Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Snajperskie Kulki

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Mendiś a myślałem, że 0.4 kakałowe :icon_wink:

co do pytań.. 1. możliwe 2. bardzo prawdopodobne 3. 3cia seria po 2 bardzo nie udanej.?

Może się poprawili... chociaż Taktyczni do dziś wyjaśnienia w sprawie bubli nie otrzymali.

Kakałowe mb i guardery trza chomikować i się nie chwalić zbytnio, bo opędzlują z ładownicy. Dużo dobrego słyszę o tych jasnych KingArmsach, choć osobiście nie mam dobrego zdania o ichnich kulkach. No ale tylko krowa nie zmienia poglądów. Ma to ktoś i testował?

Chyba o te szare/metalizowane co kiedyś były.

Były by idealne gdyby nie były takie miękkie przez co nawet nie powgniatane o idealnej kulistości potrafią różnie się kręcić w zależności od tego jak często worek był przekładany i ile razy same o siebie się szlifowały.

Pomijam dość zasadnicze problemy występujące na styku komora/kulka/dysza...

• 2 weeks later...

Na fotce jest słoik kalashy z 1 serii, ale co mają na magazynie to już inna sprawa.

Może by ich pognębił żeby aktualne fotki zrobili i zmierzyli kilka kulek. Jeśli to te dobre ( w krainie Adolfów mają spore obostrzenia co do mocy replik, więc możliwe że po prostu ciężkie kulasy z porządnej serii nie zeszły ze sklepu) to mięli by conajmniej kilku chętnych, a zamówienie by złożył grupowe na powiedzmy 10 słoików. Kto chętny na poszprechanie z nimi? Ja z wprawy wyszedłem.

Przy okazji zmierzyłem kulki 0,43g od pj, dumdum i gfc - te które otrzymałem w zeszłym roku na testy. Znalazłem tez kilka sztuk dd 0,40g. Wszystkie leżały sobie na półce w tym białym pudełeczku, które było w teście.

Wyniki pomiaru:

- pj 6,16 - 6,18mm

- dd 0,40g 6,05mm

- dd 0,43g 6,23 - 6,24mm

- gfc 5,95 - 5,96mm

kontrolnie, gdy nie wierzyłem w pomiar, brałem kulkę we, kalash lub ds, by upewnić się że mają 5,95 i suwmiarka działa poprawnie.

dd I PJ 0,43g nie wchodzą w żadną stockową lufę jaką mam, nawet w rurce z castoramy (mam na pędzelki) się blokują...

Słyszałem, że dumdum wycofało kulki w kartonach, te puchnące, bo stwierdzono w składzie skrobię. Macie jakieś dokładne info?

Ja majac pewnosc ze to sa TE kalashe, spokojnie jestem w stanie dac te 105 zl :icon_smile: Tylko taktyczny nadal niby nie wyjasnil tej sprawy wadliwych kulek z producentem, wiec ryzyko jest spore ze to wlasnie te wadliwe

A jakby tak brac prosto od producenta ?

http://www.cybergun.com/produits/gamme-de-produits/accessoires/montages-rails/4352-ref-123703-billes-043g-kalashnikov.html

Edited by oofo

Z tego co wiem to 0,4dd robił testy i maja foliowe opakowania po 2000 szt które nie urosły i jak są trzymane w szczelnym zamknięciu to nie rosną i trzymają średnicę wiec jak ktoś już niema wgle kto niech do nich piszę to pewnie paczkę foliowe 0,4 sprzedadzą.tylko potem trzeba to w miejscu gdzie wilgoć nie dochodzi trzymać....