Kretix Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 Znawcy broni M15-A4 Carbine od CA Proszę o podanie wszelkich plusów i minusów dotyczących tej repliki, wady konstrukcyjne, niedoróbki producenta itp. A i proszę powiedzieć czy ten karabin jest dobry na sam początek ( nigdy nie miałem styczności i z replikami o wartości powyżej 700 zł ) Replikę zamierzam sobie fundnąć na 16 urodziny 8-) Piękny prezent :-P Pozdrawiam Marcin ;-) P.S. czekam na odpowiedzi, podpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
kokonesko Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 Jezeli to twoja pierwsza replika to kup warto chociasz niemam takiej repliki ale koledzy posiadaja i jest dobra, choć nieprzepadam za M4A1 i M16. Quote Link to post Share on other sites
Kretix Posted February 14, 2008 Author Report Share Posted February 14, 2008 Coś nikt nie pisze :???: Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 A ja napisze, że jest coś takiego jak "szukajka". O tutaj! Jest też temat o m15. Wystarczy przeczytać dokładnie i wyciągnąć wnioski. Quote Link to post Share on other sites
mojopl Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 Poszukaj odpowiednio podobne tematy o m15 CA. Quote Link to post Share on other sites
kokonesko Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 DOKŁADNIE SZUKAJ Quote Link to post Share on other sites
Kretix Posted February 15, 2008 Author Report Share Posted February 15, 2008 tak przeglądam ale niema nic ciekawego w kółko komora HU czekam dalej na odpowiedzi 8-) Quote Link to post Share on other sites
jtp Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 a jaka jest różnica pomiędzy M15-A4 Carbine / Sportline Classic Army a M15-A4 Carbine ? Quote Link to post Share on other sites
Kretix Posted February 15, 2008 Author Report Share Posted February 15, 2008 A to akurat wiem :killer: CA sportline ma body z plastiku i pewnie inne szczegóły :) Obydwa maja takie same części w środku 8-) Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 Obydwa maja takie same części w środku icon_cool3.gif Do plastikowego body dochodzą jeszcze słabsze części w środku, ale równie dobrze złożone. Quote Link to post Share on other sites
jtp Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 A jak z osiągami obydwu modeli? Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 prawie identyczne - probelemem jest w SL lufa o więkrzej średnicy - wstawisz preckę w obu i silikona guardera i zasięg jest naprawdę porównywalny Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 Ale żywotność w wypadku SLki mniejsza. Po pierwsze plastikowe body po drugie słabsze bebechy. Podatność na tuning w SLce też znaczni mniejsza. Quote Link to post Share on other sites
Typas Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 Ja mam M15 A4 Carabine SL spisuje sie dobrze 8-) Plastik body nie przeszkadza :-P ale lufe i gumke trzeba wymienić no dorzucic jeszcze sprezyne 110 no moze 120 ;-) i bedzie naprawde dobra replika aaaa bym zapomniał oczywiscie baterie to tylko 9.6v 8.4 za słaba jak na moj gust :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted February 22, 2008 Report Share Posted February 22, 2008 To ja jednak wolałbym kupić kompletną replikę od CA. Albo lepiej: D-Boysa albo JG po upie. Wyjdzie taniej i lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Typas Posted February 23, 2008 Report Share Posted February 23, 2008 No to kup sobie replike za 400 czy 500 zł i po roku wymieniaj połowe czesci w srodku :roll: , na serio lepiej dac te 200 300 zł więcej i mieć pewnosc ze gun nie rozwali sie po pól roku. To M15 jest 5 razy lepsze od JG czy BOYI w końcu to CA :mrgreen: a nie jakies ta gowieno ;-) hehehe ni no moze przesadzam ale na pewno bardziej sie opłaca kupic tego CA niz JG albo BOYI nawet po tym nich seryjnym "tuningu" :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Jak tyle dołożysz to juz kupisz emke CA , taką prawdziwą nie okrojoną stary... Quote Link to post Share on other sites
Typas Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 (edited) Nie dokońca rozumiem ale zeby mieć normalna eMke Classica z metal body to trzeba dac te 1400-1500 zł z baterią i ładowarka. Tu masz za 710 zł z plastic body i paroma gorszymi czesciami (lufa, gumka HU no i ewentualnie sprezyna) Karabin kosztuje 550zł batka 110zł ładowarka za 35zł :język2: przejsciowka 15 zł przynajmiej ja tak kupiłem.... :killer: Wymiana gorszych częsci i zmiana body na metal to bedzie razem około 1200 zł Ale te 400 fps juz masz :twisted: :twisted: To moje zdanie ... P.S Wiem ze lepiej kupić odrazu CA za 1500 zł ale jak sie niema tyle kasy odrazu najlepszym rozwiązaniem jest kupić tego CA SL, a potem go tuningować POZDRO Edited February 24, 2008 by Typas Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 (edited) 400 fps to w classicu pożądnym to wymiana sprężyny na m120, bo reszta wytrzymuje. Zapomniałęm dodać że chodziło mi o używanego, bo takie emki stoją poniżej 1000 Ja bym sie zastanawiał czy faktycznie tylko kilka elementów jest gorszych. Czy czasami nie oszczędzili na reszcie, a my zwyczajnie tego nie zauwazylismy jeszcze. Edited February 24, 2008 by _Misza_ Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 Oczywiście, ze oszczędzili, przecież zębatki są całkiem inne. Silnik też. A, ze plastik body jednak przeszkadza to kolega sie przekona jak zahaczy o coś n ieco mocniej lufą. Ja bym kupił DBoysa z customs.pl i wyszzedłbym dużo lepiej niż kolega na tej SLce ale... Jak mawia moja mamusia "każda sroczka swój ogonek chwali" ;-) . Quote Link to post Share on other sites
MATRON Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 Powiem tylko tyle, moja M-ka z CA służy 4 lata bez poważnych awarji. Ostatnim jej mankamentem było poluzowanie się śruby dociskowej regulacji silnika. Przez cały okres wymieniona była tylko gumka i nic poza tym, ma wgięcie na body po moim upadku i gdyby to było tworzywo napewno nie wytrzymała by tego. Więc nie oszczędzał bym paru stówek na produkt który od niedawna jest na rynku i niewiadomo jak będzie się sprawował po roku, dwóch czy więcej. To jest moje skromne zdanie :-) . Quote Link to post Share on other sites
KaczorLsm Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 (edited) Jestem posiadaczem M15 CA w "dorosłej" wersji i muszę powiedzieć, że jestem zadowolony :) Jeśli chodzi o minusy to na pewno oznaczenia colta (albo raczej ich brak) i podobno słabe kable ale na stocku w żaden sposób tego nie odczułem. Emki znajomych działają latami bez awarii i nie ma z nimi żadnych problemów więc myślę, że jest to bardzo dobra propozycja na pierwszą replikę. Nie ulega łatwo uszkodzeniu nawet w "zdolnych" rękach. Jeśli z czasem zacznie przeszkadzać Ci brak oznaczeń możesz wymienić body chociaż IMO nie warto bo to od CA jest na prawdę bardzo dobrze wykonane. Ostatnio porównywałem kulturę pracy z betą od JG i różnica była powalająca. Gorąco polecam :D Edited February 26, 2008 by KaczorLsm Quote Link to post Share on other sites
pawlacz Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 Mam pytanie jaki kolmator najlepiej z Capri do tej emki dokupić?? Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 Jaki Ci się podoba i na jaki masz kasę. Quote Link to post Share on other sites
RicoDS Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 (edited) Plusy M15 CA ? + fullmetal + dobre części w GB + komora hup-up. Podobno lepsza od GP :mrgreen: + dobry stosunek Jakość/Cena - silnik :???: - cena :/ dopłacając 200 zł można dostać M4 G&P -/+ magazynek hi-cap. Dziwna jest moda, ale TM daje standardowo low-capy, a G&P mid-cap. A taka opcja by mi bardziej odpowiadała . PS zapomniałbym ;) Kolimator mam taki http://asgshop.pl/produkt.php?id=848. Fajnie wygląda z emką bez rączki transportowej. Edited May 31, 2008 by RicoDS Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts