Grey Fox Posted April 23, 2008 Report Share Posted April 23, 2008 Wiadomo cokolwiek o tym klocku? Ponoć zamek metal i niezłe osiągi. Jest już trochę na rynku więc pomyślałem że warto wymienić się informacjami. http://www.rsov.com/product/0/1413/p_Meist...pistol-G17.html Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
lemonzawodowiec Posted April 26, 2008 Report Share Posted April 26, 2008 (edited) "More details about copy of Marui Glock 17 clone, courtesy of Yul. It appears that its introduction is imminent: - manufacturer is not from China, but it is Hong Kong based - slide is aluminium die cast - two versions will be available: export version (EU/UK) without trades and domestic version with full Glock trades - it is a close copy of Marui's products - diameter of inner barrel is 6,08 mm - fully compatible with Marui Glock 17 - silver version will be also available."-Airsoft EU ------------------------------------------------ I've just bought one of these, from the supplier at my local site (andysairsoft.co.uk) and its a very nice pistol. Really crisp blowback, trademarks look great and the power is very nice aswell. Has a nice addition of some glowing sites to aid aiming in low light conditions which will come in handy for the next night game It looks very realistic, is a little lighter than the HFC ones i tried, but im assuming the slide is a little heavier since it kicks harder. Info z ArniesAirsoft. A TU MASZ FILMIK Swoją drogą ciekawie się prezentuje, szczególnie te oznaczenia, podobno części od Marui pasują (przecież to kopia TM'a), więc całkiem niezły pistolet to musi być. I najważniejsze - nie taki drogi. Pozdro Edited April 26, 2008 by lemonzawodowiec Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted June 4, 2008 Report Share Posted June 4, 2008 http://gunfire.pl/product-yid-1152191217-G...eplika-G17.html Replika już w Polsce, ma/miał/będzie mieć ktoś to? Quote Link to post Share on other sites
Besol Posted June 4, 2008 Report Share Posted June 4, 2008 Ja miałem go w rękach...Chyba kupię nawet. Naprawdę ładnie zrobiony. Nie miałem co prawda w rękach Marui, ale ten model posiada oznaczenia naprawdę wszędzie gdzie tylko może mieć. Na samym magazynku w dwóch miejscach (co pokazane jest na filmie). Regulowany hop up, na 0,28 naprawdę równo i prosto lecą kulki, tyle że nie co wolniej, co nie znaczy wcale że bliżej niż na 0,20. Udał im się naprawdę, ten model. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted June 4, 2008 Report Share Posted June 4, 2008 Czyli jak, za trzy stówy jest równie dobry jak KWA? Bo KWAczora w łapach nie miałem. Quote Link to post Share on other sites
Besol Posted June 4, 2008 Report Share Posted June 4, 2008 Hehe...no ja też. To ile on wytrzyma to czas pokaże. Wszak to nowość u nas. I te świecące przyrządy to naprawdę fosforyzowane są i świecą jak jest ciemno. Nic tam wielkiego, ale tego nie powiedziałem wcześniej. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted June 5, 2008 Report Share Posted June 5, 2008 Z cena to przesadzili. Kupowanie tego jest bez sensu gdy tyle samo ksoztuje nowy, sprawdzony i niezawodny KWA. http://asgshop.pl/produkt.php?id=403 Quote Link to post Share on other sites
Besol Posted June 5, 2008 Report Share Posted June 5, 2008 Ale to co innego. Ten KWA nie ma chociażby oznaczeń. Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted June 5, 2008 Report Share Posted June 5, 2008 Ja sie zgadzam z maxavellim. Po pierwsze, jak rozumiem z opisu oficjalne sprzedawanie wersji z oznaczeniami jest nielegalne w EU. Bo wersja z oznaczeniami jest wewnetrzna. Po drugie, KSC/KWA jest znacznie bardziej rozpowszechnionym modelem. To znaczy, ze i czesci do niego sa tansze, i zostal lepiej opisany i wreszcie wiecej jest upgrade'ow. Moim zdaniem 299 zlotych za ten konkretny model to sporo. Zakladajac, ze w EU bedzie sprzedawany legalnie, czyli bez oznaczen. Quote Link to post Share on other sites
Besol Posted June 5, 2008 Report Share Posted June 5, 2008 Faktycznie racja. Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 Otrzymałem emalię od gunfire, ichni Meister nie ma oznaczeń, tylko metalowy zamek. Czyli zostają chiny. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 Kurde, to mnie trochę dziwi, trademarki są nielegalne w USA, ale u nas? Quote Link to post Share on other sites
lemonzawodowiec Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 (edited) A to lipa. Ale jak gunfire przypakował z tymi podrabianymi częściami, kulkami i Bóg wie z czym tam jeszcze, to teraz mogliby sprzedawać te glocki z oznaczeniami dopóki ktoś nie zacznie mieć pretensji (chyba tylko Glock i UOKiK, bo który maniak byłby tak głupi). Wtedy opublikowaliby ładne oświadczenie, że zostali oszukani i każdy, kto kupił Glocka z oznaczeniami może (ale nie musi;)) go wymienić na jedynego prawego kloca bez oznaczeń. Ot taka moja dygresja :) . Gdyby miał te pieprzone oznaczenia, chętnie bym go kupił, bo mój kwak wk... denerwuje mnie ostatnio. Kawał szitu z niego jest. Edited June 6, 2008 by lemonzawodowiec Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 Co do podróbek... Chińczycy na chama podrabiają 190'tkę HFC. Ja rozumiem, żeby lufy Prometheusa czy bebechy Systemy, ale pistolet HFC? I to po tym, jak Bell wypuścił 707'kę?! Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 2 fotki: Co do wykonania zewnętrznego to jedyne rzucające się w oczy wady to plastikowa lufa zewnętrzna i plastikowe przyżądy celownicze, ale przynajmniej są w nich normalne fosforyzujące plamki ;) Quote Link to post Share on other sites
inteligent Posted June 11, 2008 Report Share Posted June 11, 2008 Olo a mógłbyś coś o nim więcej napisać np. jak jest z wykonaniem wewnętrznym, czy blow back jest mocny, jak strzela? Pytam ponieważ mam teraz w domu do testowania glocka 17 z KSC ale ten z Meister jednak mnie zainteresował z dwóch powodów: -pierwszy to metalowy zamek a drugi to cena bo niestety za KSC z plastikowym zamkiem trzeba dać 390zł a tu za 90zł mniej mamy metalowy zamek Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 Glock z Gunfire, sądząc po ich zdjęciach, nie ma pełnych oznaczeń, w przeciwieństwie do tego ze Zbrojowni. Link do recenzji na Arniesairsoft Quote Link to post Share on other sites
biper911 Posted July 2, 2008 Report Share Posted July 2, 2008 Witam.. Czy blokada spustu na języku spustowym działa tak jak należy, jak w wersji prawdziwej i KSC/KWA, czy może to jakiś inny patent w stylu KJW? Pytam bo na większości zdjęć ten języczek blokady na spuście jest jakoś mocno "schowany", tak jakby jego działanie było inne niż w wersji ostrej.. :/ Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted July 2, 2008 Report Share Posted July 2, 2008 Można dostać i sam zamek z oznaczeniami (przynajmniej na zdjęciu oznaczenia posiada): http://www.rsov.com/index.php?target=produ...product_id=2565 Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted July 3, 2008 Report Share Posted July 3, 2008 Blokada spustu jest i działa tak jak powinna. Najprawdopodobniej sprężynka, która go powinna wypychać jest za słaba, albo w ogóle jej nie ma ;) Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted July 20, 2008 Report Share Posted July 20, 2008 Blokada spustu jest i działa tak jak powinna. Najprawdopodobniej sprężynka, która go powinna wypychać jest za słaba, albo w ogóle jej nie ma Czy to odosobniony przypadek w Meisterach czy norma? I gdzie można dostać taką sprężynke? Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted September 15, 2008 Report Share Posted September 15, 2008 Macie krótką recenzję- http://airsoft-news.eu/comment.php?comment.news.2282 Quote Link to post Share on other sites
biper911 Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 Hmm.. według powyższej recenzji Glock Meistera jest nieco szerszy niż "real steal" czy KSC i nie wchodzi w kabury Fobusa. Czy ktoś mógłby to potwierdzić, a jeszcze lepiej nawet wymierzyć dokładnie tego Glocka (długość zamka, szerokość, wysokość pistoletu) ? Quote Link to post Share on other sites
jastonek Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Szerokość zamka: 2,6cm Długość zamka: 18,2cm Wysokość pistoletu: 13,4cm(z magazynkiem),12,7 cm (bez magazynka) Quote Link to post Share on other sites
starszy szeregowy Posted November 5, 2008 Report Share Posted November 5, 2008 (edited) Fajnie byłoby, gdyby jakiś użytkownik owego Glocka napisał coś o nim, bo póki co namierzam sie na niego, a fajnie jest wiedziec od innych jak działa, czy syfonuje, i z jakimi magami (poza TM bo to oczywiste) jest może kompatybilny. I czym sie różni od produktu ARMY? Edited November 5, 2008 by starszy szeregowy Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts