Damiano13 Posted July 13, 2012 Report Share Posted July 13, 2012 (edited) Nie wiem nie mierzyłem sugerowałem się bodajże opisem ascu w jednej z recenzji gdzie autor określił iż kable są właśnie takowe, repliki nie rozbierałem aby potwierdzić http://airsoft.szczecin.pl/2012/05/recenzja-gf25-sr25-z-ascu-od-gunfire/ Edited July 13, 2012 by Damiano13 Quote Link to post Share on other sites
trzyczternascie Posted July 14, 2012 Report Share Posted July 14, 2012 Witajcie,zadałem pytanie na szybkich pytaniach ale nie dostalem odpowiedzi,wiec zapytam tutaj:) Mam M4 LMT Defender 4 RIS,chcialbym sciagnac muszke,czy to nie spowoduje poluzowania frontu?czy muszka dociska front i go usztywnia czy nie jest z nim powiazana? Quote Link to post Share on other sites
Damiano13 Posted July 14, 2012 Report Share Posted July 14, 2012 Wyjmij muszkę to Ci front odpadnie :P, on jest na niej osadzony Quote Link to post Share on other sites
trzyczternascie Posted July 14, 2012 Report Share Posted July 14, 2012 (edited) Czyli taki dinks http://asgshop.pl/sk...ukt.php?id=2273 musi byc zamiast muszki? edit:literka Edited July 19, 2012 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted July 14, 2012 Report Share Posted July 14, 2012 (edited) Ten blok gazowy (znaczy atrapa) przyda Ci się jak będziesz chciał zamontować na replikę zestaw szyn, który nie siedzi w ustalaczach nakłdek lufy, czyli te tak zwane wolno pływające. Musisz dopytać się sklepu czy akurat ten będzie wspópłracował z RISem KWA. Jeżeli ten blok będzie trzymał przedni ustalacz (ta okrągła obsada, która trzyma RIS z przodu w tym samym miejscu, co usunieta podstwa muszki, to powinno być git... Edited July 14, 2012 by Ijet Quote Link to post Share on other sites
trzyczternascie Posted July 14, 2012 Report Share Posted July 14, 2012 (edited) Oo! Wielkie dzięki za info:) Edited July 19, 2012 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted July 17, 2012 Report Share Posted July 17, 2012 Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące "KWAczki". Czy przy stosowaniu aku DualSky 7,4 45C (Dzieki za jego polecenie Pioterk ^ ^) i puki co braku mosfetu nie będą mi się palić styki ? Quote Link to post Share on other sites
piotrekltk Posted July 17, 2012 Report Share Posted July 17, 2012 Bez przesady, ile lat mosfetów nie było i ludzie jechali na Tamiyach i bateriach 9,6v i więcej.. Co prawda LiPo ma większą efektywność niż NiMh, ale trooche pociągnie, nie dajmy się do tego stopnia zwariować nawałowi mosfetów w standardzie. Chociaż przyznam się sam, że na oryginalnych kablach replika leżała może z 2 dni. Quote Link to post Share on other sites
kasper20 Posted July 17, 2012 Report Share Posted July 17, 2012 Możesz sam to naprawić nie tracąc gwarancji. Wyjmij z komory element ustalający lufę (ten w kształcie półokręgu) i ustaw docisk dystansera na minimum. Potem wysuń lufę o kilka milimetrów i wciśnij z powrotem (nie zawsze zadziała to za pierwszym razem). Jak to nie pomoże to odwróć komorę do góry nogami i wyjmij lufę i popraw gumkę. To nic trudnego, a szkoda kasy na serwis. Tak mogę, ale asgshop zrobi mi to za darmo, i jeszcze zapłaci za przesyłkę więc po co robić to samemu. Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted July 18, 2012 Report Share Posted July 18, 2012 (edited) Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące "KWAczki". Czy przy stosowaniu aku DualSky 7,4 45C (Dzieki za jego polecenie Pioterk ^ ^) i puki co braku mosfetu nie będą mi się palić styki ? Fakt, że wymieniłem kable i wtyki (na deansy), ale na batce 7,4 v, 2700 mAh i 30 C, trzeci rok idzie na zwykłych stykach i jak na razie żadnych problemów "w tym depatamencie". Edited July 18, 2012 by Ijet Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted July 18, 2012 Report Share Posted July 18, 2012 Moja KWAczka już doszła, oraz Li-pol również. Wszystko po prostu cud, miód i maliny. Dziękuje w pomocy przy wybraniu li-pola. Rzeczywiście ten DualSky siedzi pod deklem jak by specjalnie go to tej M'ki robili - nie za ciasno i nie lata w kolbie. Tylko męczy mnie jedna rzecz, a mianowicie szczerbinka. Przeczytałem, że po jej usunięciu cały front się luzuje (ona go trzyma). W takim razie czym można szczerbinkę zastąpić, aby nic nie przeszkadzało w widoku przez koli - Tak wiem nie powinno przeszkadzać, bo celuje się obuocznie, ale w niektórych sytuacjach jest to uciążliwe. Quote Link to post Share on other sites
BlackShaman Posted July 18, 2012 Report Share Posted July 18, 2012 Poprawka.Szczerbinka jest od strony kolby.RIS trzyma natomiast muszka :] Kilka postów wyżej podano link do ASGShopu z zamiennikiem by pozbyć sie muszki. Jednak weług Mnie jest to zbyteczny zabieg i nie warty tej kasy. Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted July 18, 2012 Report Share Posted July 18, 2012 No właśnie, o muszkę mi chodziło :icon_razz: Co do tego bloku z asgshop to tanie mnie wyszło by kupienie używaniej muszki i upiłowanie górnej części. Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Vilreen Posted July 18, 2012 Report Share Posted July 18, 2012 Ja zdejmowałem A-post w moim KWA, by założyć chińską muszkę ala' Vltor. Po zdjęciu muszki (wraz z imitacją rurki gazowej) front pozostawał na swoim miejcu, bo ten metalowy krążek na którym jest mocowany od przodu wydaje się być niezależny od muszki. Przynajmniej u mnie siedział solidnie. Ale może być na wcisk, więc polecam samemu sprawdzić jak to wygląda. Zdjęcie muszki to kwestia wybicia 2 pinów o ile mnie pamięć nie myli. Quote Link to post Share on other sites
Damiano13 Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 Ponawiam pytanie czy komuś udało się zdjąć delta ring z korpusu w replikach GX2? Ja zdążyłem ułamaćklucz do delty. Natomiast fora zagraniczne nienapawają optymizmem http://i163.photobucket.com/albums/t298/lelandshanle/HPIM0943.jpg http://home.comcast.net/~wcstolz/pwpimages/KWAM16BR.jpg Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 Odkręcałem. Palnik, chwila nad nim, bez pierdnięcia poszło. Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 Jak już pisałem wcześniej. Stop korpusu eMek KWA może i sam się nie kruszy, ale do wytrzymałych nie należy, zatem uważajcie z rozwiązaniami siłowymi. Quote Link to post Share on other sites
Damiano13 Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 (edited) Może lutownica gazowa lepiej zaaplikuje mu temperaturkę. Czym odkręcałeś? Pisownia! Edited July 19, 2012 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 19, 2012 Report Share Posted July 19, 2012 Kluczem do deltów elementa. Czym wygodniej, ja to robiłem równocześnie gotując ziemniaki na obiad. Quote Link to post Share on other sites
kasper20 Posted July 20, 2012 Report Share Posted July 20, 2012 Witam czy ma ktoś problemy z podawaniem kulek na magazynkach typu low-cap w standardowej M4A1 Lub krótszej w połączeniu z gumką systemy? Złe podawanie objawia się, że kulki nie zatrzymują się na kołnierzu gumki tylko wpadają do lufy? Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted July 20, 2012 Report Share Posted July 20, 2012 Masz źle założoną gumkę albo rozciągnąłeś ją. Zakładałem już kilka tych gumek do KWA i nigdy nie było problemu. Quote Link to post Share on other sites
kasper20 Posted July 20, 2012 Report Share Posted July 20, 2012 Sprawa jest inna miałem źle założoną gumkę przez ASGshop, więc wysłałem na gwarancję po ich namowach. Dzisiaj koleś do mnie dzwoni i mówi, że była źle założona więc poprawił ale problem nadal jest, i że już dysze wymieniał i cuda niewidy. W rozmowie mówi też, że próbował w innej i efekt ten sam ( w co nie chce mi się wierzyć bo przeczytałem cały ten wątek i nikt nie miał czegoś takiego). I mówi, że może to winna kabli które biegną przy komorze HU przez co jest bardziej dociśnięta. Według mnie nie ma to znaczenia ponieważ czy dół komory mniej lub bardziej wchodzi jak by to powiedzieć w magazynek, to jego sprężyna pcha kulki do komory z tą samą nie zmienną siłą, która spada wraz z ubywaniem kulek. Rozmowa skończyła się tym, że on nad tym popracuje ale, że producent daje hi-capa i on podaje prawidłowo. Chce by wypowiedziały się osoby które mają emki KWA z kablami na przód, bym miał podstawę jak by chcieli mi wcisnąć kit, że kwa już tak ma i low-capy (wszystkie nie jednej firmy) po prostu nie są kompatybilne. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted July 20, 2012 Report Share Posted July 20, 2012 Jeśli jest w 100% pewien że gumka jest dobrze założona niech sprawdzi czy anty reversal dobrze zatrzymuje zębatki i dysza nie chodzi przód-tył, przez co wpycha po dwie kulki do komory. Quote Link to post Share on other sites
kasper20 Posted July 20, 2012 Report Share Posted July 20, 2012 Spoko wszystkie pomysły mile widziane napiszę im dzisiaj email może to pomoże:) Zasadniczo mam nie fart do ASG co nie kupię, nie ważne markowe czy chińskie zawsze coś nie tak:/ Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 20, 2012 Report Share Posted July 20, 2012 Sprawa jest inna miałem źle założoną gumkę przez ASGshop Potwierdzam to co mówi Pan z ASGshopu. Są jaja z wersjami z kablami na przodzie. Potrafią wymienione albo źle ułożone podnosić cała komorę psując podawanie i FPS. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts