TUZIOL Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Odnosnie szyn - moze to Wam pomoze -> http://www.sl-8.de/Rails/rails.html To sa oryginalne szyny do G36 w roznych wariantach :) Dzieki tym fotkom mozna sprawdzic roznice miedzy airsoftowymi wersjami :) Quote Link to post Share on other sites
fidell Posted July 28, 2008 Report Share Posted July 28, 2008 Jak już pisałem wcześniej zabrałem się za grawerowanie oznaczeń. Jako że podszedłem do tego bez przygotowania i pierwszy raz miałem frezarke/dremel w rączkach, efekt jest jaki jest: I pytanie z innej beczki - ma ktoś może wymiary kolimatora znajdującego się na rączce g36? Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted July 29, 2008 Report Share Posted July 29, 2008 (edited) Panowie, kto z was uzywa przedniego chwytu z dwojnogiem G&P do G36? 1.Jaka tam najlepiej pasuje bateria? 2.Czy do przedniego chwytu da rade wcisnac baterie typu Stick?(czy ktos probowal?) Pzdr, Adi Edited July 29, 2008 by Adrian"ADi"Krysztofiak Quote Link to post Share on other sites
AWR_sowiet Posted July 29, 2008 Report Share Posted July 29, 2008 Adi, moja rada. Nie kupuj przedniego chwytu G&P. H*nia jakich mało, poza tym po co więcej kasy wydawać. Kup sam dwójnóg. Widziałem że były dostępne jakiś czas temu. Samo założenie polega na wyjęciu pinu w dolnej przedniej części łoża (tej gdzie sie karabińczyk od pasa zaczepia), wsunięciu dwójnogu w miejsce montażu, włożenie pina z powrotem. Wchodzą te same baterie, bo łoże te same - w środku nic sie nie zmienia. Ja osobiście korzystam z kolby pełnej (nie jak to pisali - stałej). Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Soman Posted July 29, 2008 Report Share Posted July 29, 2008 Panowie, kto z was uzywa przedniego chwytu z dwojnogiem G&P do G36? 1.Jaka tam najlepiej pasuje bateria? U mnie w standardowy chwyt CA, z dwójnogiem CA wchodzi Sanyo 10.8V /1700mAh. Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted July 29, 2008 Report Share Posted July 29, 2008 Dzieki bardzo za rade, zapamietem ;-) Quote Link to post Share on other sites
AWR_sowiet Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 Adi, najprawdopodobniej bede mial do sprzedania sam dwójnog G&P. Wiecej bede wiedział w poniedziałek - zainteresowany? Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 Ja mam dwój nóg , ale mój chwyt od CA dość mocno już po dupie dostał i myślałem żeby go wymienić. Ale póki co się wstrzymam. Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 Panowie , spotkał ktoś z was może magpulle do magów od G36? Pzdr, ADi Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 Tak, ja sam je zrobilem. Poza tym słyszałem o facecie, który wzioł i założył te od M4/M16 na maga od M14. Podobno gumę rozgotował, przy dobrych chęciach można by było zrobić przy G36. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 Próbowałem to zakładać i używać. Magpule do standartowej amunicji natowskiej 5,56 (występują jeszcze 7,62 i 9mm) pasują bez problemu na magazynki od G36. Należy tylko odkręcić dno magazynka, nałożyć magpula i na nowo skręcić. Przy hicapach zostaje bardzo mało miejsca do podkręcania magazynka ! Quote Link to post Share on other sites
AWR_sowiet Posted August 7, 2008 Report Share Posted August 7, 2008 Najczesciej to chyba sobie sami zolnierze robia z linki. Nie mowiac juz o przywiazywaniu tych magazynkow do oporzadzenia. Jestem w pracy wiec nie mam mozliwosci, ale pewnie ronin dorzuci do tego jakas fotke. Quote Link to post Share on other sites
AWR_Zawala Posted August 7, 2008 Report Share Posted August 7, 2008 Widać dobrze u drugiego żołnierza od prawej. Aśka Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted August 7, 2008 Report Share Posted August 7, 2008 Jak połączyć tą metodę z zwykłym kopplem? Krótkie eksperymenty zakończyły się siniakami na kolanach. Albo linka była za krótka żeby wygodnie operować bronią albo obijała się boleśnie o kolana. Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted August 7, 2008 Report Share Posted August 7, 2008 Moze zrob dluzsze(ponizej kolan) i jak wykorzystasz magazynek i bedziesz mial zamiar biec gdzies to uzyj odpowiedniego supla(szybko rozwiazujacego sie) aby skrocic linke :) Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted August 8, 2008 Report Share Posted August 8, 2008 Linka musi być stosunkowo długa (u mnie jakieś 80 cm), ale dowiązana wysoko (tak żeby było daleko od kolan, a blisko ramion).Trzeba by dowiązać magazynek gdzieś na wysokości szelki - musisz eksperymentować z długością linki tak, żeby nie kończyła się na wysokości kolana i jednocześnie żeby spokojnie można się było złożyć do strzału. W "kamizelce KSK" d-ringi zrobione w tym celu są umieszczone nad ładownicami, więc dość wysoko. Ronin p.s. Ta metoda nie służy do dowiązania wszystkich magazynków, a jedynie tych pod "słabą" ręką (pakiet dołączony do broni + jeden pakiet w którejś z ładownic primary). Do dorobionego z linki magpula linka prowadząca od oporządzenia dołączana jest zazwyczaj jakimś plastykowym małym karabińczykiem, czy czymś co pozwala w razie potrzeby "odczepić się" od broni. Jeżeli mamy połączone z oporządzeniem linką dwa pakiety to linka od każdego z nich ma inną długość - tak żeby dwa wiszące pakiety się o siebie nie obijały. Zaletą rozwiązania jest to, że magazynków nie trzeba wrzucać z powrotem do ładownic, czy przekładać do worka na odzysk - wywala się je po prostu "na ziemię". W połączeniu z faktem, że z ładownic wyciągamy jednocześnie po dwa magazynki daje to niezłą szybkość przy wymianie pierwszych trzech magazynków (jeden dołączony do tego w broni + dwa w pakiecie). Wadą jest to, że to prosta droga do usyfienia magów. Poza tym jest zawsze ryzyko zahaczenia o coś linką. Quote Link to post Share on other sites
happy666 Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 Ja krótko spytam. Jakie formacje poza piechotą używają G36 (nie K)? Quote Link to post Share on other sites
gryzly Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 Jeżeli chodzi o ładownice na kolbie to pokaże jak można poprowadzić kable: minusem tego rozwiązania jest potrzeba ingerencji w replikę, ale można też poprowadzić kabel na zewnątrz co niestety utrudnia składanie kolby. Pozdrawiam Krzysiek Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Ja krótko spytam. Jakie formacje poza piechotą używają G36 (nie K)? Cała Bundeswehra używa jako podstawowego uzbrojenia G36. Tylko sporadycznie w niektórych jednostkach spotykasz bardziej specjalistyczną broń, lub inne odmiany G36. Quote Link to post Share on other sites
Emam Posted August 15, 2008 Report Share Posted August 15, 2008 Jaka jednostka(o ile jakakolwiek) używa wersji C?? Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted August 15, 2008 Report Share Posted August 15, 2008 Żadna. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted August 15, 2008 Report Share Posted August 15, 2008 No nie do końca masz racje, bo od 2005 roku jest na wyposarzeniu KSK. Broń o długości 720mm(ze złożoną kolbą tylko 500mm) stąd też dodatek C- Compakt, jest idealna dla jednostek specjalnych, i pojawia się też sporadycznie w innych jednostkach BW. Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted August 15, 2008 Report Share Posted August 15, 2008 (edited) Jakiś czas temu (może z rok) na to samo pytanie odpowiedziano, że w ogóle nie używają. :D W sumie dobrze wiedzieć, poprawi mi to samopoczucie. :) Edited August 15, 2008 by Kantek Quote Link to post Share on other sites
danyboy Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 Jakiś czas temu (może z rok) na to samo pytanie odpowiedziano, że w ogóle nie używają. :D W sumie dobrze wiedzieć, poprawi mi to samopoczucie. :) A mi nie poprawi samopoczucia! Właśnie sprzedałem moje CA G36C bo nie było 'kontraktowe'... Inna sprawa, że sprawiłem sobie SRC G36K KSK :killer: Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 Jakiś czas temu (może z rok) na to samo pytanie odpowiedziano, że w ogóle nie używają. :D Wiadomości muszą być ciągle uaktualniane. To akurat jest wiedza z ksiażki o której kiedyś wspominał Ronin " Die Spezialverbände der Bundeswehr" autor Stören Sünkler. (tłum. Jednostki specjalne BW) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts