sebolek Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 Mendiś a myślałem, że 0.4 kakałowe ;) co do pytań.. 1. możliwe 2. bardzo prawdopodobne 3. 3cia seria po 2 bardzo nie udanej.? Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 Dobrze rozumiem że były kalashe na cytadeli dostępne? To chwalić się co tam m macie :) bo wątpię by ktoś spoza tego tematu je kupił Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 12, 2015 Report Share Posted February 12, 2015 Mendiś a myślałem, że 0.4 kakałowe :icon_wink: co do pytań.. 1. możliwe 2. bardzo prawdopodobne 3. 3cia seria po 2 bardzo nie udanej.? Może się poprawili... chociaż Taktyczni do dziś wyjaśnienia w sprawie bubli nie otrzymali. Kakałowe mb i guardery trza chomikować i się nie chwalić zbytnio, bo opędzlują z ładownicy. Dużo dobrego słyszę o tych jasnych KingArmsach, choć osobiście nie mam dobrego zdania o ichnich kulkach. No ale tylko krowa nie zmienia poglądów. Ma to ktoś i testował? Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Mendi - chodzi Ci o te - całkiem czarne??? =32"]http://www.military.pl/king-arms-kulki-asg-precyzyjne-0-43-g-2000-szt-_9784t?p[cat]=32 Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Chyba o te szare/metalizowane co kiedyś były. Były by idealne gdyby nie były takie miękkie przez co nawet nie powgniatane o idealnej kulistości potrafią różnie się kręcić w zależności od tego jak często worek był przekładany i ile razy same o siebie się szlifowały. Pomijam dość zasadnicze problemy występujące na styku komora/kulka/dysza... Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 O te mi chodzi http://taktyczny.com/amunicja-kulki-6mm/0.3-i-ciesze/kulki-0-40g-2000szt.-king-arms-yellow.html Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 (edited) Ja myślałem o 0.43 ;) fakt te 0.4 ludzie sobie chwalą. Chociaż jestem ciekaw jak wypadły by na tle kałaszy 0.4... Edited February 13, 2015 by shamoth Quote Link to post Share on other sites
Lord_T_von_P Posted February 14, 2015 Report Share Posted February 14, 2015 Właśnie zakupiłem w Cytadeli Kałasze 0,4g tną się nawet w chińskiej lufie 6,12..... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 14, 2015 Report Share Posted February 14, 2015 No cóż...zwrotka i lipa. Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted February 22, 2015 Report Share Posted February 22, 2015 Błagam, takie tylko srednica 6 mm.... http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/BBs_Tools_BBs_Madbull_0_48g_High_Impact_8mm_BB_850rds.htm Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted February 22, 2015 Report Share Posted February 22, 2015 Błagam, takie tylko srednica 6 mm.... http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/BBs_Tools_BBs_Madbull_0_48g_High_Impact_8mm_BB_850rds.htm A nie przyszło Ci do głowy że to są 6mm tylko spuchnięte i należy przechowywać je w wilgoci żeby nie zaczęły się kurczyć ;) Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 Taa i suszyć w skarpetce na grzejniku. Biorąc pod uwagę że przeciętne kulki 8mm mają 0,43g, to te 0,48g super ciężkie jakieś nie są. Dla nas ta waga to jedynie węgliki, spieki i cyrkonie - 2-3zł sztuka. Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 U zachodnich sąsiadów pojawił się nowy wypust BB Kingów: http://sniper-as.de/product/BB_King/0,43g_High_Precision_BBs_(2.000_Stk.)/id/21059 Cena może nie powala, ale też nie ma dramatu wybitnego. Kuriera ostatnio tam zamawiałem za 5$. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 poprawny link: http://sniper-as.de/product/BB_King/0,43g_High_Precision_BBs_(2.000_Stk.)/id/21059 Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 Kałasze też w tym sklepie są. Ciekawe jaka seria... Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 Na fotce jest słoik kalashy z 1 serii, ale co mają na magazynie to już inna sprawa. Może by ich pognębił żeby aktualne fotki zrobili i zmierzyli kilka kulek. Jeśli to te dobre ( w krainie Adolfów mają spore obostrzenia co do mocy replik, więc możliwe że po prostu ciężkie kulasy z porządnej serii nie zeszły ze sklepu) to mięli by conajmniej kilku chętnych, a zamówienie by złożył grupowe na powiedzmy 10 słoików. Kto chętny na poszprechanie z nimi? Ja z wprawy wyszedłem. Przy okazji zmierzyłem kulki 0,43g od pj, dumdum i gfc - te które otrzymałem w zeszłym roku na testy. Znalazłem tez kilka sztuk dd 0,40g. Wszystkie leżały sobie na półce w tym białym pudełeczku, które było w teście. Wyniki pomiaru: - pj 6,16 - 6,18mm - dd 0,40g 6,05mm - dd 0,43g 6,23 - 6,24mm - gfc 5,95 - 5,96mm kontrolnie, gdy nie wierzyłem w pomiar, brałem kulkę we, kalash lub ds, by upewnić się że mają 5,95 i suwmiarka działa poprawnie. dd I PJ 0,43g nie wchodzą w żadną stockową lufę jaką mam, nawet w rurce z castoramy (mam na pędzelki) się blokują... Słyszałem, że dumdum wycofało kulki w kartonach, te puchnące, bo stwierdzono w składzie skrobię. Macie jakieś dokładne info? Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 O nie ! Dum dumy wyprzedzily srednicą moje PJ-tki, ktorych mam jeszcze z 1500 sztuk :D Ja sie moge pisac do zamowienia co najwyzej ale nie rozmowy z nimi, bo po Niemiecku ani slowa nie umiem (nie, nie mialem w szkole). Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 Na dobre kalashe jestem chętny ale mój poziom niemieckiego to było Ich liebe disch czy jakos tak. ;) malym OT: co do linku to trzeba umieć go wstawiać przez url ew. odnośnik ;) wtedy jest cały Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 Też bym się pisał na słoik dobrych kałaszy, tylko tak jak poprzednicy jedyne co znam to kom sie, hause geyen kinder machen... Quote Link to post Share on other sites
Indywidualista Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 Ja wziąłbym 0,4. Ponieważ w tych seriach jestem "zielony" - proszę o przygotowanie tekstu po PL. Przetłumaczę to na EN i puszczę im. Quote Link to post Share on other sites
koniuXXX Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 Ile wychodzi za słoik 0.4g panowie ? Też byłbym wstępnie zainteresowany Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 z kalashami 0,43g wychodzi lekko 105zet za słoik, co tanio nie jest. Quote Link to post Share on other sites
koniuXXX Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 to podziękuje :v postrzelam z AK dopóki coś normlanego do ans nie dotrze :) Quote Link to post Share on other sites
oofo Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 (edited) Ja majac pewnosc ze to sa TE kalashe, spokojnie jestem w stanie dac te 105 zl :icon_smile: Tylko taktyczny nadal niby nie wyjasnil tej sprawy wadliwych kulek z producentem, wiec ryzyko jest spore ze to wlasnie te wadliwe A jakby tak brac prosto od producenta ? http://www.cybergun.com/produits/gamme-de-produits/accessoires/montages-rails/4352-ref-123703-billes-043g-kalashnikov.html Edited February 26, 2015 by oofo Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted February 27, 2015 Report Share Posted February 27, 2015 Z tego co wiem to 0,4dd robił testy i maja foliowe opakowania po 2000 szt które nie urosły i jak są trzymane w szczelnym zamknięciu to nie rosną i trzymają średnicę wiec jak ktoś już niema wgle kto niech do nich piszę to pewnie paczkę foliowe 0,4 sprzedadzą.tylko potem trzeba to w miejscu gdzie wilgoć nie dochodzi trzymać.... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts