TROOPER JA Posted April 22, 2008 Report Share Posted April 22, 2008 Witam AK 47 Producent: GFC Napęd: Elektryczny Wykonanie: metal + drewno Prędkość wylotowa: 410 fps Pojemność magazynka: 540 Długość: 870 mm Waga: 3018 g http://www.gunfire.pl/product-yid-11521910...K-47-GFG02.html AK 47s Producent: GFC Napęd: Elektryczny Wykonanie: metal + drewno Prędkość wylotowa: 410 fps Pojemność magazynka: 540 Długość: 645 / 900mm Waga: 3068 g http://www.gunfire.pl/product-yid-11521910...-47s-GFG02.html Dane z www.gunfire.pl Miał ktoś do czynienia z w./w. repliką? Quote Link to post Share on other sites
Dudisko Posted April 22, 2008 Report Share Posted April 22, 2008 Fajnie że będzie taki kałasz full metal i drewno, ale co z tego, jak plastiki z CyMek wyglądają lepiej niż to "coś drewowate"... Mnie się tak średnio podoba, no ale zobaczymy jak ktoś sprawi sobie tą replikę. :mrgreen: Konkrety Panie, konkrety, J. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted April 25, 2008 Report Share Posted April 25, 2008 A nie jest to CM.040coś? Bodajże 042 i 043? Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted April 25, 2008 Report Share Posted April 25, 2008 Nie, nie jest. Rozmawiałem dzisiaj z panem z GF i jest to pełny custom. Jak na moje to drewno i body elementa, podstawa Cymy, bebechy elementa. Ja tak to widzę. Albo wymyślili coś innego, bardziej ciekawego. Quote Link to post Share on other sites
Jastra Posted April 26, 2008 Report Share Posted April 26, 2008 TROOPER JA Chyba ten pierwszy to AK 47s a drugi to zwykly AK 47 z zdjec tak wynika. AK47s wydaje mi sie lepszy nawet z powodu tej kolby. Quote Link to post Share on other sites
kombat69 Posted April 30, 2008 Report Share Posted April 30, 2008 I jedno pytanko mam, zna ktoś tą firmę GFC ? Czy to może jakoś skrótowo - GunFireCustoms?? Bo czaję się na 036 Cymy, ale klamka nie zapadła. Wcześniej nie słyszałem o takiej firmie więc pytam. Quote Link to post Share on other sites
Kelly Posted April 30, 2008 Report Share Posted April 30, 2008 "Podczas otwarcia sklepu zaprezentujemy nasze nowe produkty pod marką GFC GUNS. Będą to AK47 i AK47S w całości wykonane z metalu z drewnianymi okładzinami. Do replik dołączą także części pod marką GFC PARTS. Będzie także możliwość sprawdzenia nowych replik full metal M4." Quote Link to post Share on other sites
kombat69 Posted April 30, 2008 Report Share Posted April 30, 2008 Chyba jednak wolę Cymę, to zawsze sprawdzone.. Dziękuje za odpowiedź. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted April 30, 2008 Report Share Posted April 30, 2008 (edited) Otworzyłem linki, oglądam i myślę "przecież to zwykła nowa cymka z dodanymi drewienkami, do tego średnio obrobionymi", potem patrzę - GFC, ee?? Jak dla mnie to wszystko przemawia za tym, że to zwykła nowa cymka z dodanymi drewienkami i pozamienianymi paroma dupsami. Jeżeli jest inaczej to proszę mnie uświadomić. Charakterystyczne śrubki (takie same), nadlewy, stopka kolby, szczerbinka, rura gazowa, suwadło i nawet pseudomłotkowy, odróżniający się od reszty kolor części przy okładzinach, który był dość charakterystyczny w późniejszych, nowszych cymkach (tyle, że te w większości były pokryte takim brzydkim kolorkiem). Nie chcę tu oczywiście nikomu w interesach przeszkadzać, ale wypadało by powiedzieć co jest innego/lepszego od normalnych cymek czy "bojów", że cena wzrosła o parę ładnych stów. Edited April 30, 2008 by RED (Lone Wolf) Quote Link to post Share on other sites
Kelly Posted May 1, 2008 Report Share Posted May 1, 2008 (edited) Moim zdaniem to jest to- http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...0255738fa8794ea i http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...0255738fa8794ea Edited May 1, 2008 by Kelly Quote Link to post Share on other sites
kombat69 Posted May 1, 2008 Report Share Posted May 1, 2008 Kelly. Ja również byłem na tej stronce i odniosłem podobne wrażenie. Dlatego padło z mojej strony pytanie o Firmę. Może to się jakoś rozstrzygnie... Odnosze wrażenie że to jakiś lekki wał... Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted May 1, 2008 Report Share Posted May 1, 2008 A mi to wygląda na JG. Magazynek ma nakręcany motylkiem - przyjrzyjcie się jednej z fotek. Jednak po tym nie można osądzać jaka to firma ;) Full metal i drewno plus 410fps....no nie wiem co o tym myśleć. 745zł to troszkę dużo, może jednak okazać się że w środku siedzą części Elementa. Co jednak nie tłumaczy tak dużej ceny... Quote Link to post Share on other sites
kombat69 Posted May 2, 2008 Report Share Posted May 2, 2008 To GFC mnie nie przekonuje... :( Wygląda dosyć ładnie, tyle co, ot. Gdyby to się okazała cyma po upgrade , może inaczej bym na to spojrzał... Z czasem jak ktoś kupi na pewno ukaże sie opinia na forum... Ale fakt, trochę drogo jak na chinola... o ile to jest chinol.. Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted May 9, 2008 Report Share Posted May 9, 2008 Miał ktoś do czynienia z w./w. repliką? Teraz już tak. AK-47s. Kilka szczegółów; - jest zbudowany na bazie JG, - łożyska kulkowe 6mm, - silnik o zwiększonym momencie obrotowym (taki jak w III gen ale oczywiście wersja krótka), - kolba trochę lata i pewnie będzie tak jak z Marui i Cymą. Praca mechanizmu jest dość płynna a najlepszy zasięg skuteczny (około 60-65m) jest na kulkach 0,28 Xtreme (sprawdzałem też na Pestkach, Blaster'ach i Gunfire'ach ale średnio to wyszło). Suwadło HU jest bardzo stabilne i nawet po oddaniu 1800 strzałów na tych samych kulkach nie trzeba go korygować. Jak jeszcze trochę pogrzebię to napiszę. Póki co zabieram jutro Ak do Raszówki i zobaczę jak to maleństwo spisze się w polu. Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted May 9, 2008 Report Share Posted May 9, 2008 Czyli tak jak myślałem - Biorą JG AK, dodają metal body, drewna i grzebią w GB.Albo JG robi im tak na zamówienie... Quote Link to post Share on other sites
TROOPER JA Posted May 9, 2008 Author Report Share Posted May 9, 2008 http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...products_id=937 Pewnie jest zrobiony na bazie tego. Quote Link to post Share on other sites
kombat69 Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 No więc jednak ja zostaje przy cymie... I to chyba nawet przy sprawdzonej 74 . Wiesz wolę mieć te 380 w stoku i to już jest jakaś baza do lekkiego podrasowania niż okazać się królikiem.... No i to drewienko coś nie bardzo. Quote Link to post Share on other sites
Bushec Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 Hmmmm ale patrząc na jego cenę teraz można by sie skusić. Bo mam do wydania około 500 zł i sie nad nim zastanawiam. ma ktoś ów sprzęt? Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 Bez jaj. Parę postów wyżej -> post Luglo... Moderatora proszę o usunięcie mojego postu i ewentualnie Bushec-a. Z góry przepraszam. Ps. A te drewna są blee ;) Quote Link to post Share on other sites
BleaR Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Witam Ja teżmiałem do czynienia (mam ) GFC guns ak 47s po otworzeniu paczki przykra niespodzianka bateria była złamana naszczęsćie troche taśmy i byla jak nowa format baterii na stockowej ładowarce. i jedziemy pomęczyłem się z wkładaniem baterii .. było to trudne za mało miejsca 1 strzał - i okrzyk "ŁAŁ" moc spora zasięg 60 - 65 m J.W. Wykonanie dobre po 2 strzelankach moge powiedzieć że jak sie jedzie na auto to po jakimś czasie wajcha sama spada na semi :/ a śrubka mocno przykręcona. kolba zdołała się odkręcić ale przykręcona już . a na semi czasami potrafi się zabezpieczyći trzeba przejść na auto . strzeliś i znowu semi ... ale ok da radę wytrzymać jak kumpel dostał z 30m w zadek to go przez 15 min bolal :) mocna replika. Hmm jeżeli ktoś nie umie pogrzebać troche przy karabinku to odradzam. tendęcje do odkręcania się cześći ew luzowania Pozdro Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 Giwera ma już przebieg 5600 strzałów. Dokręcenie śruby mocującej selektor ognia jak do tej pory nie było potrzebne ale normalka, że jak się poluzuje to dokręcę (wszystkie AK tak mają). Pojawiły się delikatne luzy przy osłonie rury gazowej ale kawałek dętki rowerowej załatwił sprawę. Spadek mocy z 412 do 406 ale jak po tej ilości oddanych strzałów to całkiem dobry wynik. Sprężyna się trochę zbiła lub doszło do minimalnego rozszczelnienia w okolicach komory, dyszy albo głowicy cylindra lub o-ringa na głowicy tłoka. Quote Link to post Share on other sites
shoti Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 A czy element do którgo mocowana jest szczerbinka tez jest metalowy jak górna i dona częśc body? Quote Link to post Share on other sites
szynkam Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 GFC to customowe JG. http://www.wmasg.pl/aktualnosci/jing_gong:...l_metal_m4/651/ 3 od góry komentarz. Quote Link to post Share on other sites
melon Posted July 18, 2008 Report Share Posted July 18, 2008 Z jest kolba w tej esce? Ze ZnAlu jak w Cymach itp? Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 Ponawiam pytanie melona: z czego jest kolba? Bo w Cymie pękała blokada już od ciężaru samej kolby. Marui ponoć też ma syndrom awarii od grawitacji. Co tutaj? Jakiś zmodyfikowany zaczep, czy stary patent z blaszką ZnAl wielkości gówna chomika? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts