siemionman Posted February 27, 2008 Report Share Posted February 27, 2008 (edited) Przeszukałem Forum ale nie znalazłem żadnych informacji o goglach GX-1000. Tym razem Chińczycy zaatakowali imitacją Bolle X800. Już jakiś czas temu pojawiły się na Gunfire.pl teraz Krakman je sprzedaje za 99 pln. W necie znalazłem dokładnie to samo za 20 baksów i za 40 euro. Czy miał ktoś z nimi styczność? Edited February 27, 2008 by siemionman Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted February 27, 2008 Report Share Posted February 27, 2008 Znajomy ostatnio kupił. Nadal ma oczy. Quote Link to post Share on other sites
siemionman Posted February 28, 2008 Author Report Share Posted February 28, 2008 Znajomy ostatnio kupił. Nadal ma oczy. To byłby pierwszy przypadek, jak ktoś kupił gogle i wskutek tego stracił oczy... :wink: Quote Link to post Share on other sites
Kotylion Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 Miałem okazje przymierzyć je w sklepie. Momentalnie zaparowały co skutecznie mnie do nich zraziło. Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted March 1, 2008 Report Share Posted March 1, 2008 A parowanie to jakiś problem? :roll: Kupujesz szampon Bambi czy jak się to tam zwie i po sprawie :roll: Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted March 1, 2008 Report Share Posted March 1, 2008 Mam te gogle. Na pierwszy rzut oka wszystko OK. Dmuchałem na nie i nie parowały. Więcej po strzelance. Quote Link to post Share on other sites
Miszkos Posted March 2, 2008 Report Share Posted March 2, 2008 Ja bym jednak nie zaufał takiej podróbce...oko nie szczypiorek-nie wyrośnie drugi raz. Quote Link to post Share on other sites
wassabi Posted March 2, 2008 Report Share Posted March 2, 2008 A dałoby rade zmienić szybkę na oryginalną od Bolle? Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted March 2, 2008 Report Share Posted March 2, 2008 Porównywałem i dało by radę, co najwyżej drobna przeróbka, lecz tylko teoretyzuję. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 (edited) Ok dziś przetestowałem te gogle. Ogólnie to wieeeelki plus. Po bieganiu po górkach byłem tak spocony, że pot lał mi się po twarzy, a gogle nie zaparowały. Wykonanie 8,5/10. Jedyne co wkurza to troszkę za twarda gumka, ta która przylega do twarzy. Ogólnie to polecam. Edited March 3, 2008 by Majkel86 Quote Link to post Share on other sites
Miszkos Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 A zobacz jak sie spisują wytrzymałościowo. Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 Majkel masz okazję je przestrzelać jakąś silną repliką (ok.500fps) ? Quote Link to post Share on other sites
lesiulodz Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 Właśnie najważniejsze, jak to ejst z ich wytrzymałością? Nie parowały bo użyłeś szamponu czy coś ? Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 Mam tylko 400fps. Trzeba napisać do sklepu np. Taiwangun, czy Gunfire żeby przestrzelili. Szamponu, mydła, pianki, krowiego kału czy wywaru z bratków nie używałem - nie wierzę w te metody. Po prostu nie parowały. Zaczęły troszkę zachodzić ale nie parą tylko wodą. Quote Link to post Share on other sites
Miszkos Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 Pewnie są fabrycznie jakimś anti-fogiem pryśnięte. Kilka pierwszych strzelanek i się ta powłoka zetrze i wszystko wróci do normalności :} Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 Pewnie są fabrycznie jakimś anti-fogiem pryśnięte. Kilka pierwszych strzelanek i się ta powłoka zetrze i wszystko wróci do normalności :} Hmmm nie ma co, prorok :roll: Quote Link to post Share on other sites
Miszkos Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 no bo nie wierze w to, żeby chińska podróbka markowych gogli była spryskana jakimś dobrym anti-fogiem.... Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 Jaki jest główny powód nieparowania gogli Bolle X800?: a) mają szybki smarowane remą-krem-bonżur b) mają taką konstrukcję jaką mają Jaki jest główny powód nieparowania podróby gogli Bolle X800?: a) mają szybki wysmarowane chińskim taotao b) mają konstrukcję taką jak mają Bolle X800 Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 Kwestie swojej wiary zostaw dla siebie. Gdybac to sobie mozna. Poza tym przyznaje racje poprzednikowi, bolle x800 nie paruja min przez swoja konstrukcje, a ta kopia jest skonstruowana podobnie. Trzeba poczekac na opinie uzytkownikow. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Miszkos Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 ok, ok, ok, poczekamy zobaczymy jak to z nimi będzie :] Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 Mój kolega posiada oryginalne x800 i stwierdził, że kopie mają minimalnie szersze szczeliny na dole, co jeśli okazało by się prawdą nie ukrywam, że było by plusem. Ktoś może porównać? Quote Link to post Share on other sites
Miszkos Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 plus-lepsza cyrkulacja powietrza minus-więcej różnego rodzaju ciał stałych/ciekłych może się dostać między szybkę a oko. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 A w okularach nie może? Naprawdę złote myśli sypiesz w temacie :wink: Quote Link to post Share on other sites
Miszkos Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 a czy ja napisałem, że nie może? Napisałem tylko, że im większe szpary między obudową a szybą tym większe niebezpieczeństwo, że coś nam jednak bokiem do oka wpadnie, więc to taki wielki plus nie jest bo jest też i tego minus-to chyba logiczne ? Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted March 4, 2008 Report Share Posted March 4, 2008 Sprawdziłem czy kulki przejdą przez te szpary - nie przechodzą, więc uznaje to za plus. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts