melon Posted March 16, 2007 Report Share Posted March 16, 2007 To chyba jest z UHC,tyle że w innym pudle i z zaczepami na pas. Nawet te styropianowe pudełko jest identyczne jak od UHC :P Quote Link to post Share on other sites
qwmx Posted March 22, 2007 Report Share Posted March 22, 2007 Ostatnio zauważyłem właśnie, że UHC wydaje swoje rzeczy w takich żółto-pomarańcowych pudełkach, a część w niebieskich. MP5 jak widać jest i takie i takie, CZ75 jest już natomiast tylko niebieski. Czy więc te linie (pomarańczowa i niebieska) się jakoś różnią? Quote Link to post Share on other sites
Krajan Posted April 2, 2007 Report Share Posted April 2, 2007 Mam takie pytanko czy ta przejściówka będzie pasowała do mp5a3 tm spring ? -> http://allegro.pl/show_item.php?item=18101...82+wys%C5%82any. Chciałbym trochę moją mp5tkę ztuningować jeszcze zpodać jakiś kolimator itp . Możecie coś zaproponować ? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted April 2, 2007 Report Share Posted April 2, 2007 Było trochę o tych przejściówkach i tłumikach w tym temacie- przejrzyj całość, 12 stron to niedużo... Quote Link to post Share on other sites
fryzzjer Posted April 15, 2007 Report Share Posted April 15, 2007 Witam. Widzę że wielu z Was drodzy Maniacy wstawia do MP5 TM sprężynkę 170Pdi i odziwo replika nieźle się po takim zabiegu trzyma. Tak więc moje pytanie z czystej ciekawości..ile wynosi zasięg MP5'tki z 170PDI? W metrach najlepiej bym prosił.. p.s Rozumiem że do 300zł to najlepsza replika? Bo zastanawiałem się jeszcze nad M15 CA i XM CG więc proszę doradźcie..MP5 TM czy może co innego? (wiem że to nie jest temat od tego ale chyba wybaczycie?) Quote Link to post Share on other sites
qwmx Posted May 26, 2007 Report Share Posted May 26, 2007 Czy w MP5 UHC zostaje Wam w magazynku ostatnia kulka? Słychać już pusty strzał, nic nie leci, ale po odłączeniu magazynka wypada ostatnia kulka. Quote Link to post Share on other sites
qwmx Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 Czy ktos z was opracował sposób zamontowania pasa nośnego wg przepisu z warsztatu (http://wmasg.pl/artykuly/warsztat/3/jak_wykonac_pas_nosny_trojpunktowy./65/) do mp5 uhc ? Szczególnie chodzi mi o mocowanie przednie. Quote Link to post Share on other sites
melon Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 Ja kiedyś zrobiłem sobie zaczepy na pas, co prawda nie był to trójpunktowy, ale chodzi przecież o mocowanie. Na frontgripie zamiast jednej z dwóch śrub tam się znajdujących przykręciłem coś, czego nazwy nie znam - to coś w rodzaju śruby, tyle że zamiast normalnego łebka ma kółeczko, do którego można przyczepić jeden koniec pasa. Z tyłu zaś wywierciłem dwie dziurki w miejscu mocowania kolby (po prostu tylny zaczep zrobiłem w miejscu gdzie zaczep ma MP5A3 HFC) i przykręciłem kawałek metalowej rurki. Tylny zaczep jak w MP5 HFC. Jak znajdę jakieś zdjęcia mojej starej giwery to wrzucę. Quote Link to post Share on other sites
SonicX Posted October 22, 2007 Report Share Posted October 22, 2007 A ile fps ma ta MP5 A3 z tm ? szukam szukam i znaleźć nie mogę ... widziałem coś na snajperasg ale tam pisało że 220fps , to prawda ? Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted October 29, 2007 Report Share Posted October 29, 2007 Kiedyś na military było info, że 240. Ogólnie nie ma zawrotnej ilości FPS, ale nadrabia to świetnym wykonaniem HU i całej reszty (z pominięciem maga). Ps. nie chce mi się przeglądać, bo mi to nie potrzebne, ale pamiętam, że na którejś stronie tutaj pisało ile ma fps. Po prostu przeglądnij temat. Quote Link to post Share on other sites
dziku6666 Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 Witam! Mam okazję kupić sprężynowe MP5 Tokyo Marui za 100 zl czyli cena atrakcyjna. Teraz pytanko jaką to ma siłę w FPS'a albo Julach bo nie mogę znaleść, teraz dalej czytałem ze broń wypasik ale mimo wszystko czy coś w nim wymienić?? I na koniec czy później "tuningować" tą maszynkę??? jeśli tak to co poradzicie?? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 Swego czasu, (jak nie było jeszcze chińskich AEGów ;-) ) ludzie kombinowali z tuningiem, ale przy springu nie ma to większego sensu- snajperki z tego nie zrobisz, a stockowe osiągi jak na springa są i tak świetne. Jedyną przeróbką, dającą czasem bardzo dobre efekty, było wsadzenie do MP5 sprężyny od elektryka, ale wymaga to ingerencji w konstrukcję tłoka. Bebechy, choć plastikowe, są porządne, mechanizm prosty, więc replika w większości wytrzymywała takie zabiegi. HU działa bardzo dobrze. Moc z tego co pamiętam, gdzieś była podawana na ok 220-250 fps. Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted May 22, 2008 Report Share Posted May 22, 2008 Kolega włożył sprężynę m140 i śmiga. Środek jest pancerny, więc bez problemu możesz włożyć M110- M120, więcej nie potrzeba. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts