LeszczAK47 Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 WITAM :) poszukuje sklepu z dużymi mundurami do ASG .. dla puszystych :P 185 w góre ... w razie spodni to 135 w pasie ... około 125-130 w klatce .. nie wie czy ktos nie sprzedaje takich rozmiarów :) prosze o pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
hamar Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Mundury do ASG to zazwyczaj oryginalne mundury wojskowe tak więc jeżeli w wojsku można znaleźć osoby o takiej posturze, w sklepach takze znajdziesz mundury o takich rozmiarach :) Quote Link to post Share on other sites
LeszczAK47 Posted February 19, 2008 Author Report Share Posted February 19, 2008 Ale czy znajde np. w jakims konkretnym sklepie ?? :) Quote Link to post Share on other sites
jackas Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Raczej nie znajdziesz w sklepach (też szukałem dużych, a raczej długich mundurów). Trzeba szukać na allegro. Quote Link to post Share on other sites
LeszczAK47 Posted February 19, 2008 Author Report Share Posted February 19, 2008 Tzn ja jutro jade do Demobilu u nas w Krośnie Odrzanskim ,..i tam podobno mają cos dużego po BundesWehr :) przynajmniej zobacze :) a na allegro szukam i szukam i cały czas mi obiecują ze cos sprowadzą :P xD Widac dla tęgich ASG to większy problem :P ale warto sie pomeczyc :) Jesli ktoś cos znajdzie to prosze o podanie linku :) z góry dziękuje Quote Link to post Share on other sites
hamar Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 CZęsto w sklepach możesz coś zamówić. Pojądą i przywiozą. Oczywiscie to może potrwać troszke... Quote Link to post Share on other sites
repmed Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 (edited) www.mundury-historyczne.pl - szyją na miarę, ale IIwś Edited February 29, 2008 by repmed Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 Kiedyś na allegro był BDU w rozmiarze XXXXXL/R (autentyk) ;) Quote Link to post Share on other sites
greenboy198 Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 tak... duże mundury??? ja mam kurde właśnie ten sam problem tyle że w drugą stronę xD tzn: wszystkie mundury które przymierzałem były na mnie za duże, nawet rozmiar xs (extra-small)!!! jak to możliwe???? nawet wypatrzyłem w bardzo dobrym stanie i w bardzo dobrej cene 150 zł bluza+spodnie+pokrowiec na hełm,nowy mundur us army UCP w tym samym rozmiarze i co???? czułem się jak kot w worku :/ dla sprotstowania dodam że mam 154cm wzrostu :-F :-F :-F i raczej więcej nie będę miał :-F :-F :-F Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted June 1, 2009 Report Share Posted June 1, 2009 Dobra rada. Popytaj na allegro ludzi, którzy sprzedają mundury. Ja zahaczyłem o użytkownika maw13, dałem mu wymiary (niedostępne na allegro). Właśnie przelałem kasę. Napiszę, jak otrzymam przesyłkę :D Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted June 10, 2009 Report Share Posted June 10, 2009 Trochę to trwało, bo nie podałem numeru telefonu :D Dziś dostałem przesyłkę i jestem zszokowany rozmiarem. Wszystko jest prawie idealne (kurtka troszkę za duża :D ), kurtka z demobilu, spodnie nowe. W kurtce jako bonus dostałem 2 oiro centy (znaczy Zwei Euro Cent) :D Podsumowując - warto pytać ludzi sprowadzających mundury, czasem mają większe rozmiary niż się może nam wydawać :D Quote Link to post Share on other sites
Baksiu Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 Na armyworld.pl są bardzo duże rozmiary. Ja taki kupiłem przez przypadek roz.20 :poddanie: musiałem zmienić Quote Link to post Share on other sites
odddevries Posted August 9, 2009 Report Share Posted August 9, 2009 polecam sklep commando są tam naprawde duze rozmiary z demobilu... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 21, 2009 Report Share Posted November 21, 2009 Green, dla mnie niemiecka jedynka jest w miare OK :D a też mam z tym problemy... (jednak nie aż tak znaczne bo DPMa na siebie jakoś dopadam :D) Quote Link to post Share on other sites
BlueStorm Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 dla tych co chcą duże rozmiary - nie lepiej schudnąć? :P a odnośnie tych mniejszych - można kupić nawet XL i dać krawcowej która za 50zł przerobi to na XXS Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 Nie, nie lepiej :-P... GunSmoke ma MARPATy praktycznie w kazdym rozmiarze - warto podpytac! Quote Link to post Share on other sites
Un4rm3D Posted November 30, 2009 Report Share Posted November 30, 2009 dla tych co chcą duże rozmiary - nie lepiej schudnąć? :P Nie, nie lepiej :-P... a ja wlasnie mysle ze lepiej, sam schudlem w rok jakies 11-12kg nie przechodzac na diete (troche mniej jedzenia troche wiecej ruchu) a co do niskich to mundury short (x short?) i krawiec najwyzejchyba ze kupicie z kims drugim "wielkim" na spole longa i jeden w spodnie a drugi w bluze (znany motyw ;)) Quote Link to post Share on other sites
Wojtek TEAM-B Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 popytaj handlarzy na Allegro, wielu wystawia tylko część z dostępnego towaru. Bundeshwera z tego co wiem robi umundurowanie szyte na wymiar. Sam miałem taki kombinezon :] w pasie blisko 140, w klacie też blisko 140cm na wzrost blisko 200cm. Po prostu gigant :) Szyty na wymiar. Trzeba szukać, dpm i flectarn da się znaleźć w tych rozmiarach. Najlepiej zrobisz jak napiszesz po sklepach i handlarzach z Allegro. Na 100% coś się znajdzie. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted March 19, 2010 Report Share Posted March 19, 2010 KLMK "rozmiar 3" jest bardzo duży. Niestety nie jestem w stanie podać konkretnych wymiarów, gdyż go obecnie nie posiadam. Mógłbyś zapytać sprzedawców na Allegro, który akurat taki egzemplarz sprzedają. Np. tutaj: http://www.allegro.pl/item960565421_kombin...cccp_afgan.html Quote Link to post Share on other sites
piotrek0002 Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 Jeśli chodzi o mundur to spróbuj helikona ;) rozmiary konkret, ja sam mam sporo wagi a xl na mnie dosłownie wisi jak worek ziemniaków Quote Link to post Share on other sites
ReNa Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 ma ktoś namiar na sklep w Krośnie Odrzańskim? Quote Link to post Share on other sites
Jodla Posted December 17, 2011 Report Share Posted December 17, 2011 (edited) Teren wytwórni płyt wiórowych, wjazd od strony Gubina. http://bundes.pl/ Edited December 17, 2011 by Jodla Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts