Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G36 CA i SP110 Guardera

Recommended Posts

Rozłożyłem GB nie ruszając niczego w środku, zmieniłem springa, złożyłem. Kupiłem do tego nowe baterie, 9.6V G&P. Naładowaną baterię podłączam do repliki. Ale zaskakująco szybko pada, ok. 500 kulek przy czym przy końcu mocno kable się nagrzewają. Co źle zrobiłem? Bo chyba coś źle zrobiłem. :>

• 2 weeks later...
Sprawdź styki, jeśli to możliwe wymień poprostu okablowanie. Podobno pomaga, stockowe kabelki są marne.

Marne? Na m110 i batce 9,6 intellecta 1400mah ROF jest więcej niż wspaniały, a batka bez problemu ciągnie ok 8 hi-capów.

G-36 też jest z CA.

Jeśli przewody wtwarzają ciepło to znaczy że gdzieś między batką, a silnikiem jest coś co stawia duży opór. To raczej napewno styki, a może miejsce gdzie kabelki są połączone z silnikiem? A może sam silnik jest popsuty? Na kablach izolacja w żadnym miejscu nie jest urwana?

Do G36 lepiej nie montowac przewodów o przekrojach większych od 1mm (w chwycie pistolewotym jest bardzo ciasno i może być problem z włożeniem).

Przy wymianie 2 sprawy:

1. wywalić wtyczkę między gearboxem a lufą (zrobić jednolity przewód).

2. wywalić bezpiecznik.

Mam właśnie 1mm, pociągnięte po calości. Wtyczka została zlikwidowana tak samo jak bezpiecznik. Po wymienie kabli wywaliłem ostatnio na 1 batce 1k kulek. Pociągneła by więcej, ale była po 1 formatowaniu.

• 4 weeks later...

Jak tyś tam poldeck wpakował takie kabliska ?? ja dzisiaj sie męczyłem z 1,5/2 tylko ze w sylikonowej izolacji i nic z tego :/. wszytko Ok ale do chwytu nie było mowy żeby je wcisnąć :). pomysł z obdarcia ich z izolacji jest zatem jakimś rozwiązaniem. może lepiej włożyć do środka mosfeta i dało by to podobny efekt ??

Hmmm... I znow problem. Kable zaczeły się grzać, na bezpieczniku potwornie, prawie parzy, baterie też się rozgrzewa nienaturalnie. Musze mieć gdzieś opór na układzie. Już sam nie wiem co jest. Jestem o krok od wysłania tego gdzieś gdzie to zrobią mi za pieniązki. Kolejna strzelanka ominięta.

Poległęm i skapitulowałem. Rozwaliłem kostkę stykową, gable nadal się grzeją, są opory na układzie. Podkładkowałem, smarowałem. Nie mam już pojęcia. Wysyłam w poniedzialek na serwis. :>

• 1 month later...

AnR, załóż mosfeta i miej spokój. :-P Na dłuższą metę taniej wyjdzie, niż ciągle naprawiać.

A ja w moim G36 mam kable 2,5mm bez żadnych cyrków z izolacją. Trzeba tylko umiejętnie je rozmieścić (jeden z jednej strony silnika, drugi z drugiej - inaczej GB robi się przekrzywiony względem chwytu pistoletowego i nie da się tego złożyć do kupy). Na dniach będę to rozkładał, więc mogę dać jakieś foty. Chodzi dość szybko na m145 i 9,6V 1400mAh.

• 1 month later...

Jak ci sie składa gearbox ? Ładnie sie schodzi czy trzeba go dociągać śrubkami ?

Sprężyna to na pewno 110 ? ;)

Sprawdź czy kable nie są strzaskane, czy luty żadne nie dotykają obudowy gearbox'a. Wymień wtyczke na t-connector, zlikwiduj bezpiecznik, tak jak mówił OLO wywal wtyczke przy body. Ew. sprawdź silnik ?

Weź troche smaru, ŁT-43 do łożysk w małej ilości też da rade. Sprawdź te podkładki, może zębatki za ciężko chodzą.