Halfling86 Posted May 7, 2008 Report Share Posted May 7, 2008 (edited) http://www.sklep.vest.pl/product_info.php?products_id=3390 Czy ktoś wie coś na temat tej kamizelki? Co to za firma Defcon 5? Jak z jakością kamizelki, jak z przeszyciami, jak z palsami, jak z wkładanie płyt? Pod TYM linkiem dowiedziałem się, że to podróba TEGO produktu. Ale może ktoś wie coś więcej? I jak to możliwe, że kopia kosztuje tyle samo co oryginał? Edited May 7, 2008 by Halfling86 Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted May 7, 2008 Report Share Posted May 7, 2008 I jak to możliwe, że kopia kosztuje tyle samo co oryginał? 1. Ma dodatkowe kieszenie. 2. Sklep to vest.pl ;] Quote Link to post Share on other sites
DrZeRT Posted May 7, 2008 Report Share Posted May 7, 2008 (edited) Możliwe, że coś tam dostali, ale na pewno nie na te kamizelki :P. Na włoskim forum znalazłem opinie, że kamizelka jest dobrze wykonana i ogólnie OK. Całość jest podobno robiona z grubego nylonu. Z tego co widzę to ta firma zajmuje się głównie kopiowaniem żywcem rozwiązań innych firm i sprzedawaniem ich w nieco mniej zbójeckich cenach. Część ich oferty wygląda jak tani shit z Chin, ale kto tam ich wie może faktycznie robią dobre kopie za mniejszą kasę... Jeśli robią towar z tanich materiałów jak w Chinach, ale trzymają jakiś poziom kontroli jakości to może się okazać, że będzie gdzie kupować fajne rzeczy w niskich cenach. http://www.defcon5italy.com link do strony defcon5 strasznie mało ogarnięci są ci włosi ;P. Co do ceny. Złoty to najszybciej aprecjonująca do dolara waluta na świecie więc ceny w dolcach są dla nas śmieszne w tej chwili. Swoją drogą faktycznie Vest przegina pałę z tymi cenami. Mają pewnie nadzieję, że informacja o jakimś kontrakcie dla firmy pozwoli wyciągnąć kasę ;). Edited May 7, 2008 by DrZeRT Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted May 9, 2008 Report Share Posted May 9, 2008 (edited) Cóż... To jest kopia HSGI Weesatch. Już od kilku lat na rynku są kopie Guardera, z Cordury za tą samą cene, tyle, że bez dodatkowych ładownic. Na WGC są kopie Phantoma/PANTACa za 77 baksów. W standardzie, czyli bez dodatkowych ładownic, kamizelka (phantom, guarder, hsgi) może pomieścic do 8 magów M4, wkład do camelbacka i wkłady balistyczne z tyłu i przodu. Edited May 9, 2008 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
DrZeRT Posted May 9, 2008 Report Share Posted May 9, 2008 Nie oszukuj kolegi, weesatch może pomieścić 10 magów do eMki. ;) (po jednym magu w tych węższych kieszeniach) Co do camela w weesatchu to się go kijowo montuje, nie ma zaczepów na worek z góry, więc lubi się kręcić i obracać. Nie wiem jak jest w oryginale, kopii pantaca i defcona ale w guarderze jest do dupy, lepiej sobie do pleców przytroczyć oddzielny worek. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 Nie oszukuj kolegi, weesatch może pomieścić 10 magów do eMki. icon_wink.gif(po jednym magu w tych węższych kieszeniach) Da sie tam wpakować po dwa. Bez niczego pod spodem nosi sę średnio, ale z jakaś kamizelką balistyczną już da radę. Z tym, że ja mam Prouda i mam 5 rzepów do ładownic na magi i jeden ten "na gumkę" ze ściągaczem. Choć i w ten ostatni wlezą dwa. I mi tam camela sie nosiło całkiem wygodnie :). Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 Ja w guardzerze miałem 6 rzepów do ładownic na magi i dwa z gumką, więc można było sobie dowolnie skonfigurować kieszenie wg potrzeb. Co do camela - ja też nosiłem "w kamizelce" i nie narzekałem. Zawsze, jesli się chce, można sobie jakieś zaczepy po prostu dorobić :) Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 A nie 4+2? Proud daje 5+1 Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 Tak abstrahując od tematu:Miał ktoś do czynienia z kopią Pantaca? Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 (edited) A nie 4+2? Proud daje 5+1 No właśnie 6+2, sam się zdziwiłem :) Jak widać na tym zdjęciu: http://asgshop.pl/pics/gt-v06br_d.jpg Guarder daje jeszcze dwa dodatkowe rzepy, żeby można było trzymać magazynki w tym górnym panelu, by wybijać sobie zęby podczas wyciągania :) A tak na serio - można z powodzeniem nimi zastąpić te z rzepy gumką w skrajnych kieszeniach i wkładac tam jeszcze po jednym magu. Inna rzecz, że wtedy się jest nieco "sztywnym" z przodu. Edited May 11, 2008 by youngee Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 No teraz widzę, wiem, że tam jest komór, wiec z tym to skojarzyłem :). Quote Link to post Share on other sites
Halfling86 Posted May 29, 2008 Author Report Share Posted May 29, 2008 OK i kolejne pytanie do tej kopii Weesatch'a Dlaczego na stronie sklepu Vest http://www.sklep.vest.pl/product_info.php?products_id=3390 piszą, że ten Weesatch jest w Cordurze, a na stronce producenta http://www.defcon5italy.com/product_info.p...products_id=311 że wykonany jest z nylonu. Coś tu jest chyba nie tak. Po za tym, czy ktoś używał tej kopii firmy Defcon 5? Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 Dwie opcje: 1. Cordura to nylon. 2. Ktoś tu kłamie. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 1. To producent chyba wie z czego szyje, bądź z czego mu szyją 2. Wystarczy poczytać opisy rzeczy sprzedawanych przez vest.pl - głównie na allegro aby całkowicie rozwiać wątpliwości kto jest bajkopisarzem :-F Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 (edited) Da sie tam wpakować po dwa. Bez niczego pod spodem nosi sę średnio, ale z jakaś kamizelką balistyczną już da radę. ...Znaczy się jest niewygodnie, ciepło, ..., możesz troszkę rozwinąć ?!?Wkładał ktoś do tej kamizelki wkłady balistyczne, jak się wtedy nosi ?!? Edited June 9, 2008 by Hornet Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 (edited) Przypuszczam, że jak Plate Carrier Harness z włożonymi wkładami, zważywszy na podobną konstrukcję. Ciąży to to niemiłosiernie. Ale moge sie mylic. Edited June 13, 2008 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 Znaczy się jest niewygodnie, ciepło, ..., możesz troszkę rozwinąć ?!? Niewygodnie, kamizelka nie opina dobrze ciała, jak będzie źle wyważona to szybko zacznie się zsuwać, magi ciasno wchodzą, więc masz taki sztywny pas na klacie z tego. Wkładał ktoś do tej kamizelki wkłady balistyczne, jak się wtedy nosi ?!? Jeśli już nosiłem w niej SAPI, to tylko w zestawie z kamizelką przeciwodłamkową pod spodem, wtedy nosiło się wygodniej niż jakby SAPI były w body armourze. Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted June 20, 2008 Report Share Posted June 20, 2008 Można przypuszczać że to rozwiązanie: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...ODDXP_cat_Vests będzie przyjemniejsze w użytkowniu, o podobnej funkcjonalności. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted June 20, 2008 Report Share Posted June 20, 2008 To replika Callahan'a SO-Techa (którejś wersji z kolei). Można z niej zrobić zarówno chesta samodzielnego jak i typowego plate carriera. Ogólnie dobrze się sprawdza. Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 To replika Callahan'a SO-TechaThx Procent, znalazłem recenzję prawdziwka: diytactical.com. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts