stress Posted March 20, 2008 Report Share Posted March 20, 2008 (edited) Witam serdecznie, ja chciałbym przypomniec o zasadach bezpieczeństwa, w tym przypadku o limicie CQB, poniżej zamieszczę zdjęcie jak wygląda 'oberwanie' kulką z 1,5m z 400fps, wbiła się pod skórę i tak została. Nigdy jeszcze nie miałem tak wielkiego pryszcza... 6mm...;) http://img329.imageshack.us/my.php?image=fota141an9.jpg http://img329.imageshack.us/my.php?image=fota142dh5.jpg I moja uwaga noście google, bo gdyby to było na gołe oko to już możecie grac pirata w filmie. (Hey yo Mod, mam catalysta włączonego, i tam nie działa "c"... Nie kar"c" mnie za to prosze.;)) Edited March 20, 2008 by stress Link to post Share on other sites
Regdorn Posted March 20, 2008 Report Share Posted March 20, 2008 Ciesz się, że broda, a nie ząb ;) Czy to CQB, czy co innego, czy to 400 fps, czy 300 fps, obojętne. ZAWSZE! Powinno się patrzyć do kogo się strzela i jak! Emocje na wodzy i kontrolować ogień. No i najważniejsze, to nie prawdziwa walka, tylko zabawa/trening z KOLEGAMI (i koleżankami :D). Link to post Share on other sites
Wolf Posted March 20, 2008 Report Share Posted March 20, 2008 CQB nie potrzebne, straciłem zęba z ogległości około 10m po celnym pojedynczym strzale ze stockowej classicowskiej eMki. Reszta to już tylko odpowiedzialność graczy i ich zdrowy rozsądek. Link to post Share on other sites
0L0 Posted March 20, 2008 Report Share Posted March 20, 2008 Ko do cholery z niecałych 2m strzela w głowę :strach: Na miłośc boską... Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć tylko tyle - to musiało być dużo więcej niż 400fps. Obrywałem z tylu w nieosłonięte ciało z niewielkich odległości i nigdy tak drastycznych efektów nie odczułem :roll: Link to post Share on other sites
konradd Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Nie wiem czemu, ale jest mania na coraz więcej FPSów. Z czego to wynika? Czy + do lansu, czy + do lepszego samopoczucia, czy + do poważania wśród coraz młodszej braci ASG? Link to post Share on other sites
MATRON Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 (edited) A może ze strachu by nie zbliżać się do przeciwnika i trafiać go poza zasięgiem stockowych replik, być może w ten sposób uzupełniają braki w wyszkoleniu. Nigdy nie byłem zwolennikiem tuningów mocowych replik ale standardem jest 400-450 fps. Możliwe że za jakiś czas będziemy zmuszeni biegaś w maskach na mordkach. Edited March 22, 2008 by MATRON Link to post Share on other sites
thor_ Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Nie ma sensu kolejny raz rozwodzić się nad sensem tuningu "mocowego" replik. Dlaczego? Po pierwsze w nieodpowiedzialnych rękach nawet mój stockowy ICS ze swoimi 300-330 fpsami może zrobić kuku. Po drugie skoro chińczycy produkują coraz mocniejsze repliki w stocku to nie ma co się dziwić, że dzieciaki zaczynają od 400-450 fpsów a potem to już tylko moze być "więcej" Z drugiej strony jak ktoś myśli to nie widzę problemu żeby miał replikę i pod 1000 fpsów. Ja na pewno nie zrezygnuję ze swojej snajperki mimo że finalnie będzie miała duuużo powyżej "rozsądnych" granic prędkości wylotowej. Ale na pewno nie będę z tego strzelał do celu odległego o 20-30 metrów. (No chyba że się cel ładnie wypnie tylną częścią ciała ;) ) Moc repliki nie ma nic do rzeczy jeżeli nie jest się pewnym ludzi z którymi się bawimy. Oczywiście na dużych imprezach nigdy nie wiemy z kim się bawimy więc ryzyko urazów wzrasta. Ale to z kolei jest kwestia podejmowania jakiegoś ryzyka przez ludzi bawiących się w taki a nie inny sposób. Jak ktoś się obawia to nie jedzie na impreze na 200 i więcej osób. Tyle. Rozsądek ponad wszystkie limity w tym konkretnym przypadku. Link to post Share on other sites
djbury Posted April 5, 2008 Report Share Posted April 5, 2008 (edited) Powyższy temat powinien byc potraktowany całkiem poważnie. Coraz wiecej osób podkręca swoje repliki do 450 i w górę. Rozumiem, że niektóre rzeczy , sytuacje , lub okoliczności zmuszają nas do Zwiększania liości FPS w replikach. Lecz jak czytam na forum WM , ze jakaś osoba chce podkręcić replike do 680 FPS , to mnie skręca. Najlepsze jest w tym ze 14-16 latki sie bawią replikami po 500 FPS. Oto meritum mojej wypowiedzi http://img183.imageshack.us/my.php?image=fota142ou7.jpg Ze osoby które posiadają repliki o WYSOKIM FPS , pchają sie do budynków , które kompletnie sie do tego nie nadają , zdjęcie przedstawia kolegę który dostał z odległości 1.5 metra w twarz , z repliki która posiadała 400 FPS. Nie jest to pierwszy przypadek tego typu, że osoby Niekompetentne posiadają repliki o dużej ilości FPS. Większość z nich ma po 15-16 lat , bo dostali na urodziny dobra replike , lecz nie potrafią się z nią obchodzić. Jesto Apel , o rozwage względem Ochorny ludzi którzy jadą na Manerwy postrzelać , dla zabawy, a nie żeby trafic kogoś na siłę , i pokazać jaką sie ma replike. Dziękuje Wiem o Innym Podobnym temacie , lecz to nie ma nic związanego z nim . !!! Edited April 5, 2008 by djbury Link to post Share on other sites
Minion Posted April 5, 2008 Report Share Posted April 5, 2008 Apel słuszny. Osoba która z tak bliska szczeliła do Twojego kumpla, dostała stosowną nauczkę? Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 5, 2008 Report Share Posted April 5, 2008 Ludzie piszcie po polsku bo nawet tak "poważne" posty straszą i zniechęcają do zapoznania się z ich treścią. A co do samego problemu, nie widzę sensu o tym pisać co jakiś czas, bo i tak nic to nie da. Odkąd istnieje ersoft zdarzają się takie czy inne wypadki i o dziwo często z replik o mocach poniżej 350 fpsów leciały zęby i zostawały dość solidne ślady łącznie z rozcięciami. Link to post Share on other sites
Wolf Posted April 5, 2008 Report Share Posted April 5, 2008 A co do samego problemu, nie widzę sensu o tym pisać co jakiś czas, bo i tak nic to nie da. Odkąd istnieje ersoft zdarzają się takie czy inne wypadki i o dziwo często z replik o mocach poniżej 350 fpsów leciały zęby i zostawały dość solidne ślady łącznie z rozcięciami. Temat powraca jak bumerang i kolega Thor ma całkowitą racje. Link to post Share on other sites
Recommended Posts