Catch22 Posted June 8, 2010 Report Share Posted June 8, 2010 http://www.allegro.pl/item1065757543_pleca...dr.html#gallery - hmm ładny, a cena znowu nie jest jakaś zaporowa. Powyżej 600 zł to już przesada. Ten model miałeś na myśli, prawda? Trochę rozsądkiem nasuwa mi się samobójcze pytanie "czy nie ma nic tańszego?", lecz firma mówi sama za siebie. ;-) Postaram się uzbierać. EDIT: Brać wersję z Cordury 500D? Obecnie większość znajomych używa Camelbaków - BFMów, Motherlode ( starych i nowych) i Trizipów. Genralnie są to naprawde jedne z lepszych plecaków na rynku i można dzięki nim po prostu olać większość dywagacji pod tytułem "co jest lepsze". Sam używam Mothelode nowego z serii 500 - nadal mam AIII Eagle i Multi Mission Packa LBT, ale zeszły one właściwie do rezerwy. Szczerze polecam też Camelbaka - a zwłaszcza TriZipa ze względu i na nieszablonową konstrukcję rodem z Mystery Ranch i bardzo dobry system nośny. Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted June 8, 2010 Report Share Posted June 8, 2010 i TUTAJ recenjza w/w CamelBak TriZip'a :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 Okej, dziękuję wszystkim za pomoc. Zdecyduję się jednak na motherlode. Jego konstrukcja bardziej mi pasuje, TriZip będzie wyglądał jak mała kopia mojej 75. ;-) Czołem! Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 Motherlode'a (w starej wersji, z Cordury 1000D, ale już z PALSami) używam od 2005 roku i oceniam go bardzo dobrze. Za jedyny mankament starej wersji uznaję wewnętrzną stronę szelek wykonaną ze śliskiego nylonu - uwielbia zjeżdżać przy noszeniu z oporządzeniem, szczególnie jak ktoś lubi nosić plecak nieco opuszczony. Ale poza tym, plecak nie do za... ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 Jeszcze jedno: mógłby ktoś wstawić porównanie jakiegokolwiek plecaka firmy Camelbak w kolorze Foliage Green obok Cordury Oliv? Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 Uploaded with ImageShack.us Prosz... Coyote LBT, Olive Camelbaka, Olive Green Eagle i Foliage Green Camelbaka - jako kamuflaż kolor jest słaby, natomiast jako plecak miejski - bardzo dobry, nie brudzi się, nie rzuca się w oczy, w krzyczy "jestem strasznym militarzystą i zaraz was powyszczelam!". *) to ostatnie zależy oczywiście też od reszy ubioru delikwenta. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 Camelbak ma fajny CB. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 Mój miałby zastosowanie mieszane - od miasta, przez szkolenia, po góry. Niestety CB średnio podchodzi pod Panterę ( Strzelec niestety ogranicza, ale coś za coś ), a ten FG wygląda niezbyt dobrze. Jednak jeżeli mam wybierać to co lepsze: CB czy FG? PS Później jakiś mod musi to wyczyścić, bo od plecaków jesteśmy dosyć daleko. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 Super mi kiedyś mówił że nie ma w strzelcu ograniczenia jakiego koloru ma być oporzadzenie. Serio CB ładnejszy a ten camelbaka jest dość ciemny wiec nie bedzie walić po oczach. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 (edited) [...] Wracając do tematu - problem rozwiązany. Wezmę to CB i po sprawie. Nad plecakami się jeszcze zastanowię, ale skoro TriZip ma taki dobry system nośny, to myślę że warto poczekać z miesiąc i dozbierać. Wszystkim bardzo dziękuję za pomoc w tym jakże trudnym wyborze... ;-) Jeżeli mod zechce, to niech usunie ten OT, jeżeli nie, to może zostać dla potomnych. Pozdrawiam! :) Edited June 10, 2010 by Mati13k Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 Potwierdzam, Camelbakowski CB jest bardzo dobry. Jeśli będę miał chwilę to zrobię zdjęcia TriZipa w CB. Quote Link to post Share on other sites
Raffee Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 Ja polecam Camela ze starej serii jescze tego z mocowaniami alice, bardzo przyjemny plecaczek wkład na worek 3l sie mieści bez problemu, wygodne profilowane szelki no i zrobiony z bardzo dobrych materiałów, przypuszczam ze jestem jego 5? może i jeszcze którymś z kolei właścicielem a plecak ma sie bardzo dobrze, jbc moge porobić jakieś fotki jak ktoś chce. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 System nośny w najstarszych Motherlode'ach jest mocno uproszczony w stosunku do kolejnych wersji i przez to mniej wygodny. Quote Link to post Share on other sites
jacuz Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 Szczególnie z plecami sprawa wygląda kiepsko, ale i tak ze swojego starego motherlode'a jestem bardzo zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
us seals Posted June 10, 2010 Report Share Posted June 10, 2010 JA bym prosił o zamieszczenie fotek camelbaka motherlode z tej straszej serii.Sam poszukuję takiego,może ktoś pomoże,lub ma na spył ? Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted June 10, 2010 Report Share Posted June 10, 2010 Ojaaa panie na forum ST3 poszukaj. Quote Link to post Share on other sites
us seals Posted June 10, 2010 Report Share Posted June 10, 2010 Kilka postów wyżej padła propozycja zamieszczenia fotek na zachciankę :)A ST3 to rozumiem Star Trek 3 :D:D ? Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted June 10, 2010 Report Share Posted June 10, 2010 (edited) :wink: Seal Team 3 Rozumiem że nick sobie w ramach kpiny wybraleś? Edited June 10, 2010 by Jaeger Quote Link to post Share on other sites
us seals Posted June 10, 2010 Report Share Posted June 10, 2010 Tak w ramach. Quote Link to post Share on other sites
Raffee Posted June 16, 2010 Report Share Posted June 16, 2010 Dobra nie miałem co dziś robić to zrobiłem fotki ;P http://s302.photobucket.com/albums/nn96/Benioo_album/Gear/ Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 Powie mi ktoś co to za plecak? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 Eagle Industries FSBE II Patrol Pack (MS-PP) http://www.eagleindustries.com/product.php...t=79&page=1 Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Mam pytanie do użytkujących plecaki Janysportu. Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić jak mocuje się PS-20 do PW-50 albo PT-75? Czy można zamiast PS-20 użyć innego plecaka porównywalnej wielkości? Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Plecaki łączy się za pomocą taśm 20 albo 25mm (nie pamiętam dokładnie) z PW-50 przewlekanych przez drabinki (tri-glide) z PS-20 lub PP-25. Z tego co pamiętam plecaki łączone w 4 punktach. Nie jest to w pełni stabilne mocowanie, ale zawsze to coś. Co do innych plecaków - jeżeli będą kompatybilne z tym systemem (tzn będą miały w odpowiednim miejscu odpowiednie drabinki) to tak, da się połączyć Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts