Parafian12 Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 Jeżeli bym kupił cichą głowicę tłoka(http://asgshop.pl/produkt.php?id=342) i włożył bym ją do stock CA to w jakim stopniu dzwięk uległ by zmianie? Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 Zdecydowanie tak, usłuszałbyś dzwięk łamanych zębów tłoka i niszczonej nowej głowicy. Jeśli chcesz montować cichy zestaw to ten : http://asgshop.pl/produkt.php?id=342 Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 Ravic, podałeś linka do tej samej części, która miała łamać zęby tłoka i niszczyć nową głowicę ;) Quote Link to post Share on other sites
enzig Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 Dodaj dobry tłumik np. od KA a efekt bedzie jeszcze lepszy. Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 Ravic, podałeś linka do tej samej części, która miała łamać zęby tłoka i niszczyć nową głowicęPewnie się Ravic'owi popieprzyły linki i chciał zaproponować coś takiego http://asgshop.pl/produkt.php?id=99 Po za tym przesłanie było takie, że "cicha" głowica tłoka nie może współpracować ze stockową głowicą cylindra. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 http://asgshop.pl/produkt.php?id=539 Tańsza i głośniejsza wersja ;). Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 Dzieki Zachar, dokładnie o to mi chodziło :P . Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 Bo ja wiem czy ta sylikonowa tak dobrze tłumi... :roll: Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 Rzecz w tym, że jest bardziej miękka niż plastikowa. A pasuje do normalnej głowicy cylindra. Pytanie, czy w ogóle wyciszona głowica coś tłumi przy mocniejszej sprężynie... Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 Przekłada się na większą wytrzymałość szkieletu. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 To nie ulega wątpliwości, chodzi o wyciszenie... Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 A dlaczego ma mniej tłumić niż grzybkowa? Że niby powietrze stawia jej inny opór? Czy jest twardsza??? Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 Tak, ona jest twarda, ale jest z tworzywa, przez co nie robi zbytniego hałasu. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 Aha, to dzięki, bo rozważałem zakup tejże zamiast systemowskiego grzyba. Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 Z resztą kierunkowość tej głowicy to żart, tylko atrapa :wink: Szczelność zapewnia poprzez 'rozdymaną' uszczelkę, która(jak mi sie zdaje) skurczu dostała :roll: Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted June 11, 2008 Report Share Posted June 11, 2008 ? Systemowska silikonowa głowica nie jest kierunkowa? czy aby napewno wiesz co piszesz? Głowica kierunkowa działa tylko w jedną stronę tak że przez otwory wpada powietrze i rozpycha uszczelkę a w drugą stronę nie uszczelnia. Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted June 11, 2008 Report Share Posted June 11, 2008 Mi chodzi o głowicę CA :roll: Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted June 11, 2008 Report Share Posted June 11, 2008 To są praktycznie te same głowice więc piszę na dokładniejszym przykładzie. Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted June 11, 2008 Report Share Posted June 11, 2008 Ale my rozmawialiśmy na temat zupełnie innej głowicy, nie cichej ;-) O tkiej o: http://asgshop.pl/produkt.php?id=539 Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted June 11, 2008 Report Share Posted June 11, 2008 O niej właśnie pisze ;) Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted June 11, 2008 Report Share Posted June 11, 2008 Dobra, to się dogadaliśmy ;-) A teraz do rzeczy: po bliższych oględzinach stwierdziłem, że dziurki z przodu głowicy to tylko atrapy! tz. żadne powietrze nie dostaje się pod uszczelkę! Byc może jest to tylko wybrakowany towar-zamawiane na MG ;-) Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted June 11, 2008 Report Share Posted June 11, 2008 Ja w mojej Systemowskiej i tej od Ca stwierdziłem że są identyczne i otwory były w obu przypadkach doprowadzające powietrze tam gdzie trzeba ;) Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 W takim razie z moją coś może byc nie tak, albo zalepłem otwory smarem :strach: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts