Sailus Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Witam zakupiłe niedawno w asgshopie M4A1 - Colt's Firearms - G&P + Tuning karabinów firmy G&P / LEVEL II - ok 450fps dokładnie tak :) wyszło mi 460 fps i dodatkowo zamontowałem sobie na miejscu precke :) I teraz 2 pytanka mianowicie bateria i kulki :) W sklepie powiedizlei mi że najlepiej będą sprawdzać się kulki 0.25 i batka 9.6. Wczoraj pierwszy raz sprawdzałem moją emke i po testach jakie dokonałem widzę że batka szybko pada (9.6V 1400mAh - Intellect) i wolno szczela(była ładowana mikroprocesorową ładowarką do fuuuula) A kulki sprawdzały się najlepiej 0.28g teraz pytanie co zrobić z batkami oraz kulkami co do bateri to jak kupie mocniejszą to niezmiesci mi sie w body no i te kulki;/ Powiedzcie mi moze mieliscie podobnie:) Jakaś rada co zorbić ? :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Mati1991 Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Masz 2 wyjscia -albo mocniejszy silnik np Magnum Systema -batke z wiekszym zapasem mAh 450fps to trzeba sily aby napiac taka sprezyne jednak. Quote Link to post Share on other sites
_Arczi_ Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Kulki tylko i wyłącznie 0,28. Inne latają gdzie chcą, a batka to może i 9,6V ale na ogniwach RC lub jak inne to 10,8V. Sprawdzone organoleptycznie na 4 replikach u mnie w teamie :) Quote Link to post Share on other sites
Sailus Posted January 7, 2008 Author Report Share Posted January 7, 2008 Kulki tylko i wyłącznie 0,28. Inne latają gdzie chcą, a batka to może i 9,6V ale na ogniwach RC lub jak inne to 10,8V. Sprawdzone organoleptycznie na 4 replikach u mnie w teamie :) ok ale nie wiem czy wejda mi pod kolbę musiałbym je przerabiać ;/ Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted January 7, 2008 Report Share Posted January 7, 2008 Pierw się myśli, potem się robi ;) Jak wnioskuje masz M130, a 1400mAh Intellecta to nie dużo jak na taką sprężynkę, tym bardziej że Inki mają zwiększoną wydajność prądową (szybciej oddają Amperki ale dają lepszego 'rof'a') Jeśli do kolby wchodzą ci ogniwa mini to masz lipe, jeśli wejdą grubsze, to polecam ogniwa Sanyo RC 2400/3600mAh. A kulki dobierasz wg. siebie metodą prób i błędów, nikt Ci nie powie jak kulka będzie strzelała w twoim aeg'u, jak wiadomo, każdy aeg jest inny, szczególnie podrasowany. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 1. Skoro piszesz że najlepiej latały 0,28 to takimi strzelaj. To chyba logiczne. 2. Najlepiej wymiana silnika na Systema Magnum, do tego taka batka: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=743 i powinno chodzić. Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Na takiej batce rof będzie na dostateczny +. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Przy Magnumie już jakoś to powinno działać. Poza tym jedyny inny sposób to atrapa lasera/kolba SF. Lub pakiet na zamówienie/samemu robiony. Niestety zwykła kolba składana do eMek i 460fps to nie najlepszy zestaw. Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Ewentualnie ładownica na kolbę. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 (edited) Taki AKU jak MAJOR podał miałem do niedawna. Teraz go nie mam a czekam na dostawę do domu tego: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1295 Do przedniej "tablety" w CA wlezie po usunięciu plastiku łączącego to w sztywną całość. I wiem, że będę zadowolony bo testowany na moim gnacie AKU na tych samych ogniwach ale 8,4V (!!!) dał taki rof jak 9,6 Sanyo. A kolega posiadający owe 8,4 nie skarży sie na zły ROF na mrozie. A jak Kolego Ci sie pod osłony nie mieści nic wiekszego (do body - chyba dobrze zrozumiałem?) to odkręć te blaszki udające osłonę chłodnicy i nagle sie znajdzie sporo więcej miejsca ;-) . Poza tym Kolego, masz Triple Torque zębatki... Takie przełożenie zawsze obcina ROF. Acha, co by nie było, że biore info o batkach i porównania z kosmosu, mam podobny zestaw tylko wiecej Systemy. Edited January 8, 2008 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Poldecek, jaki masz silnik i jaki miałeś ROF na batce którą podałem?? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Silnik stock CA a rof nie mierzony ale niezadowalający nikogo. Strzelało wolniej niż cokolwiek na polach "walk". Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 Major762: batka, którą poleciłeś ma juhowe ogniwa, Intelect jest zdecydowanie lepszy. Ja polecam G&P ogniwa, nie prawdopodobne ile mogą trzymać na mrozie nie ubliżając ROF'owi Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 Mojopl, intellect w zimie to porażka. Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 Strzelałem zimą Intellectem i nie narzekałem. Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 Nie porównujcie intellecta do Sanyo, ludzie! Świat się przewraca do góry nogami :| Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 Wydajność prądowa "zwykłych" ogniw Sanyo jest porównywalna/trochę gorsza od wydajności Intellecta, sprawa ma się odwrotnie jeśli chodzi o ogniwa RC. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 Hellmans - A słyszałeś może o beznadziejnej wydajności ogniw KR1700AU? Opór wew. na poziomie 17 ohm i niska wydajność(efekt takiego oporu) - stary, z takim czymś to tylko do stocka! Intellecty mini (IB1400) mają dużo mniejszy opór i co za tym idzie większą wydajność prądową, więc nie bredź głupot, że porównywanie intellecta do sanyo to wariactwo... Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 U mnie Sanyo dawało większy rof! Więc nie pisz na podstawie samych parametrów a na podstawie doświadczeń. Quote Link to post Share on other sites
dominik1979 Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 Z doświadczenia - mam G&P M16A3 Level I, sprężyna 120, baterie mam Sanyo RC NiCD 2200 mAh 8.4 V wszystko śmiga bez problemu, bateria wytrzymała 6 godzinną strzelankę w grudniu, jeśli masz mieć baterię 9.6 V to musi ona być pojemniejsza, polecam Sanyo RC NiCD, poszukaj na Allegro, może to podejdzie - co prawda Nimh - ale cenowo szok - tyle że wielkość large http://www.allegro.pl/item291734179_pakiet...okopradowy.html Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 Mojopl, intellect w zimie to porażka. Zgadzam się w 100%. U mnie Sanyo dawało większy rof! Więc nie pisz na podstawie samych parametrów a na podstawie doświadczeń. Nie uwierze, że te standardowe ogniwa Sanyo ci dały większy rof. Strzelałem zimą Intellectem i nie narzekałem. Poprostu masz szczęście ale się przejedziesz :) Kolejność według mnie według jakości: Sanyo RC, G&P, Intelect, Sanyo Standardowe. Są wogle jeszcze jakieś marki oprócza KANów? Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 Ta- Hero :lol: Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 (edited) Są jeszcze Firefox (chociaż podobno to Intellect w innym papierku). No i na Zbrojowni masz pakiety na ogniwach Forever :lol: Opór wew. na poziomie 17 ohm Staaaaryyy jak one by miały 17 Ohm wewnętrznego to byś nimi silnika od walkmana nie ruszył, jak już to 17 mOhm. Edited January 10, 2008 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 Za ASGShop.pl " "SANYO CADNICA KR-1700AU Wykorzystywane są najczęściej w pakietach o kształcie �V� i innych - posiadają opór wewnętrzny wynoszący 17 Ohm. Jak widać różnica jest dość znaczna jednak nie znaczy to, że baterie te nie nadają się do używania ich w replikach tuningowanych. Baterie te będą potrafiły bez problemu uciągnąć mocniejsze sprężyny jednak będą działały krócej - pomimo, że nie będą całkowicie rozładowanie..." Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 (edited) Zapomnieliście o najlepszych ogniwach - Saft i Panasonic. Chwilowa wydajność prądowa rzędu 70A w porównaniu do marnych 30A Sanyo RC powala na nogi.. ale cena- 50zł za jedno ogniwo :) Edit: przykładowy pakiet safta na ich "średnich" ogniwach: http://www.farnell.com/datasheets/102590.pdf I przykładowe ogniwo: http://pl.farnell.com/jsp/Electrical/Batte...requestid=19184 teraz wychodzi taniej bo euro tanie :) Edited January 11, 2008 by men3L Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts