Igorek_SDS Posted January 20, 2004 Report Share Posted January 20, 2004 Mam nietypowe pytanie. Jestem zdecydowany na zakup któregoś z powyższych (G17 lub G19 z KSC). Wiem że mechanicznie i jakością wykonania praktycznie nie różnią się od siebie - a jeżeli nawet to różnice te nie mają dla mnie znaczenia. Pytanie moje dotyczy wielkości obu gun'ów. Nie widziałem na żywo żadnego z nich a doczytałem się, że G19 jest "kompaktową" wersją G17. Na stronie Glocka ze specyfikacji wynika, G19 jest o ponad 1 cm krótsz i 1,2 cm niższa niż G17. Jako, że nie lubię zbyt małych gunów to mam pytanie do użytkowników - jak leży w ręku i jak to jest z tą kompaktowością G19-tki. Czy G19 można porównać wielkością np. z P99 czy do Beretki 92 ? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 20, 2004 Report Share Posted January 20, 2004 raczej P99, Beretta to pelnowymiarowy pistolet... 19-tka to tez nie do konca kompakt tylko zmniejszona wersja 17-tki. Na prawde kompaktory jest Glock 26. Zajzyj na moja strona jest tam dosc duzo o Glocku i o ile pamietam sa zdjecia obu interesujacych Cie wersji Quote Link to post Share on other sites
Igorek_SDS Posted January 20, 2004 Author Report Share Posted January 20, 2004 Dzięki. Właśnie o taką odpowiedź mi chodziło :) Wybiorę chyba jednak G19. Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted January 24, 2004 Report Share Posted January 24, 2004 Wiem że mechanicznie i jakością wykonania praktycznie nie różnią się od siebie Właśnie w związku z różnicami w budowie mam pewne pytanie. Na wielu zagranicznych stronach czytałem że glock 19 jest solidniej wykonany(zwłaszcza PART 10 która podobno w 17 nagminnie się psuła) oraz że ma cięższą „dolną ramę” . Czy ktoś kto ma w teamie oba glocki mógłby coś na ten temat powiedzieć. Czy pod tym względem bardzo się różnią? P.S. Wiem że już kiedyś zadałem bardzo podobne pytanie ale w tedy nikt jeszcze nie miał G19 a i na temat G17 chętnie usłyszę jakieś opinie(może ktoś używa go jako broni głównej i może powiedzieć coś o jego żywotności) z większej perspektywy czasu. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 24, 2004 Report Share Posted January 24, 2004 zdarza sie ze po zlozeniu zamek blokuje sie i nie chce drgnac... ale wystarczy troche popukac, potrzeasnac i jest ok :) poza tym zadnych :) ale to chyba nie ten watek :) Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted January 24, 2004 Report Share Posted January 24, 2004 Biorąc pod uwagę budowę G17 i G18(ten też ma problemy z PART 10) opinie posiadaczy 18 są jak najbardziej mile widziane(no chyba że usterka dotyczy przełącznika rodzaju ognia :wink: ). Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 25, 2004 Report Share Posted January 25, 2004 nie wiem czego dotyczy :) po zlozeniu pistoletu zamek blokuje sie... pomerdac, pomerdac, puknac i dziala :) Quote Link to post Share on other sites
robal Posted January 25, 2004 Report Share Posted January 25, 2004 Navy a co zrobic jesli magazynek w 18c przecieka? Jakie masz magazynki w swoim glocku?? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 26, 2004 Report Share Posted January 26, 2004 a to juz bez znaczenia od modelu :) przeciekanie zdarza sie w kazdym gaziaku 8) nasmarowac, wlozyc do goracej wody itp ja mam dwa rodzaje magazynkow - jeden z oznaczeniami fabrycznymi glocka i jeden bez, nie wiem czym poza tym sie roznia :) Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted January 30, 2004 Report Share Posted January 30, 2004 Czytałem sporo recenzji glocka 19 oraz rozmawiałem z jednym z jego użytkowników. Wszystkie źródła potwierdzają bardzo dobre osiągi tego pistoletu – zasięg maksymalny jak w AEG tylko że gorsza celność. Czy w klocku 17 jest podobnie czy też ma on jeszcze zawory starego typu które nie dają takiego zasięgu? Czy ktoś mógłby podać zasięg skuteczny i maksymalny G17 i w miarę możliwości odnieść to do osiągów jakiegoś elektryka? Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
chmiello19 Posted September 10, 2009 Report Share Posted September 10, 2009 A czy ta wersja g17 KSC rożni się czymś znacznym od starej g17 KSC? Chodzi mi o wspomniane wyżej zawory ramę itp. itd. http://www.casg.pl/product-pol-326-KSC-Glo...wa-wersja-.html Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted September 10, 2009 Report Share Posted September 10, 2009 A czy ta wersja g17 KSC rożni się czymś znacznym od starej g17 KSC? Chodzi mi o wspomniane wyżej zawory ramę itp. itd. http://www.casg.pl/product-pol-326-KSC-Glo...wa-wersja-.html Om nom nom, pyszny kotlecik odgrzałeś. ;) Quote Link to post Share on other sites
chmiello19 Posted September 10, 2009 Report Share Posted September 10, 2009 Świetnie, a ten kotlecik mogę znaleźć w jakimś temacie bo widocznie ten zatytułowany "KSC Glock 17 i Glock 19" do takiego pytania się nie nadaje, także zamiast mnie oświecać mógłbyś pomóc a jak nie możesz to nie przeszkadzaj takimi postami, bo nie pytam dlatego że mi się nudzi tylko po to by uzyskać sensowne info. Pozdro Slepy!!! Quote Link to post Share on other sites
Rogerx Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 (edited) zdarza sie ze po zlozeniu zamek blokuje sie i nie chce drgnac... ale wystarczy troche popukac, potrzeasnac i jest ok :) poza tym zadnych :) ale to chyba nie ten watek :) Dzisiaj odebrałem nowego Glocka 17 KSC/KWA. Po wyjęciu kilkukrotnym przeładowaniu rozebrałem, nasmarowałem, poskładałem z powrotem i kupa...- nie da się przeładować. Znalazłem ten wpis na forum, więc pukam, potrząsam, merdam i nic :). Po dłuższej chwili okazało się, że po włożeniu magazynka nałodowanego gazem, naciśnięciu jak na zdjęciu: http://picasaweb.google.pl/lh/photo/4HyiUz...feat=directlink (trzymać naciśnięte i przeładować), wystrzeleniu na sucho.. wszystko w środku się "poukładało" i śmiga jak powinien. Rozebrałem drugi raz i znowu zabieg pomógł. Może komuś się przyda. Edited November 6, 2009 by Rogerx Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 Ja jednak sugeruję dokładnie i precyzyjnie składać klocka a nie "układać" go. Setki rozbiórek, w tym kilka do ostatniego pinu i nigdy żadnego zacięcia zamka. Na prawdę lepiej przyjrzeć się jak to powinno być złożone niż "siłowo" "układać" części. Quote Link to post Share on other sites
chmiello19 Posted December 23, 2009 Report Share Posted December 23, 2009 Ponawiam pytanie ponieważ na necie nie mogę znaleźć żadnych informacji o nowym glocku 17 milspec. "A czy ta wersja g17 KSC rożni się czymś znacznym od starej g17 KSC? Chodzi mi o wspomniane wyżej zawory ramę itp. itd." http://www.casg.pl/product-pol-326-KSC-Glo...wa-wersja-.html Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted January 2, 2010 Report Share Posted January 2, 2010 Czy Glock19 KSC-KWA jest dostępny w jakimkolwiek innym sklepie niż w specshopie? Nie bardzo znam inne sklepy bo nie jestem na bieżąco, stąd moje pytanie do tych co znają więcej dobrych sklepów. Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Ponawiam pytanie ponieważ na necie nie mogę znaleźć żadnych informacji o nowym glocku 17 milspec. "A czy ta wersja g17 KSC rożni się czymś znacznym od starej g17 KSC? Chodzi mi o wspomniane wyżej zawory ramę itp. itd." http://www.casg.pl/product-pol-326-KSC-Glo...wa-wersja-.html Też jestem zainteresowany informacjami na jego temat , bo zastanwiam się czy brać "nowego" Glocka17 KSC, czy może lepiej kupić Colta z nowym SYSTEM7 ?!? Quote Link to post Share on other sites
chmiello19 Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 (edited) Niestety nawet sklep Capri ASG nie był w stanie mi pomóc i podać czym się różni nowy Glock 17 KSC Milspec od starego Glocka 17 KSC. O sklepie Coyote ASG już nie wspomnę mimo, że jako jedyni mają nową replikę w ofercie. Edited January 7, 2010 by chmiello19 Quote Link to post Share on other sites
grnape Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 A ja mam pytanko czy nie ma ktoś może zamka do 17 na zbyciu po zmianie na metalowy np.? Quote Link to post Share on other sites
chmiello19 Posted January 8, 2010 Report Share Posted January 8, 2010 Dzisiaj dostałem niespodziewanie odpowiedź od sklepu Coyote ASG o ich Glocku 17 Milspec. "Otrzymaliśmy odpowiedź od producenta. Nowa wersja Glock'a różni się metalowym zamkiem oraz oznaczeniami. Zamek został wykonany ze stopu magnezu. Oznaczenia zostały dostosowane tak, aby replika mogła być sprzedawana na terenie UE i w USA, tj. została pozbawiona oryginalnych oznaczeń i zastosowano podobne do oryginalnych. W rzeczywistości nigdy nie powstał Glock 17 o takich oznaczeniach jak są widoczne w naszym serwisie internetowym na zdjęciach. Prawdopodobnie różnica dotyczy także produkcji - wiemy o tym że KSC i KWA mają razem kilka fabryk w których są realizowane produkcje. Część z nich jest w Japonii, część w Tajwanie. Niestety - nie otrzymaliśmy informacji dotyczącej pochodzenia tego modelu. Obydwie wersje - tj. z plastikowym zamkiem i oryginalnymi oznaczeniami jak i wersja z metalowym zamkiem i oznaczeniami stylizowanymi są praktycznie identyczne w środku jeżeli chodzi o budowę i części. Magazynki też są zamienne" Quote Link to post Share on other sites
ravon Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Witam, http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/produc...=KSC%20Handguns Czy glock z tego /\ linku to ten sam glock, który można kupić w Polsce np. tutaj. http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2482 Warto sprowadzac tego glocka z WGC? (cenowo) Quote Link to post Share on other sites
Shiba Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Nie warto... Wyjdzie na to samo/minimalnie taniej, a serwis na miejscu i przesyłka szybciej. Quote Link to post Share on other sites
chmiello19 Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 No i jak podał producent w moim poście powyżej, te z oznaczeniem Milspec mają zamek ze stopu magnezu a nie ze stopu aluminium i innych metali. Mogą być bardziej kruche, chociaż mogę się mylić na metalach za specjalnie się nie znam. Quote Link to post Share on other sites
ravon Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 A modele KWA bez oznaczeń też maja zamek ze stopu magnezu czy jeszcze z innego materiału? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts