ravic Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 NO na filmikach dokładnie wyglada to tak jak Pasti piszesz. Ja właśnie temu proponowałem wstawienie mocniejszej sprężyny bo bedzie wieksze ciśnienie w cylindrze co takze przełoży sie na mocniejszy blow-back, ponieważ ten jest nierozerwalnie zależny od ciśnienia w cylindrze. Przynajmniej tak to wedlyg mnie na tych filmikach wygląda. Link to post Share on other sites
Wojtass Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 Według airsoft-news i nowego filmu w produkcję tej repliki jest zamieszane G&G. Odnośnik z Youtube: . Tak, Top Tech to nowa linia G&G ze wzmocnionymi częściami zarówno zewnętrznymi jak i wewnętrznymi. ;) Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted February 6, 2008 Author Report Share Posted February 6, 2008 I wszystko jasne :-F Choc zastanawiam się, czy nie będą to modele bez oznaczeń HK. Pomijając to, że teraz licencje ma Umarex, to G&G raczej nigdy nie robiło oznaczeń broni ostrej. Link to post Share on other sites
Pasti Posted February 8, 2008 Report Share Posted February 8, 2008 NO na filmikach dokładnie wyglada to tak jak Pasti piszesz. Ja właśnie temu proponowałem wstawienie mocniejszej sprężyny bo bedzie wieksze ciśnienie w cylindrze co takze przełoży sie na mocniejszy blow-back, ponieważ ten jest nierozerwalnie zależny od ciśnienia w cylindrze. Przynajmniej tak to wedlyg mnie na tych filmikach wygląda. Czyli bez kulek nie działa BB? Przynajmniej mi się wydaje, że kiedy powietrze nie będzie pchało kulki nie będzie włąźić w boczny kanał. W poprzednim poście sugerowałem, iż powietrzu łatwiej wcisnąć BB niż przepchnąć kulkę prze komorę Hopa(tarcie kulki o gumkę). Link to post Share on other sites
Wojtass Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 I wszystko jasne :-F Choc zastanawiam się, czy nie będą to modele bez oznaczeń HK. Pomijając to, że teraz licencje ma Umarex, to G&G raczej nigdy nie robiło oznaczeń broni ostrej. http://img90.imageshack.us/img90/8250/tt4163oa2.jpg Jak widać na załączonym obrazku replika ta nie będzie miała oznaczeń H&K. ;) Link to post Share on other sites
Baykos Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 http://img90.imageshack.us/img90/8250/tt4163oa2.jpg Jak widać na załączonym obrazku replika ta nie będzie miała oznaczeń H&K. ;) Czyli pozostaje dorobienie we własnym zakresie :-F :???: 8) . Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted February 10, 2008 Author Report Share Posted February 10, 2008 Podobnie jak w SR416 :-F Teraz wymodlic u bozi chińskie metal body z oznaczeniami HK, albo zainwestowac w body Guardera. Swoją drogą ciekaw jestem czy wyjdą wersje eco. tychże replik. Link to post Share on other sites
Shadow Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 O ile body Guardera będzie pasowało, w co wątpię. Link to post Share on other sites
Dragunow Posted March 21, 2008 Report Share Posted March 21, 2008 Ludzie montaż body Guardera na G&G to nie jest zbyt łatwa rzecz. Serio! Efekt jest przepiękny po za szpara 1 mm ale te oznaczenia mniam XD Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted March 22, 2008 Author Report Share Posted March 22, 2008 (edited) Na fotkach z katalogu prezentuje się całkiem nieźle. Mimo tego T416 :-F Edited March 22, 2008 by zombie_snake Link to post Share on other sites
giwo Posted March 28, 2008 Report Share Posted March 28, 2008 Napisałem do Specshopu, czy jako dystrybutor wiedzą coś o dacie wypuszczenia repliki na rynek, o to co napisali: "Pierwsza dostawa replik firmy TopTech pojawi się u nas na przełomie kwietnia i maja Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy ______________________________ Załoga SpecShop.pl" Z tego można wnioskować, że w HK powinna być lada moment. Link to post Share on other sites
ravic Posted March 28, 2008 Report Share Posted March 28, 2008 Ale specshop bierze bezpośrednio od G&G, czyli bedzie miał mniej wiecej równo z HK. Jestem bardzo ciekawy coż za emki i w jakich cenach sprowadzą. Link to post Share on other sites
kydrys Posted March 28, 2008 Report Share Posted March 28, 2008 No cóż, jeśli tyle co ich L85, to chyba lepiej pozbierać te dwie stówy na HK416 od VFC. Brak BB boli ale przynajmniej wykonanie na poziomie. Gdyby VFC się skusiło na opracowanie fajnego systemu blow back, to było by coś. :) Link to post Share on other sites
madjong Posted March 30, 2008 Report Share Posted March 30, 2008 Podobnie jak w SR416 :-F Teraz wymodlic u bozi chińskie metal body z oznaczeniami HK, albo zainwestowac w body Guardera. Swoją drogą ciekaw jestem czy wyjdą wersje eco. tychże replik. Body od Guarder'a jest do M4, gdzie upper receiver jest niższy niż w HK416. Poguglujcie sobie jak nie wierzycie. Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted March 30, 2008 Author Report Share Posted March 30, 2008 (edited) Wierzyc - uwierzymy, zwłaszcza, że do HK416 JG to body również nie pasi. Oczywiście jest jeszcze kwestia BB. Można tylko miec nadzieję, że G&G pokusi się o body z oznaczeniami dedykowane do T416. Edited March 30, 2008 by zombie_snake Link to post Share on other sites
giwo Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Pierwsza partia relik schodzi z taśmy w połowie maja - wiadomośc jaką otrzymałem ze Specshopu Link to post Share on other sites
czachor Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 Odświeżę... Miał już ktoś tą replikę w rękach? Jakieś wrażenia? Link to post Share on other sites
Yelo Posted February 2, 2009 Report Share Posted February 2, 2009 Ja w ostatni piątek byłem w sklepie miałem w rękach to: http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=2761 Trudno mi komentować i porównywać, bo jestem totalną świeżynka w asg, więc brak mi punktu odniesienia. Na pierwszy rzut niewprawionego oka repilka wygląda solidnie, fajnie wykonana. Natomiast jak to działa to pewnie będę w stanie powiedzieć jak to kupię (bo już się prawie zdecydowałem, tylko czekam na budżet, czyli bonus roczny w firmie). Czyli jest w Polsce - zamykamy thor_ Link to post Share on other sites
Recommended Posts