WojaKwz Posted March 30, 2010 Report Share Posted March 30, 2010 Cześć, mam pytanko. Czy podzejdzie ten magazynek http://www.taiwangun.com/magazynki_magazyn...7_army-386.html do glocka 17 Meister? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 30, 2010 Report Share Posted March 30, 2010 tak będzie pasował Quote Link to post Share on other sites
WojaKwz Posted March 31, 2010 Report Share Posted March 31, 2010 Dziękuje za szybką odpowiedź :) Pozdrawiam Wojak Quote Link to post Share on other sites
WojaKwz Posted May 1, 2010 Report Share Posted May 1, 2010 A ten podejdzie? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2168 Zamawiam magi do ak, więc wysyłka jedna, niż tu i tam itp. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 1, 2010 Report Share Posted May 1, 2010 A ten podejdzie? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2168 Zamawiam magi do ak, więc wysyłka jedna, niż tu i tam itp. Pozdrawiam Tak będzie pasował. Quote Link to post Share on other sites
WojaKwz Posted May 3, 2010 Report Share Posted May 3, 2010 A takie ? http://madonion.eu/Magazynek_gazowy_Glock_...34_KSC_p88.html http://madonion.eu/Magazynek_gazowy_do_ser...niami_p433.html Będzie strzelać? Pasować? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 3, 2010 Report Share Posted May 3, 2010 A takie ? http://madonion.eu/Magazynek_gazowy_Glock_...34_KSC_p88.html http://madonion.eu/Magazynek_gazowy_do_ser...niami_p433.html Będzie strzelać? Pasować? Nie to są magi od KSC, kompletnie inna konstrukcja niż TM i jego klony... Quote Link to post Share on other sites
WojaKwz Posted June 2, 2010 Report Share Posted June 2, 2010 Magazynek ze specshop.pl dziś dotarł. Strzela wyśmienicie, dziękuje za pomoc :) Pozdrawiam Damian Quote Link to post Share on other sites
Palony Posted September 16, 2014 Report Share Posted September 16, 2014 Testował ktoś osobiście czy ten Glock Meistera wchodzi do Fobusa? Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted September 16, 2014 Report Share Posted September 16, 2014 Tak informacyjnie: po około roku użytkowania glocka Meistera, posypał się cylinder gazowy (pękł cały przód). Wymieniony został na cylinder wzmocniony od Guardera, który pasuje bez problemów. Replika zaczęła odrobinę mocniej kopać ;) Pozdrawiam Kocur Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted September 16, 2014 Report Share Posted September 16, 2014 Jest to to gdzieś jeszcze w PL dostępne? Jakie wrażenie po dłuższym użytkowaniu? Generalnie chodzi mi o względy estetyczne, bo ma lepiej wyglądać, jak strzelać. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 17, 2014 Report Share Posted September 17, 2014 Palony, wchodzi, ale trzeba w miejsce gumy pod śrubą regulacyjną wcisnąć coś grubszego. Across tłok jest częścią eksploatacyjną. Rok to i tak sporo dla stokowego. Didi. po sześciu latach strzelania mój klocek od meistera jest powycierany od kabur, i wygląda wytrzepiście (wedle mojego posterunkowego lepiej niż jego oryginał) A w użytkowaniu. Wymieniam części eksploatacyjne. Uszczelki, sprężynki, cylinder. Reszta działa. W moim pierwszym Meisterze (mam dwa) był problem ze sprężyną zbijaka zaworu. wymieniłem na pochodzącą z kanibalizowanego Army i hula. Edyt: W sklepie nie utrafisz. Cytadela ASG na pewno ściągnie (nie takie rzeczy mi ściągali ;D ) ps. Wrócę do domu to poszukam bo gdzieś miałem linkę do stronki gdzie oferowali klocka już z trytami w celowniku :P Quote Link to post Share on other sites
kurant95 Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 odkopuję nie wie ktoś gdzie można go dostać?? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Na asiaairsoft, ale przy tym chorym kursie mocno średnio się opłaca ją ściągać. Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted December 27, 2014 Report Share Posted December 27, 2014 Nie opłaca się ? Przecież jest tańszy od tego "badziewia" WE, co to niektórzy określają tą firmę. To ile jest wart ten Meister ? Znaczy, gdzie się plasuje w replikach G17 ? Quote Link to post Share on other sites
Dymitr Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 Replikę bez problemu sprowadzi Lesio. Quote Link to post Share on other sites
artstarling Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 Witam, Wlasnie stalem sie posiadaczem Glock 17 Meister Niestety chyba cos jest nie tak z pistoletem, poniewaz zamek nie wykonuje pelnego cyklu Na filmie jest magazynek bez kulek. Zastanawiam sie czy jest to generacja 3 czy wczesnejsza? https://www.youtube.com/watch?v=8cruec9UktM Czy powinienem wymienic jakas czesc? Kupic oryginalny magazynek TM? ps. pisze z klawiatury bez polskich "ogonkow" Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 Przede wszystkim wsadź uszczelkę w zawór, bo przy nabijaniu syczy. Poza tym słyszałem syk z maga, możliwe że nie jest nieszczelny. Spróbuj też na innym gazie, bo protech jest imo o kant dupy. Quote Link to post Share on other sites
artstarling Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 (edited) Popracowalem troche nad moja replika: - dysza nie wracala, wyczyscilem nasmarowalem, zmienilem sprezynke powrotna - zmienilem oring na tlkoku + srubke trzymajaca tlok bo oryginalna sama sie odkrecala - wypolerowalem zamek - podpilowalem BBH tam gdzie kurek sie "ocieral" blokujac zamek - uszczelnilem magazynek Dalej zamek nie wykonuje pelnego cyklu a replika strzela max 10-14 razy i robi sie syfon Magazynek ma bardzo duze luzy i praktycznie "lata" na boki. Czy na pewno kupilem tego samego Meistera co inni? Zamawialem z Asiaairsoft wesje OD. Edited January 18, 2015 by artstarling Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 Kupiłeś tego co wszyscy jednak mało kto się przyznaje, że dostał felerną sztukę a tak jest z gazowymi replikami chińskich producentów, teraz cię czeka zabawa wymiana części co w dłuższej perspektywie wyjdzie drożej niż nowe TM ale o tym też nikt nie napisze. Na wmasgu dowiesz się, że twoja replika jest lepsza od TM xD. Pisz do sklepu z problemem może oddadzą pieniądze. Quote Link to post Share on other sites
tuco Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 Witam, mam dokłądnie identyczne objawy co "artstarling" i też kupiłęm swojego Glocka w sklepie Asiaairsoft. Testowałem na dwóch różnych gazikach i objawy sa podobne. Zamek nie wraca a po kilku strzałąch syfon i koniec zabawy. U mnie przy nabijaniu nic nie syczy a magazynek robi wrażenie że napełnia sie na full. Jedyny plus jest taki że jak już strzela to kuleczk pięknie leci! Pytanie co z tym zrobić...? Quote Link to post Share on other sites
artstarling Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 ja sie gdzies doczytalem ze ten element co uderza w zawor w magazynku jest aluminiowy i warto go wymienic na stalowy zamowilem juz - jak wymienie to powiem czy cos pomoglo ... Zamowilem tez dysze AIP + 8mm lozysko do kurka calosc kosztowala juz $75 Meister + $30 czesci /nawet nie wiem czy ta wymiana pomoze ;) Mysle ze czas powiedziec otwarcie - chlopaki nie kupujcie Meistera !!!! Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 Widocznie jakość nowych serii padła. Ja na swojego pierwszej serii produkcyjnej nie narzekałem (znaczy nie narzekam dalej, ale z fabrycznego to mało już zostało). Quote Link to post Share on other sites
artstarling Posted February 10, 2015 Report Share Posted February 10, 2015 Breaking News Meister zaczal strzelac Pomogla wymiana dyszy + magazynek WE + troche tasmy zeby magazynek nie latal ;) Maister zrobil uszcelke na magazynku polokragla + to samo na dyszy Nowa dysze AIP + magazynek WE maja uszczelke plaska + duzo wieksza powierznie styku Wymienilem tez gumke hop-up bo originalna byla fatalna ($16) Ogolnie wydalem tyle samo co jak za nowe G17 TM Quote Link to post Share on other sites
Gazel Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Do mnie przyleciał z tego samego sklepu i z tym samym problemem. Wystarczyła wymiana górnej uszczelki na oryginalnym magu, z magazynkiem WE w ogóle problemu nie było. Hulał i hula jak wściekły bez żadnych zmian i wymian w sprzęcie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts