Sgt. Paul Jackson Posted October 2, 2008 Report Share Posted October 2, 2008 Jedyne co jest dobre w tej replice to tłok,prowadnica,zębatki reszta to kompletna klapa głowica tłoka plastik, uszczelka na nim do bani :/ głowica cylindra i cylinder też do bani(zerowa szczelność) ... jeśli ktoś chce to kupować to niech kupi odrazu Bore Up i dobrą sprężyne (m120/m130) lub M249 P&J który jeśli chodzi o osiągi wypada dużo lepiej niż SA ... Ogólnie zawiodłem się ... :( Ale to moje zdanie, może dostałem jakąś lipną replike ... ale niech wypowiedzą się inni bo jestem ciekaw czy tylko u mnie tak jest. Quote Link to post Share on other sites
aNaRkI Posted October 2, 2008 Report Share Posted October 2, 2008 Cienizna kiedyś miałem s-system PJ i w środku było praktycznie to samo. Tłok jeszcze w miarę daje rade ale głowica cylindra i dysza to pierwsze co trzeba wymienić, a na głowicy tłoka przynajmniej uszczelka. BTW. Nie wiem jakim cudem ale jak miałem m249 PJ to wcisnąłem do niej gumkę guardera wraz z dystanserem bez ŻADNYCH modifikacji komory hopa czy gumki. Podkręcało aż miło :) Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted October 2, 2008 Report Share Posted October 2, 2008 Bo w każdym m249 można dać zwykła gumke, jedynie ktoś jakąś plote puscił, ew źle trafil, że ponoć nie wchodzi standardowa ;) . Quote Link to post Share on other sites
Sgt. Paul Jackson Posted October 3, 2008 Report Share Posted October 3, 2008 Ja mam gumkę czarną Systemy i akurat Hop Up dobrze działa... chociaż to działa ;D Quote Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted October 11, 2008 Report Share Posted October 11, 2008 hmm to jakaś magia musi być że przy nieszczelnym tłoku itp. tak ładnie śmiga bo mam mk.II i tylko dystanser zrobiłem inny (z kawałka wkładu do długopisu ) a zasięg jest bardzo fajny ,więc czy wymiana tych części jeszcze zwiększy moc/celność? Co do gumek HU to założyłem gumkę od GFC i w dziurce przez która, wchodzi kulka do komory było widać "kołnierzyk".Przeszkadzał on przy podawaniu kulek dlatego zamontowałem z powrotem stockowę i hula aż miło ;) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 (edited) Panowie jakoś może więcej relacji z użytkowania "Świni". Bo przymierzam się do kupna prosiaczka od SA. Mam pytanie co do korpusu. Czy to cudowny Znal czy stal? Bo P&J są robione ze stali. Edited October 23, 2008 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 p&j jest ze stali? :roll: Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 Jeśli wierzyć opisowi krakmanom to tak. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 (edited) Kumpel nabył Swinke w wersji PARA. Nabył ją niedawno, a że oczywiście nie obyło sie bez drobnych usterek mogłem położyć na niej swoje łapki. Opisywany jest 100% stock kupiony na gunfire.pl Wykonanie zewnętrzne jest całkiem niezłe, dużo luzów które likwidowałem imbusikiem. Denerwującym akcentem jest logo Specna Arms na pokrywie, ale jak zapewnił właściciel za długo to ono tam nie zostanie 8) . Na chrono replika wypluła 395-405 fps co jest bardzo ładnym wynikiem jak na tego typu broń szczególnie w stockowej konfiguracji. Zdjęcia: Co do korpusu to główny korpus to tłoczona stal. Pokrywa zamkowa, Lufa zewnętrzna i różne pierdółki są ze ZnAl-u . Dwójnóg jest Stalowy. Edited October 23, 2008 by ravic Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 24, 2008 Report Share Posted October 24, 2008 To duża stabilność fps zachodzi. Dzięki Ravic za info :) Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 Mam pytanko jak bym chciał kupować bore up to najlepiej z jakiej firmy i w ogóle do jakiej giwery bo do M249 BU nie widziałem. bardzo przydatne były by jakieś linki. I chciałbym się jeszcze zapytać posiadaczy czy u nich tez tak lata raczka transportowa? PS wyminiłęm gumke na czarną systemy i dystanser na wkład i pięknie śmiga :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted November 8, 2008 Report Share Posted November 8, 2008 tak latanie rączki transportowej jest normalne ale przynajmniej się nie urwie jak to bywało w replikach CA ;) co do użytkowania to mój warchlaczek wypluł w stockowej konfiguracji 20k kulek i nic mu się nie dzieje ;)a nie był traktowany ulgowo ,jedyne co wymieniałem to dystanser tak jak pisałem parę postów wcześniej jedyne co przykuło moją uwagę to piny od kolby, które czasem się wysuwają :/ ale nie na tyle żeby kolba odpadła tyle że jeden już się lekko odgiął Quote Link to post Share on other sites
RzezniQ Posted November 21, 2008 Report Share Posted November 21, 2008 Wprawdzie nie posiadam tej repliki ale chcialem się wypowiedzieć odnośnie szczelności. O ile się nie myle to tam jest kierunkowa głowica tłoka więc kompresje należy testować szybko ruszając tłokiem. Powietrze wchodzi wtedy w dziurki w głowicy i ładnie rozpycha uszczelką i układ staje się szczelny. Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 No i jak się sprawują KMy? Jakieś większe problemy/awarie nastąpiły? Quote Link to post Share on other sites
OSKi-SNITF Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 kulek z niego wysypałem tyle że już sam nie pamiętam ile tych tysiączków było mam pełnego stock'a z wymienionym dystanserem na kawałek wkładu z długopisu i jak na razie żadnych awari sprzętowych ,jedynie piny w kolbie od czasu do czasu się trochę wysuwają (wersja mkII) raz to przeoczyłem i się jeden wygiął ale nie było problemów żeby go odgiąć z powrotem ;) Quote Link to post Share on other sites
Carnagge Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Kumpel ma ok miesiąca i na razie sobie bardzo chwali :) Problemów z pinami nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Czesuaf Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 czyli podsumowując (bo przeczytałem cały temat i dalej się zastanawiam :poddanie: : warto się wyposażyć w MK2 od SA? Replika długo pożyje w stockowej konfiguracji? Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 Jeśli nie stać cie na P&J to tak. Specna ma zwykłe bebechy A&K z wyjątkiem łożysk, co nie znaczy złe. Quote Link to post Share on other sites
Czesuaf Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 Tzn sprawa jest tego typu, że mieć te 300zl a nie mieć to zawsze jakaś różnica, dlatego pytam. Czyli mowisz, że warto.. kwestia do przemyślenia jeszcze ;] Quote Link to post Share on other sites
NastY Posted June 5, 2009 Report Share Posted June 5, 2009 Czy może ktoś powiedzieć, który magazynek HIGH cap na 300 kulek (taki jak do emki) będzie pasował do M 249 MK2 firmy Specna Arms (ten od gunfire). Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
wassabi Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 Ja mam magazynek nie wiem jakiej firmy, na pewno jest to coś pokroju JG, Boyi, PJ itp, ale owy mag podaje i pasuję ładnie. Quote Link to post Share on other sites
Sgt. Paul Jackson Posted June 15, 2009 Report Share Posted June 15, 2009 Jakiś czas temu jak jeszcze miałem M249 SA to magazynki hi-cap testowałem... CA,Marui,Boyi,JG,G&G pasowały i ładnie podawały. Quote Link to post Share on other sites
NastY Posted June 15, 2009 Report Share Posted June 15, 2009 Dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
ratman1809 Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 Mam PJta ale problem z pinami na kolbie MK2 też miałem Zastąpiłem je odpowiednimi śrubami - może wygląd troszkę stracił ale się już nie boję że kolbę zgubię... Quote Link to post Share on other sites
NastY Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Wie ktoś może czy da się zamontować składaną kolbę Classic Army do M249 MKII Specna Arms ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts