Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wszelke plusy i minusy M15-A4 Carbine

Recommended Posts

Znawcy broni M15-A4 Carbine od CA

Proszę o podanie wszelkich plusów i minusów dotyczących tej repliki, wady konstrukcyjne, niedoróbki producenta itp.

A i proszę powiedzieć czy ten karabin jest dobry na sam początek ( nigdy nie miałem styczności i z replikami o wartości powyżej 700 zł )

Replikę zamierzam sobie fundnąć na 16 urodziny 8-) Piękny prezent :-P

Pozdrawiam Marcin ;-)

P.S. czekam na odpowiedzi, podpowiedzi.

Ja mam M15 A4 Carabine SL spisuje sie dobrze 8-) Plastik body nie przeszkadza :-P ale lufe i gumke trzeba wymienić no dorzucic jeszcze sprezyne 110 no moze 120 ;-) i bedzie naprawde dobra replika aaaa bym zapomniał oczywiscie baterie to tylko 9.6v 8.4 za słaba jak na moj gust :mrgreen:

No to kup sobie replike za 400 czy 500 zł i po roku wymieniaj połowe czesci w srodku :roll: , na serio lepiej dac te 200 300 zł więcej i mieć pewnosc ze gun nie rozwali sie po pól roku. To M15 jest 5 razy lepsze od JG czy BOYI w końcu to CA :mrgreen: a nie jakies ta gowieno ;-) hehehe ni no moze przesadzam ale na pewno bardziej sie opłaca kupic tego CA niz JG albo BOYI nawet po tym nich seryjnym "tuningu" :uśmiech:

Nie dokońca rozumiem ale zeby mieć normalna eMke Classica z metal body to trzeba dac te 1400-1500 zł z baterią i ładowarka.

Tu masz za 710 zł z plastic body i paroma gorszymi czesciami (lufa, gumka HU no i ewentualnie sprezyna)

Karabin kosztuje 550zł

batka 110zł

ładowarka za 35zł :język2:

przejsciowka 15 zł

przynajmiej ja tak kupiłem.... :killer:

Wymiana gorszych częsci i zmiana body na metal to bedzie razem około 1200 zł

Ale te 400 fps juz masz :twisted: :twisted:

To moje zdanie ...

P.S Wiem ze lepiej kupić odrazu CA za 1500 zł ale jak sie niema tyle kasy odrazu najlepszym rozwiązaniem jest kupić tego CA SL, a potem go tuningować

POZDRO

Edited by Typas

400 fps to w classicu pożądnym to wymiana sprężyny na m120, bo reszta wytrzymuje.

Zapomniałęm dodać że chodziło mi o używanego, bo takie emki stoją poniżej 1000

Ja bym sie zastanawiał czy faktycznie tylko kilka elementów jest gorszych. Czy czasami nie oszczędzili na reszcie, a my zwyczajnie tego nie zauwazylismy jeszcze.

Edited by _Misza_

Oczywiście, ze oszczędzili, przecież zębatki są całkiem inne. Silnik też.

A, ze plastik body jednak przeszkadza to kolega sie przekona jak zahaczy o coś n ieco mocniej lufą.

Ja bym kupił DBoysa z customs.pl i wyszzedłbym dużo lepiej niż kolega na tej SLce ale... Jak mawia moja mamusia "każda sroczka swój ogonek chwali" ;-) .

Powiem tylko tyle, moja M-ka z CA służy 4 lata bez poważnych awarji. Ostatnim jej mankamentem było poluzowanie się śruby dociskowej regulacji silnika. Przez cały okres wymieniona była tylko gumka i nic poza tym, ma wgięcie na body po moim upadku i gdyby to było tworzywo napewno nie wytrzymała by tego. Więc nie oszczędzał bym paru stówek na produkt który od niedawna jest na rynku i niewiadomo jak będzie się sprawował po roku, dwóch czy więcej. To jest moje skromne zdanie :-) .

Jestem posiadaczem M15 CA w "dorosłej" wersji i muszę powiedzieć, że jestem zadowolony :) Jeśli chodzi o minusy to na pewno oznaczenia colta (albo raczej ich brak) i podobno słabe kable ale na stocku w żaden sposób tego nie odczułem. Emki znajomych działają latami bez awarii i nie ma z nimi żadnych problemów więc myślę, że jest to bardzo dobra propozycja na pierwszą replikę. Nie ulega łatwo uszkodzeniu nawet w "zdolnych" rękach. Jeśli z czasem zacznie przeszkadzać Ci brak oznaczeń możesz wymienić body chociaż IMO nie warto bo to od CA jest na prawdę bardzo dobrze wykonane. Ostatnio porównywałem kulturę pracy z betą od JG i różnica była powalająca. Gorąco polecam :D

Edited by KaczorLsm
  • 3 months later...

Plusy M15 CA ?

+ fullmetal

+ dobre części w GB

+ komora hup-up. Podobno lepsza od GP :mrgreen:

+ dobry stosunek Jakość/Cena

- silnik :???:

- cena :/ dopłacając 200 zł można dostać M4 G&P

-/+ magazynek hi-cap. Dziwna jest moda, ale TM daje standardowo low-capy, a G&P mid-cap. A taka opcja by mi bardziej odpowiadała .

PS zapomniałbym ;) Kolimator mam taki http://asgshop.pl/produkt.php?id=848. Fajnie wygląda z emką bez rączki transportowej.

Edited by RicoDS