goren Posted August 11, 2008 Author Report Share Posted August 11, 2008 Panowie, lista została zaktualizowana. Maile poszły. Quote Link to post Share on other sites
_jUNIOR. Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 Termin minął, kasy niema, Holmes nie odbiera telefonu... żałosne. Dzisiaj zgłosiłem na policji sprawę o oszustwo, nic przyjemnego, ale co zrobić. Nie można tego ciągnąć w nieskończoność... Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 (edited) Podobnie u mnie. Jeszcze w poniedziałek zapewniał, że pieniądze wyszły w piątek i wieczorem dostane skan potwierdzenia wykonania dyspozycji. Ani skanu ani pieniędzy, telefonów nie odbiera, albo ma wyłaczony aparat. Proponuje skończyć temat i liste zanieść na policje, gdzie sąd orzeknie i będzie można oddać sprawe firmie windykacyjnej. Widać pan H. ma za dużo pieniędzy jeśli stać go by tylu ludzi opłacać dodatkowo. Edited August 12, 2008 by ravic Quote Link to post Share on other sites
oXyder Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 U mnie to samo. W sobotę zapewniał, że przelew puścił w czwartek wieczorem, a w niedzielę dostanę screen z potwierdzeniem przelewu. W poniedziałek kilka wymówek i przekładanie terminu wysłania potwierdzenia. Ani skanu ani pieniędzy, telefonów nie odbiera, albo ma wyłączony aparat. Niestety trzeba odwiedzić komisariat. Quote Link to post Share on other sites
goren Posted August 14, 2008 Author Report Share Posted August 14, 2008 Lista zaktualizowana po raz kolejny. Maile poszły. Quote Link to post Share on other sites
oXyder Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 I jak tam Killer666, otrzymałeś towar? Holmes chyba gdzieś się zaszył, bo ciągle jest poza zasięgiem sieci.. Quote Link to post Share on other sites
_jUNIOR. Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 Pewnie pracuje nad planem obrabowania banku... O kurcze, a ja mu jeszcze policje na kark nasyłam :P. Mam nadzieje ze szybko zrobi ten skok, bo za chwile mundurowi do drzwi mu zapukają :] Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted August 15, 2008 Report Share Posted August 15, 2008 Holmes chyba gdzieś się zaszył, bo ciągle jest poza zasięgiem sieci.. Wystarczy, że wyłączył telefon. Ciekawe, czy wyjdzie za nim europejski nakaz aresztowania, bo po wejściu PL do schengen, to przez najbliższe 3-5 tys. km. nic go nie zatrzyma. Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted August 15, 2008 Report Share Posted August 15, 2008 Najbardziej mnie ciekawi o zrobil z cala ta kasa... chyba nie liczyl , ze na odsetkach lezakowania kasy na konie dorobi sobie do emerytury? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 Hm no chyba ze nie na koncie... Quote Link to post Share on other sites
_jUNIOR. Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 Ciekawe czemu tak ucichło. Ktoś może poszedł również na policje albo dostał kasę / sprzęt lub otrzymał jakikolwiek kontakt z Holmsem? Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 zero sprzętu, zero kontaktu, czarna wołga odpalona i czeka na rozkazy... Quote Link to post Share on other sites
elgeniusz Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 W poniedziałek sie wybiorę na policje. Powiedzcie, jakie dokumenty braliście i co mówiliście. Pytanie do ludzi ze śląska - zax0ml i boo np.(z tego co widze na liscie): Może się wybierzemy razem? Quote Link to post Share on other sites
zax0ml Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 witam! ja byłem juz u niego dwa razy, za kazdym razem bralem od niego kolejny karabin w "zastaw". teraz wyglada to tak że mam dwie całkiem ciekawe maszynki ale żadna nie jest w 100% tym co mi odpowiada... ten sprzet jest sporo wart i jeżeli do konca tygodnia nie dostane tego co zamawiałem plus odsetki wystawiam wszystko na allegro od 1zł... nie zapomne wstawić tutaj linka ;) pozdr! Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Ciekawe czy to jego karabiny? :D Quote Link to post Share on other sites
killer666 Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Wróciłem i nic nie zobaczyłem, dobra dałem ciała tym razem. Jestem frajerem przyznam się bez czyjejś pomocy, więc już mnie nie dobijajcie bardziej. :P Szykuje papiery i w piątek idę na policję jak nie dostanę kasy, z repliki już podziękowałem panu H. Quote Link to post Share on other sites
abukos Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 zax0lm jak będziesz miał tam jakąś m16 usmc z wgc custom to daj mi znać ;) Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 (edited) zax0ml przerazasz mnie... chcesz sprzedac czyjes karabiny , na pewno nie holmsa, bo nie dostales swojej zabawki? Dla zdobycia celu zawsze idziesz tak po trupach i wbijasz we wszystko co nie jest twoje dla swojej wyzszej racji? Stary asg powinno cie czegos nauczyc... Edited August 18, 2008 by Filq Quote Link to post Share on other sites
zax0ml Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 (edited) Kolego Filq... znasz mnie? Wiesz o co chodzi w całej sytuacji? Wiesz czyje to są karabiny? Widziałeś je chociaż? Byłeś przy mojej rozmowie Holesem? Po prostu, czy masz choćby BLADE pojęcie o czym piszesz? Jeżeli nadal uważasz że tak to zapraszam: www.onet.pl tak dla jasności. Karabiny na 100% są Holmesa. Kontaktowałem się z jego kolegami z teamu (mi. Świrem) żeby wybadać jakim sprzętem dysponuje prywatnie. Dowidziałem się tego i owego; przy następnej obsuwie terminu powiedziałem że zabiorę to co ma... czyli JEGO prywatne karabiny... tyle pozdr! Edited August 18, 2008 by zax0ml Quote Link to post Share on other sites
Chopin Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Nadciąga ściana płaczu ludzi którym się nic nie chce załatwić ale lubią ganić ludzi którzy coś załatwili że nie zrobili też tego dla reszty... Filq, obudź się... Dopóki sam czegoś nie załatwisz w życiu nikt nie będzie załatwiał za ciebie bo nie jest to w niczyim interesie... Logiczne że jak gość łazi, jeździ i załatwia to dla SIEBIE a jak TY chcesz to TY SOBIE jedź... Oczekiwanie że pojawi się rycerz na białym koniu i wszystko za ciebie załatwi jest trochę dziecinne :/ Przepraszam za offtop, ale nie mogłem się powstrzymać :) Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 zax0ml dziekuje za wyjasnienie sprawy. Teraz wydaje sie przejzystrza i musze przyznac Ci racje. Chcialbym jednak sie usprawiedliwic, gdyz piszac swojego wczesniejszego posta na forum dales mi prawo do jego skomentowania a liczba informacji ktore w nim zawarles pozwolila mi jedynie na domysly. Chopin, niepotrzebnie. Myslalem, ze karabiny sa z zamowienia WGC i holmes nie majac karabinu zax0ml'a dal mu cudzy pod zastaw. Upewnil mnie w tym post abukos. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Fliq: Po co się odzywasz, jak nie wiesz o co chodzi? Zaxoml pisał wiele stron wcześniej, że dostał od Holmes'a replikę w zastaw. Poza tym, nie wgłębiając się w tajniki prawa własności, do póki H. ma repliki, dopóty są jego, więc jeśli je da komuś w zastaw, to daje swoje, a nie cudze. A to, że się nie wywiąże z jakiegoś zobowiązania, to już problem H. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Nigdy nie mozesz byc pewien w 100% swojego pogladu na dana sprawe. Uznalem, ze wiem dosc, by sie wypowiedziec. Takie prawo daje mi forum to, onetu czy foczki.pl Kto pyta nie bladzi. I nie jest to problem tylko Holmesa ale rowniez osoby ktora za ta replike zaplacila. Zabierajac cukierka dziecku nie jest to jedynie twoj problem ale i dziecka. Quote Link to post Share on other sites
_jUNIOR. Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Jak by ktoś chciał listę osób poszkodowanych, ładnie sformatowaną i gotowa do wydruku to PM me. Btw. 60% wiadomości tutaj to chyba offtopy... czy ktoś moderuje te tematy? Quote Link to post Share on other sites
_jUNIOR. Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 Rozesłałem listę zainteresowanym i przy okazji dowiedziałem się że są osoby które jeszcze na niej nie są a chciały by się dopisać. Jeżeli Goren nadal ma czas i chęci to proszę osoby, które jeszcze nie wpisały się na listę o przesłanie mu swoich danych (na poprzednich stronach tego tematu pisze dokładnie co i jak). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts