postaram się wrzucić dokładniejsze zdjęcie. Szyna jest znakomicie wykonana na obrabiarce numerycznej, zaś elementy zamka są odlewem - efekt jest taki, że szyna jest odrobinę za długa, musiałem podszlifować. Z przodu opiera się bardzo solidnie na zamku, konstrukcja jest taka że nie ma prawa latać. Zresztą wrzucę dokładne fotki żeby nie było wątpliwości. Quote Link to post Share on other sites
wajser Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 O.T. Bardzo ładnie pomalowany kolimator michalll :) reszta repliki będzie tak samo??:D Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 Bipod i ACOG "Ukradzione" z drugiej repliki: http://wmasg.pl/forum/index.php?s=&sho...st&p=874240 Tą też pomaluję, jak będzie czas i okazja do tego. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 21, 2008 Report Share Posted December 21, 2008 I zamawiane fotki szyny. Sorry za jakość, ale późno jest i słabe światło ;) Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted December 21, 2008 Report Share Posted December 21, 2008 mam dosyć głupie pytanko... http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1399 będzie to pasować na risa? i czy to będzie ładnie wyglądać na m14... Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 21, 2008 Report Share Posted December 21, 2008 To coś udające lunetę jest nic nie warte. Na allegro takie chodzą po 20 zł. Jeżeli montaż jest na 20 mm będzie pasować - na zdjęciu wydaje się że jest. Quote Link to post Share on other sites
SonicX Posted December 21, 2008 Report Share Posted December 21, 2008 O kurcze.. to będzie strasznie wyglądać.. Ktoś na komisie sprzedawał takie lunetki za 9,50 sztuka. Ale szajs straszny : O Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted December 21, 2008 Report Share Posted December 21, 2008 (edited) W ogóle lunety mniejsze niż 40 mm to porażka , Weź dozbieraj do czegoś porządnego. Ładnie się na tej replice prezentuje 3-9 50 mm z osłoną anty refleksyjną , taka : http://www.taiwangun.com/shop,show,453 Edited December 21, 2008 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted December 21, 2008 Report Share Posted December 21, 2008 mi właściwie chodziło o coś udającego lunetkę :) chce zdenerwować kolegę z teamu :P a z kasą zresztą u mnie nie za dobrze :( cała kasa idzie na reko Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 21, 2008 Report Share Posted December 21, 2008 Kolegę raczej rozbawisz a zdenerwujesz siebie. To się naprawdę do niczego nie nadaje. Po prostu wyrzucanie pieniędzy. Poszukaj używanej 3-9x40, można je od 60 zł w górę wyrwać a czasem i taniej. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 (edited) Kolejny mały up w M14 , teraz stokowa sprężyna z Sr25 PJ czyli ok M130 i jest wszystko OK , jutro podam ile chroo pokazuje . Ps. Z zewnątrz dodałem w miejsce socoma tłumik płomienia z EBR , RIS na dole łoża i rączkę taktyczną , teraz to dopiero wygląda orginalnie :mrgreen: Edited December 23, 2008 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
SonicX Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 Rączkę taktyczną? No teraz to musi wyglądać, ale chyba trochę szpeci.. Proszę, nie dawaj nawet zdjęć : D PS. Ten bajerancki zamek to żaden mi bajer.. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 Oryginalnie to będzie wyglądał jak na tego risa na dole granatnik założysz :D Quote Link to post Share on other sites
wajser Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 Panie zlituj się:P Toż to będzie monstrum:P . P.S. próbował ktos zrobic w tej replice BB?? Quote Link to post Share on other sites
Marecz Posted December 24, 2008 Report Share Posted December 24, 2008 Dużo czytam i czekam właśnie na swoją replikę i jak wiem po zbyt długiej zabawie z Zamkiem psuje się, nie wiem jak to potem wygląda ale sądzę że ten właśnie minus nie pozwala na zamontowanie systemu Blow Back bo kto by chciał psuć ten piękny dźwięk. ;p Quote Link to post Share on other sites
wajser Posted December 24, 2008 Report Share Posted December 24, 2008 Ja właśnie ( niestety) czekam na "piniundze" :P na replikę, mogli by walnoć jakąś promocje na Krakmanie :P ale rzeczywiście dźwięk zamka jest piękny ;] Quote Link to post Share on other sites
Marecz Posted December 24, 2008 Report Share Posted December 24, 2008 Kurier z KARKMANA jeszcze dzisiaj mi dowiózł replikę, chwała im za to. Piękny dźwięk, piękna broń ! Tylko strzelać w święta nie pójdę ;p Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 24, 2008 Report Share Posted December 24, 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=jNhbpXQhauY Tutaj film z Blowbackiem w M14. Zdaje mi się że ktoś gdzieś pisał że to właśnie Cyma ale pewien nie jestem. Generalnie coś pięknego, zwłaszcza z zamkiem w M14. Quote Link to post Share on other sites
wajser Posted December 24, 2008 Report Share Posted December 24, 2008 Właśnie an podstawie tego filmiku wyprowadziłem moje pytanie xD wszystko pięknie i ok ale jak to dziadostwo zrobić tym bardziej, że sie g.... znam na takich sprawach :P Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted December 24, 2008 Report Share Posted December 24, 2008 Przecież to tragiczny klekot niedopasowanych części ;) Pomyśl sobie co się stanie gdy zatrzymasz zamek ręką podczas strzelania. do hicapów zamiast kulek będziesz wkładal zebatki, a do ładownic tłoki. Quote Link to post Share on other sites
marcinpaul Posted December 24, 2008 Report Share Posted December 24, 2008 Witam Dziś od KRAKMAN'ów dostałem przesyłkę (replika z tuningu). Tuning miał być do mniej więcej 450fps (listę części i wyniki testu podam później-najprawdopodobniej jutro). Mam tylko jedno małe ale: jak zamontować ten dwójnóg http://www.taiwangun.com/shop,show,91 Prosiłbym o dokładny opis :) Pozdrawiam i Wesołych Świąt Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts