szymcio Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 Witam:) Czy magazynki od M14 wchodzą i "ładnie"( no wiecie o co chodzi :) ) leżą w ładownicach od M16? Jeśli nie to gdzie żołnierz nosi całe inne wyposażenie(granaty itp.), bo nigdzie nie widzę kamizelek taktycznych z ładownicami do M14? Jak to jest? pozdrawiam:) Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 (edited) Zależy o jakiej ładownicy do M16 mówisz. Edited March 18, 2008 by AirBorne Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 magi do m14 nie wchodzą do ładownic molle pod m16 - sa specjalne dedykowane pod m14 Natomiast do ładownic allice (na 3 magi od m16) wchodza ładnie 2 szt w poprzek Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 Właśnie - w poprzek. Ja mam ładownice Allice i magi od M14. Ktoś na tym forum powiedział że będą siedzieć luźno i łatwo się będzie je wyjmować.. Przyrzekam że jak zobaczę to zabiję.. Jedynie jak wchodzą to właśnie w poprzek. Quote Link to post Share on other sites
Rumun Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 Jeśli chodzi np o ładownice w kamizelce ETLBV to magazynki do M14 wejdą tylko do ładownic górnych (podwójnych na M16) do dolnych (pojedynczych) już sie nie mieszczą. Orientuje się ktoś może czy do TEJ ladownicy wejdą magi do M14? Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 Co to jest ALLICE? Zaś w temacie - poszukajcie sobie ładownic z systemu SPEAR ELCS. W komplecie były dwie potrójne ładownice na magazynki do M14. Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 Ja wsadziłem 3 magazynki do ALICE i działało. Jak na spodzie ładownicy były upchane worki i magi siedziały wyżej to nawet dało radę je dobyć. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 (edited) U mnie w podwójnej ładownicy do M16 molle wszedł jeden magazynek od m14. Ładownice wyprodukowano w CHRLu :P @shd nie lepiej w tej cenie zamówić w miwo miitary panel udowy+2xpodwójna ładownica do m14 ? wyjdzie porównywalnie, ale za to jakość lepsza. Edited March 23, 2008 by johny89 Quote Link to post Share on other sites
Rumun Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 U mnie w podwójnej ładownicy do M16 molle wszedł jeden magazynek od m14. Ładownice wyprodukowano w CHRLu :P @shd nie lepiej w tej cenie zamówić w miwo miitary panel udowy+2xpodwójna ładownica do m14 ? wyjdzie porównywalnie, ale za to jakość lepsza. W sumie lepiej. Szukałem raczej pojedynczych a nie podwójnych. Ofertę miwo też przeglądałem i rozważałem opcję, którą proponujesz. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted March 23, 2008 Report Share Posted March 23, 2008 Oni często na rękę idą. Jeśli przedstawisz im swój pomysł to być może go zrealizują. Wystarczy napisać :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts