Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

- pomieścił pasoszelki z kilkoma kieszeniami, magazynki, kulki, mundur, jakiś prowiant

W moim wypadku na taki set, w tym oporządzenie spięte razem, 30 litrów nie wystarczy. 45-50 minimum. Obejrzyj sprzęt Wisport (Reindeer trochę ponad limit) i np. Janysport PW50 (na allegro w limicie). Niestety nie mają kieszeni na camela (na co komu kieszeń, wytłumaczcie mi, ja wrzucam w pokrowcu i tyle - i tak chcę mieć izolację)

EDIT

BTW http://www.allegro.pl/item486064742_plecak...undeswehra.html jeden z lepszych dziś dostępnych kolorów Janysta. Ktoś ma może fotę w lepszym świetle?

Edited by Wukasz
  • Replies 338
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...

Prośba o opinie poniższych plecaków:

-> MIWO factory

oraz

-> CONDOR presents

Myślałem nad Camelbak MotherLode albo modelu BFM... tylko kosztują one dwa razy tyle co powyższe :/ Jak w ogóle wypada jakość produktów firmy CONDOR? Nie mogę nigdzie znaleźć konkretnych szczegółów odnośnie ich produktów.

A do czego mi potrzebny plecak?

- ASG

- wycieczek 1 bądź 2 dniowych

- na co dzień (od czasu do czasu :) ), miło by było gdyby miał przegrodę na laptopa.

Dziękuję za pomoc.

• 2 weeks later...

Mam Patrol Packa Molle I i teraz chciałbym dokupić do niego coś większego. Od dawna chodzi mi po głowie taki zestaw:

cf2d89dd5f8406d7m.jpg

Nie jestem tylko pewien, czy dobrze rozpoznałem "duży plecak".

To jest najprostszy Main Pack z systemu Molle I/II?

I jak do niego dopina się Patrol/Assault Packa? Za pomocą fastexów które są na dole i górze Patrola/Assaulta czy jeszcze jakoś inaczej?

Edited by noah

To akurat Main Pack MOLLE I z nieszczęsnym sposobem łączenia stelaża z pasem biodrowym za pomocą gniazda, z którego miał się łatwiej wypinac. I wypinał się - samoczynnie.

Jeżeli koniecznie MOLLE to Main Pack MOLLE II albo ostatnia wersja z jedną komorą a nie rozdzieloną torbą na śpiwór.