saper_ Posted August 11, 2008 Author Report Share Posted August 11, 2008 Przede wszystkim czujniki będą odłączane, więc nadal będzie można wyjąć komorę hop-up wraz z lufą. Nie widzę innej opcji dla skutecznego wykrywania pustych strzałów. Jednak wszystko zostanie tak pomyślane aby montaż nie przysparzał problemów. Zresztą zobaczycie jak będzie z burstem. Quote Link to post Share on other sites
woma Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 A może jakaś mała nakładka na czubek lufy? Quote Link to post Share on other sites
saper_ Posted August 11, 2008 Author Report Share Posted August 11, 2008 Nie wyeliminuje to pierwszego pustego strzału. Quote Link to post Share on other sites
woma Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 Pusty strzał może także powstać poprzez zaklinowanie się kulki w komorze hu, co czujnik odbierze jako prawidłowy strzał, a mimo wszystko wyrzucone zostanie samo powietrze. Quote Link to post Share on other sites
saper_ Posted August 11, 2008 Author Report Share Posted August 11, 2008 Często to się zdarza? Quote Link to post Share on other sites
woma Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 W moim przypadku częściej niż niepodanie kulki z magazynka. Quote Link to post Share on other sites
saper_ Posted August 11, 2008 Author Report Share Posted August 11, 2008 W tym wypadku układ to również wykryje, tyle że po pierwszym pustym strzale. Quote Link to post Share on other sites
woma Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 Idealnością byłoby zastosowanie dwóch czujników optycznych: jeden, który sprawdzałby czy kulka "wyszła" z magazynka a drugi, który sprawdzałby czy opuściła lufę. Domyślam się jednak, że nie jest to możliwe ze względu na fakt, że podczas serii jedna kulka nie wylatuje jeszcze z lufy, a następna jest już umieszczona w komorze, więc układ głupieje. Quote Link to post Share on other sites
saper_ Posted September 16, 2008 Author Report Share Posted September 16, 2008 Witam! Mogę szczęśliwie oznajmić iż zakończyłem prace nad 3-rd burst. Końcówka serii prototypowej: AEG Control System + 3rd burst Zapraszam i czekam na sugestie 8) Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 kiedy wersja kompatybilna z gb ver.3 ?? a może różnice nie są tak duże i da się przystosować tą wersję układu do gb ver.3 ?? Quote Link to post Share on other sites
saper_ Posted September 17, 2008 Author Report Share Posted September 17, 2008 Myślę że będzie się dało przystosować, jednak dopóki sam nie sprawie sobie repliki z gb.v3, nie mogę nic zagwarantować. Quote Link to post Share on other sites
woma Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 (edited) W Gb3 nie ma "dziury" w której można umieścić czujnik optyczny, więc burst nie będzie działać. Jęzeli pokombinujesz jednak to pewnie dasz radę, jednak bez ingerencji w szkielet nie da rady. Edited September 17, 2008 by woma Quote Link to post Share on other sites
saper_ Posted October 13, 2008 Author Report Share Posted October 13, 2008 Zmieniłem zdanie. Będzie jedna wersja dla wszystkich GB. Czujniki będą podobne, jednak montowane wewnątrz gb. Śledzona będzie zębatka tłokowa. Był problem ponieważ tłok czarny inaczej odbija światło niż tłok żółty, i dla każdego koloru trzeba oddzielnie kalibrować czujniki. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted October 13, 2008 Report Share Posted October 13, 2008 Właśnie się przeraziłem, bo na razie mam biały tłok z WGC Custom, a po tuningu planuje wrzucić czarny prometheusa albo zielony deep fire'a... Ale przypomniałem sobie o tak cudownym wynalazku jak farba :P Quote Link to post Share on other sites
saper_ Posted October 13, 2008 Author Report Share Posted October 13, 2008 Tak, dla kilku sztuk to nie jest problem, ale każdy nie będzie malował tłoka:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts