bebock Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 Zastanawiam sie nad kupnem "snajperki". Obecnie mam do dyspozycji ~1000zł. Zastanawiam się wiec nad vsr 10 [TM] + luneta i nad warriorem + luneta + bipod +precka. Które połączenie jest lepsze? Jak na razie wiem że warrior ma o 100 fps więcej niż vsr po zdjęciu blokady i mając w przyszłości odpowiednie środki można stworzyć naprawdę niezły karabinek., Lecz szybkość to nie wszystko bo głośność i rozrzut broni też mają znaczenie, może i nawet większe... Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 13, 2008 Report Share Posted January 13, 2008 VSR i późniejszy tuning. Warriorem bez tuningu też niewiele zdziałasz a części do Warriora są dużo droższe niż do VSR. Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 Ludzie dorabiają stalowe części do warriora, tanio. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 Warrior robi tyle hałasu, co przeciętny pistolet (pistolet!) sprężynowy - takie niezbyt głośne "trzask". VSR'ka G-Spec jest oczywiście sporo cichsza (słyszałem co prawda tylko chińską kopię, ale i tak byłem zdumiony), ale więcej części musisz wymienić. Quote Link to post Share on other sites
Czajnik Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 Warrior robi tyle hałasu, brednia strzelałem warriorem i nie słyszałem żadnego hałasu koleś jak dostanie z 10 metrów to sie nie połapie od kogo i z jakiej strony dostał ... n/c Quote Link to post Share on other sites
Lajon Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 (edited) Warrior robi tyle hałasu, co przeciętny pistolet (pistolet!) sprężynowy - takie niezbyt głośne "trzask". VSR'ka G-Spec jest oczywiście sporo cichsza (słyszałem co prawda tylko chińską kopię, ale i tak byłem zdumiony), ale więcej części musisz wymienić. Bzdury. Edited February 15, 2008 by Lajon Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 Warrior jest głośny, to prawda. Będę tu bronił tej tezy, bo miałem porównanie z L96 AGM'a (popularne MP002) i innymi. Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 (edited) G-speca TM nie słychac już z około 20metrów. Strzał z warriora roznosi sie po całym lesie:D no może trochę przesadziłem, ale kiedy się wsłuchasz ze 100metrów można go spokojnie usłyszec. W warunkach bojowych z 60metrów też da rade. Obie repliki są u mnie w ekipie i wiem co mówie. Ja bym brał VSR. Warior niby ma te 450fps, rozwala butelki, łamie krzaczki, zabija mamuty ale nie o to chodzi. Skuteczny zasięg obydwu replik jest mniej więcej taki sam (może ze 3metry na korzyśc warriora). VSR niby ma 300trochę fps ale jest o niebo lepsza, nic się nie ściera, nie zacina, ładne wykonanie, łatwiej tiunigowac. W przypadku RS i PS dłuższa lufa. Edited March 18, 2008 by Rudy102 Quote Link to post Share on other sites
Torquel Posted August 18, 2009 Report Share Posted August 18, 2009 Kup sobie warriora :killer: Po zamianie komory HU można włożyć do niego pręcke nawet 600 mm. I do tego ta komora tak wycisza, że go prawie nie słychać ! Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted August 26, 2009 Report Share Posted August 26, 2009 Mam VSR wprawdzie produkcji HFC, ale to prawie to samo. Mam włożoną gumkę LLa, preckę KMa, tłok LLa z cichą głowicą i parę innych bebechów. Na stockowej sprężynie (300fpsów) mam zasięg skuteczny tak na oko 50 metrów. Maksymalny powiedziałbym 55-60m. Do tego świetna powtarzalność strzałów i bardzo cichutki, mimo, że nie posiada tłumika. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts