Fikus Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 (edited) Witam Na wstępie pochwale się że posiadam 187 cm wzrostu, i jak przymierzyłem KZS'a rozmiar "2" i był jakby za mały. Z tąd moje pytanie, czy jest rozmiar "3". Ewentualnie czy jakieś zabiegi mogą "wydłużyć" mundur. pozdrawiam w trwodze o swoja przyszłość :F Edited May 31, 2008 by Fikus Quote Link to post Share on other sites
Potf0r Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 Rozmiar 3 jest... rarytasem. Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 Jak zamawiałem KZS w rozmiarze 2 to dostałem bluzę w rozmiarze 1, a gacie rozmiar 3 :-F Spodnie "3" są idealne na każdego - mam około 170 wzrostu i są OK Fikus, chodzi Ci o to, co przymierzałeś ostatnio na poligonie w Winowie ?? Quote Link to post Share on other sites
Fikus Posted May 31, 2008 Author Report Share Posted May 31, 2008 Nie, nie tam to chyba mieli klm'y, i Ty chyba jedyny w KZS'sie. W tym nowym sklepie 4 "regiment" przymierzałem ;) Quote Link to post Share on other sites
kryzys80 Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 (edited) Witam Na wstępie pochwale się że posiadam 187 cm wzrostu, i jak przymierzyłem KZS'a rozmiar "2" i był jakby za mały. Z tąd moje pytanie, czy jest rozmiar "3". Ewentualnie czy jakieś zabiegi mogą "wydłużyć" mundur. pozdrawiam w trwodze o swoja przyszłość :F Faktycznie, koledzy mają rację . KZS "trójeczka" jest trudno dostępny, naprawde sporadycznie pojawia się na Allegro. A ceny- proporcjonalne do dostepności. :cry: Generalnie jest to jedyny sensowny rozmiar dla wysokich albo solidnie zbudowanych. Np. ja mam prawie 170 wzrostu i jestem "misiowatej" budowy, więc swój romans z "dwójką " zakończyłem na stwierdzeniu że wyglądam jak gościu z baletu w obcisłych rajtuzach :lol: ostatnio udało mi się kupić bluzę od "trójeczki". :mrgreen: Cudo- ciemne kolorki ( a jest sporo różnych odcieni KZSów), długie regulowane rękawy, i super wielki kaptur, którym można zakryć facjatę aż po szyję, a i tak przez materiał sporo jeszcze widać, choć na krótszym dystansie. Nie powiem, kosztowało tyle co cały KZSik "dwójka" ale nie żałuję :-P Mój best friend z kolei jest szczupły ale ma pod 180 wzrostu i też w "dwójeczce" by nie pochodził. Kupił "trójkę " i jest OK ! Tak wiec, jeśli trafisz na "trójeczkę" - bierz, no chyba że ci deseń nie podpadnie. Dje klimacik, no i praktyczniejsze od KLMK. Jak zamawiałem KZS w rozmiarze 2 to dostałem bluzę w rozmiarze 1, a gacie rozmiar 3 :-F Spodnie "3" są idealne na każdego - mam około 170 wzrostu i są OK Fikus, chodzi Ci o to, co przymierzałeś ostatnio na poligonie w Winowie ?? Albo można trafić na KZSa "składaka" . Mój friend kupił na Allegro bluzę KZS "rozmiar 2 duży jak 3" - tak stało w opisie. Rozmiarowo luzik, ale rękawy są w innym odcieniu niż tułów. Wygląda toto trochę dziwacznie, jakby rękawy przyszyto lewą stroną na wierzch :lol: Edited June 1, 2008 by kryzys80 Quote Link to post Share on other sites
Fikus Posted June 1, 2008 Author Report Share Posted June 1, 2008 Hmm...dzięki za pomoc towarzysze :) No nic, będę szukać a jak znajdę to się pochwalę na pewno ;) pzdr Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Taka drobna uwaga odnośnie kolorów - KZS szybko blaknie od słońca, zazwyczaj po jednym "sezonie" wygląda jak ściorany sweter w prawie jednolitym kolorze (o wiele jaśniejszym niż ten, który miał w momencie zakupu). Quote Link to post Share on other sites
Fikus Posted June 1, 2008 Author Report Share Posted June 1, 2008 Blaknie :eek: Czemu :| ? A Klm-n będą na 190 czy też nie do zdobycia ? Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Co to jest KLM-n? Mówisz o KLMK? Tadeusz na warriorze ma do 190= rozmiar 4 też rarytas spory - ja pomykałem w 3 mam 188 104 klata i 99 pas i był wyśmienity - idealna nogawka idealny rękaw. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Blaknie :eek: Czemu :| ?Nooo, od słońca ;) A Klm-n będą na 190 czy też nie do zdobycia ? Rozumiem, że chodzi o "dwuczęściowego KLMK"? Ja rzadko widuję same KLM'ny, a co dopiero na 190. Może lepiej już się zdecydować na coś lepszejszego, gdzie rozmiar nie będzie problemem? Np. Sumraka albo Partizana (można je bez większego problemu dostać w dowolnym kamuflażu). Cena w porównaniu do tego ile sobie sprzedawcy policzą za KLM na 190 wcale nie będzie aż taka duża. Quote Link to post Share on other sites
eliasz Posted June 2, 2008 Report Share Posted June 2, 2008 (edited) Mnie zastanawia skąd taki wzrost cen. Ja za swojego KZS-a 3 rozmiar(do tego taki ciemniejszy- też rzadki dosyć) płaciłem 45zł. Było to jakieś 3 lata temu chyba. A teraz gdzie nie spojrzysz to bluzę jedynie pojedynczą można dostać poniżej setki. PS> Tak jak Kazik mówi, może warto się zastanowic nad nowszymi maskhałatami? Partizan, Gorka... Cenowo nawet powoli porównywalnie a jakość niby lepsza... Edited June 2, 2008 by eliasz Quote Link to post Share on other sites
kryzys80 Posted June 2, 2008 Report Share Posted June 2, 2008 (edited) Mnie zastanawia skąd taki wzrost cen. Ja za swojego KZS-a 3 rozmiar(do tego taki ciemniejszy- też rzadki dosyć) płaciłem 45zł. Było to jakieś 3 lata temu chyba. A teraz gdzie nie spojrzysz to bluzę jedynie pojedynczą można dostać poniżej setki. PS> Tak jak Kazik mówi, może warto się zastanowic nad nowszymi maskhałatami? Partizan, Gorka... Cenowo nawet powoli porównywalnie a jakość niby lepsza... 45 złotych za "trójeczkę. no to pogratulować tylko :-o ja dałem za samą bluzę grubo ponad setkę. faktycznie ceny poszły ostro wprieriod. no cóż, prawa rynku- w końcu mowa o towarze deficytowym. a wspomnianego wyżej dwuczęściowego KLMK to na Allegro widziałem tylko raz, (ale był o ile pamietam za mały na mnie). znaczy się- rarytas ogromny. Edited June 2, 2008 by kryzys80 Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted June 2, 2008 Report Share Posted June 2, 2008 Wzrost cen wynika m.in. z tego, że dostanie do kraju stało się bardziej problematyczne (chyba doszła konieczność uzyskania wizy, nie wiem czy przed wstąpieniem do UE też tak było). Tak to przynajmniej niby wygląda w przypadku jednego z głównych dostawców towaru na bazar bytomski (u którego zaopatrywał sie m.in Soviet Mrówka z Allegro). Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 Wołodia jeszcze daje rade, ale Igor z Ukrainy (?) wizy już nie ma. Mam kzs'a trójkę tyle, że dosyć sfatygowany jest. Spodni prawie nie używałem, bluza wyblakła, jakieś przebarwienie... i jak to często bywa na hali chyba się materiał skończył i zabrali inny odcień ;) Jest troche za duży na mnie, wolalbym bluze od dwójki. Za to spodnie są ok. Jak ktoś bardzo chce mogę się go pozbyć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts