zajczek Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 Mam pytanie czy łatwo w upgrade tym karabinie to zrobić i gdzie można części dostać. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 1. Trudno. 2. Nigdzie. Poza Zero triggerem nic nie kupisz doń. Trzeba wsio dorabiać. Ps.: Precke jeszcze kupisz ;-) . Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 Zero Trigger od APS 96 nie wejdzie ;) Mocowanie w innych miejscach. Może od APSa 2 będzie pasował. A preckę i tak trzeba przerabiać. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 Arielku, to jest mechanizm jak w mp001 wiec i zero trigger takiż. Czyli do VSR. Quote Link to post Share on other sites
zajczek Posted May 11, 2008 Author Report Share Posted May 11, 2008 Więc co lepiej kupić zamiast tego tak do 500PLN Quote Link to post Share on other sites
DEDEk Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 L96 ale warriora z wella lepsze łatwiejszy tuning a jak jesteś nowy to i na stocku nieźle będziesz się bawił Quote Link to post Share on other sites
zajczek Posted May 11, 2008 Author Report Share Posted May 11, 2008 No tak ale te z well'a produkowana jest w Chinach już wole APS 2 ze zbrojowni pełno do niego części Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 Arielku, to jest mechanizm jak w mp001 wiec i zero trigger takiż. Czyli do VSR. Pawełku, napisałem że od 96 nie wejdzie ( za mały rozstaw śrób mocujących ). Możnaby było zmierzyć w 2 bo wygląda na zdjeciach na szerszy - mógłby pasować. A tłok można kupić od APSów, od M24CA tyle że tam już potrzebny jest ww. Zero Trigger. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 No tak ale te z well'a produkowana jest w Chinach już wole APS 2 ze zbrojowni pełno do niego części ... do APS 2 który też jest produkowany w Chinach. I zapewne mówisz o APS 2 DE w którym to NIC nie wymienisz, bo nie ma do niego części. Do Warriora Well'owskiego natomiast pasują części od L96A1 Maruzena, więc części do tuningu będziesz miał DUŻO. Quote Link to post Share on other sites
DEDEk Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 Do aps2 de nic nie włożysz chyba że jesteś tokarzem. Jak chcesz L96 kup alew warrior I kosztuje 419zł z wysyłką. A masz do niego ogrom części. Sam takiego mam i polecam Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 Ogrom cześć?? Co mozna włozyc do niego konkretnie....wiem ze ejst cały temat o warriorze ale tak szybko i scisle. Nie było by problemu z lepszą komorą HU i precka?? Jeszcze raz przepraszam o tym ze nie przeczytałem całego 20 stronowego tematu ale wystarczy odpowiedz tak lub nie:) Pozdrawiam snajperów:) Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 Do Warriora: Komora PDI ( 199zł na Specshopie ) i wsadzisz każdą lufę i gumkę HU od AEGa. Naprawdę sporo częsci zamiennych do niego jest. A do APS-2 DE ze zbrojowni - toć on nawet rozbieralnego cylindra nie ma... Quote Link to post Share on other sites
granat91 Posted May 23, 2008 Report Share Posted May 23, 2008 Też mam zamiar zakupić ta snajperkę. Interesuje mnie jedynie wymiana lufy i sprężyny. Jak może to polepszyć osiągi i czy taki tiuning jest mozliwy w tej broni Quote Link to post Share on other sites
zajczek Posted May 26, 2008 Author Report Share Posted May 26, 2008 (edited) To w jakim sklepie najlepiej kupić Warrior'a I bo znalazłem jednego Warrior'a ale to z ACM w sklepie gunfire i był tez tam z WEEL'a toczy to ten. Edited May 26, 2008 by zajczek Quote Link to post Share on other sites
Robs Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 To w jakim sklepie najlepiej kupić Warrior'a I bo znalazłem jednego Warrior'a ale to z ACM w sklepie gunfire i był tez tam z WEEL'a toczy to ten Specshop :) Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 APS 2 nie jest taka zła. Po dodaniu castorurki długości XX CM. ( w sumie to replika miała 144cm. Uszczelniłem HU i cylinder. W sumie to 400fps miała. Strzelała na te 40-50m ale celnie jak diabli. Pamiętam, że trafienie w głowę nie było problemem na 45m bez lunety. problem możesz mieć jedynie z "PS". Ale to popularne w tej broni. Jeśli chcesz by wszystko działało "cacy" to powiem, że dziennie bawiłem się z 3 godziny moim APS, po licznych modyfikacjach by usprawnić wszystko co było możliwe (w sumie 2 tyg babraniny) zaczęła strzelać ładnie. Tzn. Zasięg maksymalny był zasięgiem celnym więc nie było możliwości nie trafienia. Jak ją kupisz to bardziej partyzantka z niej wychodzi niż snajperstwo. + była to największa "krowa" jaką widziałem na manewrach. ( z tłumikiem 144cm) Jak chcesz poznać każdy mechanizm w broni to polecam APS2 jak chcesz się bawić i robić tuning to Warrior'a. Quote Link to post Share on other sites
hugomcm Posted November 28, 2008 Report Share Posted November 28, 2008 Witam, Wie ktoś gdzie kupić Cylinder od vsr, taki do 100 zł ,bo nie opyla się w to pchać kasy (w sumie to do L96 od agm ale wszystko pasuje od vsr, wiem bo ją mam ;) ) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 28, 2008 Report Share Posted November 28, 2008 No to sie mylisz kolego :) Porównaj średnice cylindrów tego nibyl96 ze średnicą cylindra w VSR. Wszystko w AGM jest podobne ale niemal nic nie jest identyczne/wymienne z VSR. Quote Link to post Share on other sites
adam1 Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 Hm jeśli chodzi o L96 AGM ja mam ta replike i powiem tyle za nircale 500zl zrobiłem w miarę przyzwoita replikę. Faktycznie trzeba trochę przywiej pokonbinowac ale nic trudnego. Może nie będzie można z niej nigdy wyciągnąć więcej niż 460fps-ow bo prawdopodobnie zestaw spustowy nie wytrzyma ale te 460 fps zupełności wystarczy jak na replikę za niecałe 500zl . A wiec sama replika kosztowała mnie 250 zl do tego kupiłem : -lufę precyzyjna http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3941 130zl - gumke hop up http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2967 40zl -Taśma teflonowa do uszczelnienia na allegro za małe pieniądze max 10 zl - Tłumik wykonany przez Tokarza za flaszke (Bols cena w zależności od miejsca kupna) wykonany z Aluminium - wygłuszenie tłumika (pianka izolacyjna termo kurczliwa strasznie droga z 150euro za 30 m ja skompletowałem z resztek produkcyjnych) widziałem ze kuple stosują gąbki - Farba w spreju (czarna do pomalowania tłumika) -sprężynę dostałem od kumpla ale na stoku było tylko mniej o 20fps (podejrzewam 40zl-50 zl) -Luneta i tu jest śmieszna sytuacja kupiłem Tasco http://www.allegro.pl/item498439108_luneta...a_srut_lux.html za 30zl (jak sie odpowiednio porozmawia na bazarze z kolesiem i przekona ze przyśle się do niego z kilka os które od niego cos kupią cena nagle spada jak zabita) +Wiec daje nam to 500zl +/- 100 w zależności kto jak umie szukać jaka ma cierpliwość itp. Cala sztuka moim zdaniem polega nad tym żeby robić pomału ale z głowa Lufa precyzyjna wystaje z 5cm poza obudowę lufy należy w zaślepce powiększyć dziurę żeby lufa mogła spokojne przejść przez ten otwór. Montaż prec lufy jest łatwy pasuje jak ulał tylko z standardowej repliki trzeba ściągnąć kołnierz dyststanujacy i nałożyć na nasza nowa prec lufę ja przykleiłem go poksipolem :D zdjęcie go potem to jest łatwe bo wystarczy trochę więcej siły .(już wyciągałem bez większych obaw nie uszkadzając żadnego z elementów ) Gumka HOP UP to już większa zabawa trzeba ja ładnie i delikatnie przyciąć i umieścić poprawnie w komorze HOP UP . skręcamy i się bawimy (oczywiście jeśli ja sobie wcześniej ładnie uszczelnimy taśmą teflonowa i wyregulujemy hopka) Moim zdaniem na sam początek żeby wprawić się w snajperskie rzemiosło styknie teraz zbieram kase na M24 A sama replika tez potrzebuje papieru ściernego żeby wygładzić łączenia kolby Ja na początku z efektu byłem na maxsa nie zadowolony ale na strzelankach ludzie biorac moja replike byli zachwyceni i okazało się w boju ze się sprawdza nawet nawet fajnie. Zaleta tej repliki jest to ze jest Cicha bardzo cicha (z tłumikiem praktycznie nie słyszalna dla potencjalnego celu ludzie się orientują dopiero jak ktoś dostanie a za chwile jego kolega z boku) no i tania jak za swoja cene Wachania fps ma +/- 2fps :D a celnosc hm niewiem jak na strzelnicy na bezwietrznej trafaim w a4 na dystansie 45m-50m Quote Link to post Share on other sites
mthing Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 Właśnie co do tej repliki da sie kupić do niej mechanizm spustowy w metalowej obudowie bo uważam, że przy M210 pójdzie w drobny mak Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 Jest ZT za 500zł... Quote Link to post Share on other sites
hugomcm Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 (edited) Chcecie targer ser za nisko cene to wejcdzie http://allegro.pl/item532721038_system_spu...gm_vsr_l96.html Edited January 17, 2009 by hugomcm Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 100 :o Lool. Ile kosztuje ta replika? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 Strasznie wytarte jak za 100 zeta ;-). Quote Link to post Share on other sites
hugomcm Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 (edited) Wcale nie. Byłem z tym targer serem na 1 strzelance. Bo potem cylinder mi pękł i po zabawie :( A cała replika kosztuje +/- 300 zł Edited February 6, 2009 by hugomcm Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts