Wukasz Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 (edited) - pomieścił pasoszelki z kilkoma kieszeniami, magazynki, kulki, mundur, jakiś prowiant W moim wypadku na taki set, w tym oporządzenie spięte razem, 30 litrów nie wystarczy. 45-50 minimum. Obejrzyj sprzęt Wisport (Reindeer trochę ponad limit) i np. Janysport PW50 (na allegro w limicie). Niestety nie mają kieszeni na camela (na co komu kieszeń, wytłumaczcie mi, ja wrzucam w pokrowcu i tyle - i tak chcę mieć izolację) EDIT BTW http://www.allegro.pl/item486064742_plecak...undeswehra.html jeden z lepszych dziś dostępnych kolorów Janysta. Ktoś ma może fotę w lepszym świetle? Edited November 22, 2008 by Wukasz Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Na taki sprzet to ja mam mniejszego bergena, chyba 70 litrow. Quote Link to post Share on other sites
Butu Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 (edited) Proszę Wuki. Jeżeli nie będzie wystarczająca to postaram się zrobić lepsze. Edited November 23, 2008 by Butu Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Z Janystem jest jeden problem. Non stop zmienia materiały, zwłaszcza klamry. W moim plecaku były Dkale, Duraflexy i 2m. W tym widzę już Stocko YKK zamiast Duraflexow. Quote Link to post Share on other sites
Butu Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Jeager w tym plecaku co podałem są takie same klamry jak Ty posiadasz ;-) Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 A możliwe możliwe ale w tym z aukcji Wukiego to już nie. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Nie ma różnicy większej między YKK i Dflex, moim zdaniem. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 W jakosci moze nie, ale te klamerki Mojave Streamline co mam są o tyle fajne ze zapobiegaja cofaniu sie taśmy i luzowaniu szelek. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Mam te same w swoim i skutecznie uniemożliwiają dociągnięcie plecaka. W pracy nie przeszkadza, w górkach doprowadza mnie do szału. :) z 10 razy miałem zmieniać ... :) Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 No coż... coś za coś ;) Quote Link to post Share on other sites
thief7 Posted December 3, 2008 Report Share Posted December 3, 2008 Prośba o opinie poniższych plecaków: -> MIWO factory oraz -> CONDOR presents Myślałem nad Camelbak MotherLode albo modelu BFM... tylko kosztują one dwa razy tyle co powyższe :/ Jak w ogóle wypada jakość produktów firmy CONDOR? Nie mogę nigdzie znaleźć konkretnych szczegółów odnośnie ich produktów. A do czego mi potrzebny plecak? - ASG - wycieczek 1 bądź 2 dniowych - na co dzień (od czasu do czasu :) ), miło by było gdyby miał przegrodę na laptopa. Dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted December 3, 2008 Report Share Posted December 3, 2008 kup miwo Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 3, 2008 Report Share Posted December 3, 2008 Dorzuć do puli nieco droższe Maxpedition Condor II i Wolverine 32 + jakieś pouche z miwo choćby. Masz też Wisporty całkiem niezłe. Ale w tej puli Miwo w nowej wersji jest całkiem OK. Quote Link to post Share on other sites
thief7 Posted December 3, 2008 Report Share Posted December 3, 2008 Dzięki za szybką odpowiedź. Z tych dwóch bardziej skłaniałbym się do Wolverina 32... przy okazji jeszcze jeden plecak, tym razem firmy Guarder: Plecak Guarder 3-day Warto uwagi, czy nie? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 3, 2008 Report Share Posted December 3, 2008 Dla mnie pewnym ograniczeniem 3day starszej generacji jest brak omollowania na przednim panelu i na dole boków. Konstrukcyjnie to już badziew Helikona wypada ciekawiej (nota bene dla mnie ideał tylko, że w innym wykonaniu i innych materiałów) Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 Prośba o opinie poniższych plecaków: -> MIWO factory Klik <-- taki sam jak w Twoim linku tylko bez siatki na plecach. ;-) W swoim Baktrianie nosiłem po 12-15kg sprzętu i dawał radę. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 Może coś takiego? Cena jest hmm... niska. Aż dziwna. http://www.allegro.pl/item499570692_plecak...acu_marpat.html Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 Widziałem ten plecak na żywo. Całkiem porządny i wygodny. Trafiają się na allegro czasami nawet taniej :) Drożej także ;) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 Tanio bo to przedpotowa wersja Motherlode'a. Chyba ostatnia seria w takim kształcie opuściła szwalnię koło 2000 roku. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 Coś mi właśnie śmierdziało w tym plecaku. Jakoś tak palsów mało. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 Tam ich po prostu nie ma :] Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 Średniowiecze normalnie ;] Quote Link to post Share on other sites
noah Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 (edited) Mam Patrol Packa Molle I i teraz chciałbym dokupić do niego coś większego. Od dawna chodzi mi po głowie taki zestaw: Nie jestem tylko pewien, czy dobrze rozpoznałem "duży plecak". To jest najprostszy Main Pack z systemu Molle I/II? I jak do niego dopina się Patrol/Assault Packa? Za pomocą fastexów które są na dole i górze Patrola/Assaulta czy jeszcze jakoś inaczej? Edited December 20, 2008 by noah Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 To akurat Main Pack MOLLE I z nieszczęsnym sposobem łączenia stelaża z pasem biodrowym za pomocą gniazda, z którego miał się łatwiej wypinac. I wypinał się - samoczynnie. Jeżeli koniecznie MOLLE to Main Pack MOLLE II albo ostatnia wersja z jedną komorą a nie rozdzieloną torbą na śpiwór. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 Akurat na oku mam Main Pack Molle II. Ta ostatnia wersja raczej odpada, bo z tego co się orientuje, występuje tylko w UCP? Mi zależy na starym Woodlandzie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts