Jarhead1991 Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 Potrzebuje wypodkładkować zebatki w moim GB G&P.Kiedys widzialem link na WMASG do strony jak to sie robi ale nie moge tego znalezc.Moze ktos mi to wytlumaczyc jak to sie robi(łopatologicznie) albo na forum albo na PW i na gg 6077371. Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted March 18, 2008 Report Share Posted March 18, 2008 (edited) Wpisz w szukajce "podkładkowanie", OLO w jednym z tematów krótko, zwięźle i zrozumiale opisał jak to zrobić. Edited March 18, 2008 by Maciek1 Quote Link to post Share on other sites
biolon Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 Gdzieś też był link do angielskiej strony gdzie ładnie opisano jak podkładkować - nie trzeba znać angielskiego - rysunek był przejrzysty. Niestety kolego nie mam linka a o tej godzinie szukać nie będę ;-) Quote Link to post Share on other sites
WaSiK Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 http://www.858airsoft.com/upgrades/shim.html HF :-P Quote Link to post Share on other sites
Jarhead1991 Posted March 19, 2008 Author Report Share Posted March 19, 2008 AAAA zapomnialem dodac.Jaka moze byc przyczyna zrywania tlokow miedzy pierwszym a drugim zebem.Zniszczylem juz 2 tloki stock G&P i jeden CA wzmocniony.JA mysle ze podkladkowanie mam zle.Co wy o tym myslicie??????? Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 Podkładkowanie reguluje wysokość tzn. dystans zębów między sobą , a nie ich odległość. Zryanie zębów na tłoku to zupełnie co innego niż ustawienie odległości miedzyzębych na zębatkach GB. Quote Link to post Share on other sites
Jarhead1991 Posted March 20, 2008 Author Report Share Posted March 20, 2008 To jak ten problem z tlokiem rozwiazac??? Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted March 21, 2008 Report Share Posted March 21, 2008 (edited) A co masz w tym karabinku ? Jak wyglądają uszkodzenia tłoka, gdzie sie zrywa? Najlepiej zdjęcie. Może zwyczajnie jedziesz na m130 , albo wystrzelisz dużo na batce 12v.... za mało info podajesz. Co do podkłądkowania... po prostu skręcasz gearbox'a z pojedynczą zębatką w środku i patrzysz czy działa, jeśli tak to następną. Nie widze wielkiej filozofii, ani sensu żeby to w rozprawy jakieś większe zamieniać. Edited March 21, 2008 by _Misza_ Quote Link to post Share on other sites
Jarhead1991 Posted March 21, 2008 Author Report Share Posted March 21, 2008 Jest to stock w srodu.Tlok wylamuje sie miedzy pierwszym na drugim zebem. Quote Link to post Share on other sites
Jarhead1991 Posted March 22, 2008 Author Report Share Posted March 22, 2008 To nikt nie wiem jak temu zaradzic?????? Quote Link to post Share on other sites
Crusher Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 To nikt nie wiem jak temu zaradzic?????? A jaką masz batke? Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Tłok za mało wystaje z cylindra. Podklej jakąś małą podkładkę na głowice tłoka. Quote Link to post Share on other sites
Jarhead1991 Posted March 25, 2008 Author Report Share Posted March 25, 2008 Jakiej mnie wiecej grubosci ta podkladke dac???Mam lozyskawano glowice tloka HurricanE,I ta podkladke dac miedzy glowice a czolo tloka i skrecic wszystko razem??? Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 I ta podkladke dac miedzy glowice a czolo tloka i skrecic wszystko razem??? Wtedy jeśli podkładka będzie za gruba może się nie skręcic prawidłowo głowica. Te zęby są zrywane dlatego, że jest za duży luz między pierwszym zębem zębatki tłokowej, a pierwszym zębem tłoka. To jakiej grubości ma byc ta podkładka to jest twoja indywidualna sprawa, dopasuj ją tak żeby ząb tłoka i zębatki przylegał idealnie. http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1675 Jeśli masz coś takiego to daj taką w miare cienką podkładkę pomiędzy to srebrne, a dziurki w głowicy, drugą poza tymi dziurkami. Wytnij to najlepiej z jakiejś cienkiej gumy i sklej na kropelke. Tylko przed sklejeniem dobrze dopasuj tą podkładkę, bo jak skleisz i nie będzie pasowac to dupa. Quote Link to post Share on other sites
Herki Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 Mam problem z Wzmocnionym Tłokiem Prometheusa a dokładnie z jednym pierwszym zębem tym który jako pierwszy zostaje naciągany przez zebatkę (prometeusa )... Strasznie jest przytarty tak że z niego za dużo nie zostało, tylko ten jeden reszta jest OK. Czy jest to błąd przy składaniu...?a może za mocny silnik (Systema Magnum)? naciąga on sprężynę m150 (guardera). Chciałbym zakupić nowy i nie chciałbym aby znów sie tak szybko wykorzystał (około 3000 kulek na semi, 100 na auto). A może są jakieś bardziej żywotne?? Quote Link to post Share on other sites
Crusher Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 To kup naprawde świetny tłok Deep Fire z tytanową powłoką na zębach. http://asgshop.pl/produkt.php?id=2346 O ile się nie mylę to chyba najlepszy tłok. btw. co to ma wspólnego z podkładkowaniem zębatek w G&P ? Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 Herki nie umiesz czytac? Tyle się naprodukowałem pisząc poprzednie posty a ty ich nawet nie przeczytasz. Problem, który starałem się rozwiązac wyżej dotyczy także ciebie. Tłok za mało wystaje z cylindra! Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted March 28, 2008 Report Share Posted March 28, 2008 Poza tym jeśli zjadło tłok, to ja bym radził pierwej znaleźć przyczynę, zanim zapakujesz DF ze stalowymi zębami krytymi tytanem. Już raz widziałem zębatkę zjedzoną przez tłok co miał za twarde zęby. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 12, 2008 Report Share Posted April 12, 2008 A z ciekawości tyle się produkujecie a wiadomo choć o jakie GB chodzi? Czy v.2? czy może v.7 np? Quote Link to post Share on other sites
mant3z Posted April 12, 2008 Report Share Posted April 12, 2008 GearBox v2 (rozbieranie i składanie) http://www.mechbox.com/site/mechbox-upgrad...rade-video.html GearBox v3 (rozbieranie i składanie) http://www.mechbox.com/site/mechbox-upgrad...rade-video.html Jak działa GB (animacja flash): http://www.mechbox.com/site/mechbox/the-me...hbox-works.html Obejrzeć, najlepiej na bieżąco podczas grzebania. Ustawić zębatki tak jak na zdj. ostatniego linku. Składać zgodnie z tym co widać. Na podkładkowanie nie ma przepisu, masz tak robić by nie było tarcia co za tym idzie nie ma być za ciasno. Zębatka która wprawia tłok w ruch musi/powinna całą swoją szerokością to robić. Zresztą wszystko jest na filmach. Ja obejrzałem z 20 razy zanim dokonałem pierwszej w życiu rozbiórki i jakoś *tfu* *tfu* działa i zębów nie łamię. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts