JohnyTRS Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 (edited) Witam, mam pytanie, które byc może już padło (24 strony w tym wątku!): Jakie low-capy (jakich firm) pasują do tego karabinu - które wchodzą bez oporu? Trafiłem rok temu po prostu na magazynej PJ bądź BOYI (hi cap), który trzeba wbijać do gnazda... Edited February 3, 2010 by JohnyTRS Quote Link to post Share on other sites
siwaszek Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Witam poszukuje jakiegoś metal body do M16A3 chyba III generacji ( nie jestem do końca przekonany bo nie mogę rozróżnić tak na oko :???: ) a dokładnie mi chodzi o takie ciało ;-) żeby miało selektor ognia po obu stronach :) sprawdzałem większość sklepów ale nic z tego ale morze coś przeoczyłem :) Dzięki z góry Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 nie ma raczej z selektorem po obu stronach... Quote Link to post Share on other sites
siwaszek Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 Są na rynku już w replikach ale osobne body to też nie widziałem niestety :???: ale trening czyni mistrza :) Quote Link to post Share on other sites
Kaczma Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 Widziałem kiedyś dawno takie body, ale zupełnie nie pamiętam jakiej firmy. Może VFC? Wymagało to specjalnego szkieletu GB (płytki selektora po obydwóch stronach) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 A może Top Tech ;) ? (oddział G&G). Quote Link to post Share on other sites
Kaczma Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 Ooo właśnie! To na 100% był Top Tech! Quote Link to post Share on other sites
JohnyTRS Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 Ponawiam swoje pytanie dotyczące tej repliki: Jakie magazynki (których firm) bezproblemowo pasują to tego M4? Chcę uniknąć sytuacji, gdzie zakupiony magazynek będzie za duży w stosunku do gniazda i trzeba go będzie szlifować. Teraz drugie pytanie: Czy magazynki ARESA / STARA będą na pewno pasować? - Są one wykonane z plastiku i z ewentualnymi przeróbkami są duże problemy. A przy okazji: Jak sprawują się one w realu - chodzi mi o wygląd zewnętrzy i wytrzymałość w stosunku do magów z metalową obudową? Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted February 16, 2010 Report Share Posted February 16, 2010 MAGi sprawują się bardzo dobrze w emkach JG. nie maja jakichś wielkich luzów aczkolwiek nie siedzą idealnie sztywno. Podają bezproblemowo i ogólnie Jeśli bedziesz dbał o nie, smarował jak trzeba będą chodziły niemalże wiecznie. Mam 16 magów od ponad roku i do tej pory działają bez problemu. Oczywiście używam ich w replice m4 JG, żeby nie było :) O uszkodzenia zewnętrzne się nie martw - plastki (a może ABS) jest wytrzymały, farba trzyma się dobrze. Magazynki CA i GP nie podawały mi kulek tak jak trzeba, innych nie miałem. Quote Link to post Share on other sites
JohnyTRS Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 Dzięki zwierzu93. A propo smarowania, to na forum przeczytałem, że do tego używa się silikonu. Lecz niestety jestem noobem co do gmerania we wnętrznościach replik - jak wygląda dokładnie takie przesmarowanie magów? :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 Nie sylikonem, a olejem sylikonowym :) Udaj się do castoramy, obi a nawet lidla, za 10zł masz tego sylikonu na kilka lat. Swoje magi zmaruję tak, przed 1 użyciem przez podajnik kulek wale sylikonu do tego stopnia, że z magazynka aż wycieka, następnie biorę jakieś stare, niepewne kulki i kilka razy ładuje i opróżniam. Po takim zabiegu magazynki podają mi bezproblemowo przed długi okrez czasu. Quote Link to post Share on other sites
JohnyTRS Posted February 17, 2010 Report Share Posted February 17, 2010 Jeszcze raz dzięki :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Orik Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 (edited) Wybaczcie ze wrzucam to tutaj ale nie znalazlem odpowiedniejszego miejsca,a nie chcialem zanieczyszczac forum kolejnymi tematami. Mam zamiar kupić m4a1 firmy JG.>KLIK< Proszę o wpisanie " FB6604 " w wyszukiwarce która znajduje sie po lewej stronie,ponieważ nie da sie załączyć odpowiedniego linku :wink: Narazie staram się zgromadzić jak najwięcej informacji mówiących za i przeciw na temat tej repliki.Oczekuję informacji od ludzi którzy mieli z nią do czynienia. Z góry dziękuje. Orik __________________________________________ "To co osiągniesz nigdy nie będzie szczytem" Edited February 18, 2010 by Orik Quote Link to post Share on other sites
JohnyTRS Posted February 19, 2010 Report Share Posted February 19, 2010 Według mnie watro kupić - spręzyna m130 i inne wewnętrzne bajery, metalowe body etc. - warto, ja mam tańszą wersję z abs-owym body, a wnętrzności ma podobne (lecz słabszą sprężynę :uśmiech: ). Warto ! A propo tekstu na zbrojowni: W odróżnieniu od swojego pierwowzoru M4A1 JG dysponuje o wiele większą mocą (400+FPS), ... :wink: Quote Link to post Share on other sites
Fox93 Posted March 18, 2010 Report Share Posted March 18, 2010 Panowie, kupiłem M4 JG na zbrojowni i wczoraj przyszła do mnie również instrukcja, w której jest napisane że replika osiąga moc 330fps. Tylko na instrukcji nigdzie nie pisze, żę to jest od tego modelu. Wy też tak macie, a jeśli nie to o co kaman ? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted March 18, 2010 Report Share Posted March 18, 2010 Instrukcja? Taka z krzaczkami i obrazkami? Weź przestań i się tym w ogóle nie kieruj. Poza tym nie widziałem eMki JG, która by miała 330fps... Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
valki Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 Jest napisane ; ) W instrukcji oraz na pudełku z repliką prędkość wylotowa jest zaniżana. Quote Link to post Share on other sites
Dunik Posted March 28, 2010 Report Share Posted March 28, 2010 (edited) Witam serdecznie, chcę kupić replikę m16a4 od JG, (używke) i chciałbym się dowiedzieć jak to jest z tą wymianą body na metalowe w emkach ? Kolega powiedział mi że muszę zaopatrzyć się w klucz do okręcenia delta ring'a. Czy to jest prawda ? Czy uda mi się to zrobić posiadając jedynie podstawowe narzędzia takie jak śrubokręt, szczypce, kombinerki, itd. ? Edited March 28, 2010 by Dunik Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 28, 2010 Report Share Posted March 28, 2010 Młotek i śrubokręt wystarczy :). Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 (edited) Dziwne, ja w swoim M4 używam tylko łapek :D Z wymianą jest tak, że.. wymieniasz :D No i komorę hopka musisz kupić jednoczęściową :) Edited March 29, 2010 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
Dunik Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 To wiem ;) Od razu z metal body do nowego nabytku trafi komora KA. Quote Link to post Share on other sites
Kaczma Posted March 29, 2010 Report Share Posted March 29, 2010 U mnie też można ściągnąć ręką delta ringa :D Quote Link to post Share on other sites
przemo76suw Posted April 4, 2010 Report Share Posted April 4, 2010 Wymieniłem kilka body w jg . Ostatnio w M16A3 nie było atrapy rury gazowej a lufę do body przytwierdzała zwykła owalna nakrętka Quote Link to post Share on other sites
kmieciu1 Posted June 19, 2010 Report Share Posted June 19, 2010 Witam Zastanawiam się nad zakupem tej repliki. Chciałbym się dowiedzieć od osób które ją mają czy warto. Jak z awaryjnością? Jaki zasięg? Spadek fps po kilku miesięcznym użytkowaniu? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
grzechoPL Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 Mam pytanko zamierzam kopic M4 CQB od firmy JG IIIGeneracja i nie wiem jaka ona awaryjna a jak ktoś by się znal na tej replice to proszę o odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts