Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

USMC Force Reconnaissance '05>

Recommended Posts

• Replies 930
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Będę zgadywał, że to STRIKE BHI.

EDIT: chociaż nie, nie ma dzyndzla i trochę inne palsy :) Tactical Tailor?

Chyba Vimes masz racje

Dobra wiadomosc dla fanow starego BDU

http://i40.tinypic.com/14j86rb.jpg

U.S. Marines Capt. J.R. Farris, left, and Cpl. M.A. Madding return fire from behind a primary school wall as Taliban fighters attack them and soldiers from the Afghan National Army as they leave the school in the village of Aliabad in the Korengal Valley of Afghanistan's Kunar province after the Afghan National Army and their U.S. Marine trainers distributed U.S. donated school supplies on Saturday, May 16, 2009.

To chyba MSOB

Nie mogę edytować więc piszę nowego posta. Ci co oglądają mp.net już widzieli, Ci co nie oglądają mają okazję na HI RES! :mrgreen:

"Marines from Reconnaissance Platoon, Battalion Landing Team, 3rd Battalion, 2nd Marine Regiment, 22nd Marine Expeditionary Unit, fire their M4 carbines aboard USS Bataan on June 22. The 22nd MEU, embarked aboard the ships of the Bataan Amphibious Ready Group, is currently serving as the theater reserve force for U.S. Central Command."

http://img222.imageshack.us/gal.php?g=183142.jpg

Witam !

Orientuje się ktoś gdzie było wysyłane 1st MSOB w latach od 2007 do dnia dzisiejszego ?

35710250.th.png

Oraz czy ktoś orientuje się co to za jednostka ?

Primo: Afganistan, może Irakowo, a może i inne, o których się nie dowiemy... :mrgreen:

Secundo: 2nd MSOB

Nie cytujemy, jeśli odpowiadamy na post bezpośrednio na naszym...

Pasow wszelakiej masci.

Czy kolega odroznia pas od cummerbunda? bo to sa dwie rozne rzeczy

BTW

Military Transition Teams jest z MARSOCu? Czesc MSOAG czy juz mi sie wszystko [***]?

Edited by Foka

Cummerbund to pas do upgrejdu MBSS i innych podobnych.

Że co?

Cummerbound to pas stabilizujący. Najczęściej w postaci szerokiego elastycznego zapinanego na rzepy pasa. Czasami wyposażony w pals'y (w celu zwiększenia powierzchni do wykorzystana na ładownice) ale jego głównym zadaniem jest stabilizacja kamizelki zintegrowanej lub plate carriera.

A nie żaden "upgrade" MBSS....

Siema, ja właśnie też mam pytanie odnośnie pasów...

Mianowicie mam pare fotek i pytań co to za pasy/pasoszelki oraz ponadto gdzie można je dostać...

fseewfwe.th.jpg

operator 2 z prawej

to jest taki sam pas jak był podany kilka postów wyżej ? bo ten nie ma szelek, a może tamte są wyczepiane...

adjs.th.jpg

co to za pasy ?

adks.th.jpg

operator 3 z lewej, ma jakies jakby pasoszelki, z dwoma zaczepami z tyłu... co to ?

i przy okazji, na dupskach operatorów 1 i 2 od lewej, zwisają takie torby, zielona i woodlandowa; to zrzuty ? jesteście w stanie napisać jakie ?

adl.th.jpg

co to za pas na operatorze 2 z prawej ?

adv.th.jpg

operator na pierwszym planie - co to za pas ?

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi, myśle, że to nie tylko mi się przyda...

Pozdro ;-)

Edited by dude1

Wydaje się że ten operator z pierwszego foto ma pas od FSBE II tylko bez szelek.

Drugie foto to tak na prewde ciężko powiedzieć, ja bym stawiał na duty belty od Eagle'a/LBT.

O tych zrzutach juz trochę było, ale nie udało się chyba ustalić dokładnie co to jest za "artefakt" w oliv :eek: Zrzutówka w woodland to zwyłky Sustainment Pouch.

Operator ma na pewno comfort pada w oliv od Eagle'a, pas też bym powiedział że Eagle.

Ostatnie foto = nie wiem.